Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Máme vítěze základní části?

titulní obrázek

6.2.2013 od Zdenka Kölblová, 69x přečteno

Sršni – Kohoutovice 2:6

Již jsme si v BALLH zvykli, že „amatérská“ v názvu soutěže znamená v mnoha týmech to, že hráči nejsou registrovaní pod svazem a neberou za svoje výkony peníze. Spousta z těch, které vídáme na ledě, má za sebou bohatou hokejovou minulost. A pokud se jich sejde víc pohromadě, vznikne utkání, u kterého by se nenudili ani diváci, kteří znají hokej jen při MS v televizi.

A přesně takový zápas jsme zažili v neděli. Tedy téměř celý.

 

Tomáš Flora

 

Tým vedoucí tabulku se utkal se soupeřem z 8. místa, což evokovalo myšlenku, že celkem o nic nepůjde a Kohoutovice si v pohodě dojdou pro tři body. Ale nevěřili jsme svým očím.

Od začátku se hrálo v rychlém tempu, které zvolnilo až v poslední třetině. Sršni se rozhodně nepostavili do pozice outsidera, ale drželi s Kohoutovicemi krok a vraceli všechno stejnou měrou jako dostávali.

Skóre otevřel Richard Holčák, který si počíhal na modré na přihrávku a samostatný nájezd proměnil bez potíží. O dvě minuty později došlo k vyloučení na straně Kohoutovic a během vlastního oslabení dali modří druhou branku, o kterou se postaral kapitán Tomáš Flora a Jiří Smílek. A zdálo se, že je vymalováno. Nicméně před koncem této přesilovky se porařilo Sršňům skórovat zásluhou Petra Vojance a Lukáše Fabika a rázem byli zpátky ve hře.

V první třetině byli Kohoutovičtí rozhodně aktivnější a dostávali se častěji do šancí a zde je na místě vyzdvihnout výkon sršního brankáře Radka Zahradníka, který v této části zápasu podržel svůj tým neskutečnými zákroky. Abychom nebyli nespravedliví, Vladimír Vik v druhé brance také čaroval, ale měl trochu méně práce.

 

Ve druhé třetině se situace pro Sršně povzbuzené gólem trochu zlepšila a drželi se soupeřem krok ještě těsněji. Jedinou brankou Lukáše Fabika srovnali skóre zápasu na 2:2 a v poslední části jsme začinali zase od začátku. Dlužno říct, že takový vývoj zápasu málokdo čekal.

A potom to přišlo ve 35. minutě. První gól byl hodně laciný, vypálený od modré po zemi, spíš to vypadalo, že stojící Radek Zahradník přes hradbu obránců a šoupeřů nic neviděl. Další branka padla z akce v podstatě hned po buly ve středním pásmu necelých deset sekund potom. A další přidával po chybě obrany Sršňů naprosto nehlídaný Lukáš Gregr v samostatném nájezdu. To vše v necelé minutě, která rozhodla zápas. Sršni si sice vzali time, ale škoda již byla napáchána a zůstalo příliš málo času na vyrovnání proti soupeři takového kalibru. I když se sebrali a dali se dohromady a Radek Zahradník našel opět svou jistotu, senzace se nekonala.

 

Paul Peňa

 

V pohodě dohrávající Kohoutovice přidaly ještě jednu branku a zápas skončil pro ně vítězně 6:2. Oba týmy předvedly (až na ten krátký výpadek Sršňů, který jako by byl úplně z jiného zápasu v alternetivní dimenzi) velmi pěkný profesionální hokej počínaje úrovní bruslení a kombinačních akcí a konče „úrovní střetů“. Občas se třásly mantinely po celém obvodu, viděli jsme hráče težce vstávající z ledu a občas nějakou tu pěst letět vzduchem, ale nikdo si moc nestěžoval a rozhodčí přesto, že tvrdší hru povolili, udrželi zápas pevně v rukou.

Na stadionu bylo asi dvacet diváků smíšeného věku v modrých dresech, kteří vytvořili svému týmu příjemnou zvukovou kulisu. Takže celkem vzato, měli jsme všichni moc pěkný hokejový zážitek (určitě i Sršni, protože ten zápas opravdu v důsledku stál za to).

 

Odpověď na otázku z titulku tohoto článku zní – i když jsou do konce ještě dvě kola, tak pravděpodobně ano, máme vítěze základní části. Re/Max Atraktiv Luleč, která okupuje nyní druhé místo, má ztrátu na první 6 bodů a jako jediná z týmů má ještě teoretickou šanci Kohoutovice ohrozit. Ale vzájemný zápas již nemají a Lulečtí by museli porazit RH Finance a Toyotu a Kačeři a Krokodýli by museli porazit Kohoutovice bez ztráty jediného bodu. Při tom, jak skvěle se Flerymu letos podařilo poskládat tým a proplout základní částí, je tato situace jen velmi málo pravděpodobná.

Ale tímto samořejmě celá letošní show nekončí, máme ještě play off. Kde může být všechno úplně jinak.