Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Brněnský víkend BALLH

titulní obrázek

26.2.2013 od Libor Grabec, 73x přečteno

Toyota zvítězila jednoznačně, obě předkola byla vyrovnaná

 

O pěkně napínavém vyškovském čtvrtfinále mezi Dražovicemi a Lulčí si můžete přečíst v článku Vladimíra Schreinera, zde se alespoň ve zkratce podíváme na víkendová utkání z Brna.

V sobotu se hrál první zápas čtvrtfinále Toyota – Crocodiles. Asi stačí říct, že výborně připravená Toyota předvedla krásný kombinační disciplinovaný hokej a nedala nejistým soupeřům téměř šanci.  Krokodýli měli spoustu smůly, nedařilo se skoro nic, útoky končily ještě ve střením pásmu, přihrávky na hokejkách protivníkových obránců a i těch několik málo střel létalo všude jinde než do branky.

Fanoušci Toyoty hýřili po zápase nadšením, ale padlo i několik slov o tom, že se od Krokodýlů očekávalo trochu jiné představení. Ovšem nikdo nevěří tomu, že druhý zápas bude jednoduchý, jestli se Krokodýli vzpamatují z útlumu a začnou hrát svůj obvyklý hokej, šanci rozhodně mají.

Toyota s přehledem zvítězila 4:0 a na brankách se podílela polovina týmu. Radim Protivínský vychytal první shoot-out letošního play off.

  

Miloš Hierman                                 Jaroslav Styblík                               Igor Pelka

Nedělní zápasy byly rozhodně mnohem zajímavější. I když dle konečného skóre to tak nevypadá, HAC byli Kačerům velmi vyrovnaným soupeřem, utekl jim až závěr zápasu.

První třetina probíhala víceméně v oťukávacím módu, viděli jsme jediný gól, Filip Dilhof překonal ležícího brankáře až na několikátou dorážku. Ve druhé třetině přidali Kačeři další branku na 2:0, tentokrát se trefil Tomáš Ketmar. Ale pak už se dostali ke slovu HAC a dvěma rychlými góly Jiřího Toufara a Emila Ludikovského srovnali stav utkání na 2:2. V 29. minutě se Michalu Veselému podařilo ujet obráncům a přidal branku pro Kačery na 3:2.

První polovina třetí třetiny se nesla v duchu šarvátek a na trestných lavicích byla trochu tlačenice. Pak se hráči zklidnili, Kačeři celkem bez potíží přidali další tři branky (Bohumil Růžička a Ondra Kameník 2x) a došli si pro vítězství. Ale jak již bylo řečeno, HAC byli tentokrát důstojným soupeřem a mohou v druhém zápase překvapit.

 

Nejvyrovnanějším utkáním brněnského víkendu byl zápas Sršni – JBS. Úvodní branka padla tentokrát opravdu rychle, již ve třetí minutě se trefil Petr Vojanec a poslal tak Sršně do vedení. Ale potom se celé další dvě třetiny hrál poměrně pohodový hokej s šancemi na střídačku na obou stranách, s minimem vyloučených hráčů, až to skoro chvílemi připomínalo lehký nedělní trénink spíše než play off.

Ve třetí třetině došlo ke zvratu. JBS se podařily dva rychlé góly, první byla dělovka Jirky Veselého a druhý týmová spolupráce, kde poslední slovo měl Stanislav Kachlík. Sršni si to ale nenechali líbit a během dvou minut opět srovnali skóre zásluhou Petra Ciesaríka. A začínalo se znovu. Větší stěstí měli Sršni, ve 40. minutě opět Ciesarík. Ačkoliv JBS bojovali až do konce, jak je jejich dobrým zvykem, již k dalšímu zvratu nedošlo.

Oba týmy předvedly na ledě to nejlepší v nejlepších možných sestavách, JBS dokonce odněkud vyhrabali hráče, které jsme celou sezónu neviděli. Na druhý vzájemný zápas se rozhodně těšíme.

 

Ještě mi na závěr dovolte technickou poznámku. Všecha tři utkání začala přesně včas jak bylo domluveno, po druhé třetině vždy následovala cca 10 minutová úprava ledu (Brůža jezdí s rolbou jako s formulí:)) a všechna tři utkání se bez problémů stihla dohrát. Doufejme, že tento trend bude díky dochvilnosti hráčů a vstřícnosti ledařů pokračovat po celé play off.