Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Brněnská amaterská liga ledního hokeje

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Neděle změny v tabulce nepřinesla, Opava oslavila vítězství v základní části vysokou výhrou

titulní obrázek

17.4.2013 od Jaroslav Pikula, 94x přečteno

Základní část BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy uzavřel nedělní program tří zápasů na hřištích v Ostravě. V přímém souboji o šesté místo byli úspěšnější hráči Young Blood, kteří si pohlídali svou pozici po hladkém vítězství 6:0 nad Tygry. Utkání mezi Falcony a Warriors se neodehrálo, protože hosté ke svému poslednímu zápasu nedojeli a Falconi tak vyhráli kontumačně 5:0. Závěrečné utkání celé základní části pak mělo před startem play-off přinést prestižní souboj dvou loňských finalistů - Havířova a Opavy - utkání nakonec zcela opanovali hráči Sanitransu, kteří svého soupeře rozdrtili 9:2.

Young Blood Ostrava – HBC A.O. Tygr Poruba 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

V prvním nedělním zápase potřebovali Tygři porazit svého soupeře v normální hrací době, což by je v konečné tabulce vyneslo právě před Young Bloody. Sobotní senzační výhra nad Duklou mohla být pro Tygry velkou motivací, Young Bloodi ale neponechali nic náhodě a zápas nakonec dovedli k jednoznačnému vítězství.

Vše odstartovalo už po minutě a půl brankou Matěje Elbla, kterému nahrávali Patrik Gola a Robin Chybík – 1:0. Když v polovině šesté minuty přidal druhou branku Young Bloodů Patrik Gola, začal boj o šesté místo nabývat celkem jasných obrysů – 2:0.

Utkání Young Blood - TygřiDvoubrankový náskok se Young Bloodům podařilo navýšit v polovině utkání, úspěšným střelcem byl Jakub Elbl – 3:0. Tato branka zřejmě definitivně rozhodla o osudu utkání, Tygrům se nedařilo najít recept na domácí obranu, navíc v té vlastní začali kupit chyby, které soupeř dokázal využít. Ve třetí třetině totiž domácí tým ještě dokázal zvýraznit svůj náskok, nejprve se ve 30. minutě trefil Robin Chybík – 4:0, po něm ještě v závěru utkání přidali po brance Jiří Kubesa s Jakubem Elblem, kteří tak stanovili konečný výsledek utkání na 6:0 pro Young Blood Ostrava. V dresu domácích se prvním čistým kontem v soutěži blýskl Martin Horák, jeho protějšek Petr Piwowarski nedokázal navázat na svůj fantastický sobotní výkon proti Dukle, když mu tentokrát jeho práci neulehčili ani spoluhráči v poli.

Young Blood tak po pohodovém utkání uhájil svou šestou pozici a v play-off se tento velmi mladý tým utká s Duklou Hrabyň. Vzhledem ke vzájemným zápasům v základní části lze očekávat tuhý boj s množstvím osobních i slovních soubojů. Tygři se po porážce a zisku sedmého místa utkají s Martinovem, který v lize táhne dlouhou vítěznou sérii bez ztráty bodu, ovšem s ohledem na vzájemný zápas v doprovodném Ligovém Poháru, který Tygři vyhráli nejtěsnějším rozdílem 1:0 a postoupili právě na úkor Martinova do semifinále soutěže, to martinovští hráči rozhodně s případným postupem do dalších bojů nebudou mít tak jednoduché, jak by se dalo při pohledu na konečnou tabulku předpokládat.

Branky a nahrávky: 1:25 Elbl Matěj (Chybík Robin, Gola Patrik), 5:29 Gola Patrik (Chybík Robin, Kubesa Jiří), 18:43 Elbl Jakub (Elbl Matěj, Bogumský Rostislav), 29:07 Chybík Robin (Schön Marek, Borovička Pavel)(PP), 31:34 Kubesa Jiří (Elbl Matěj, Chybík Robin), 33:21 Elbl Jakub (Svoboda Ondřej, Gola Robin).

Střely 52:15, Vyloučení 4:3, Přesilovky 3:4, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 15.

 

HBC Falcon Ostrava – HC Warriors Havířov 5:0 kontumačně

Mladý havířovský tým se v neděli z různých důvodů nedokázal dát početně dohromady a po telefonickém avízu utkání skrečoval. S velkou nadsázkou lze říci, že touto pětibrankovou porážkou od zeleného stolu nahrál svým úspěšnějším kolegům Warriotům, kteří by ke ztrátě 4. místa museli v následujícím posledním utkání s Opavou prohrát o šestnáct gólů a navíc se Warriors sami vyhnuli inkasované stovce branek v základní části, která by se ve hře s minimem hráčů zřejmě jistojistě zrodila.

Toto utkání mělo být také na delší dobu posledním odehraným na hřišti v Ostravě – Zábřehu. Nedávno postavené hřiště v areálu Střediska Volného Času totiž začalo vykazovat vážné závady, což provozovatele donutilo k tomu, aby ho v nejbližší době předali stavební firmě k reklamaci a odstranění závad. Na blíže neurčenou dobu se tak veškeré ostravské zápasy play-off stěhují na kolbiště do Poruby.

 

HC Warrioti Havířov – Sanitrans Opava 2:9 (2:4, 0:2, 0:3)

Poslední utkání mělo podle původních předpokladů a vývoje soutěže na jaře rozhodnout o vítězi základní části. Vše ale bylo jinak, protože havířovská šance na obhajobu vítězství v této fázi soutěže pohasla minulý týden po prohře s Martinovem. Navíc se Warrioti díky tomuto nezdaru propadli až na čtvrté místo a pokud se chtěli ve čtvrtfinále vyhnout nevyzpytatelnému mužstvu Falconů, museli v tomto zápase vyhrát alespoň za dva body. Tuto šanci jim umožnila sobotní porážka Dukly s Tygry a Havířov tak měl vzestup tabulkou pouze ve svých rukách. Opava se však ukázala jako velmi silný soupeř, přestože jí v tomto utkání šlo pouze o čest, protože o jejím triumfu v základní části se rozhodlo už o týden dříve.

Začátek utkání vyzněl lépe pro Warrioty, i když první branka padla právě do jejich sítě. Pro vysokou hůl však nemohla být uznána. Na konci čtvrté minuty se Warrioti dočkali vedení, když po se po nahrávce Horváta dokázal prosmýknout opavskou obranou Tomáš Kudělka a přesným zakončením naznačil, že ještě jen tak nevzdá boj o pozici nejlepšího střelce základní části, ze které ho sesadil v posledních zápasech opavský Radek Vlašánek – 1:0. Vedení Havířova vydrželo ale pouze do začátku deváté minuty, narůstající tlak Opavy přetavil ve vyrovnávací branku po asistencích Holeše a Matějáka Jan Přikryl – 1:1. Opavě pak stačilo pouhých osmnáct sekund, aby se dostala do vedení  - na Kudělkovu trefu odpověděl v souboji o krále střelců právě Vlašánek po souhře s Říhou a Kavanem – 1:2. Neuběhla ani celá minuta a na světelné tabuli už svítilo skóre 1:3 – po další vydařené akci se trefil Jindřich Římský. Divoké pasáži v první třetině ale ještě nebyl konec, po půl minutě se střelecky prosadil Radek Kraina a rychlým kontaktním gólem vrátil Warrioty zpět do utkání – 2:3. Navíc na konci první třetiny dostali havířovští hráči výhodu přesilové hry, která se ukázala jako klíčový moment celého zápasu. Jenže místo toho, aby se Warriotům podařilo přesilovku zužitkovat ve vyrovnávací branku, udeřilo na druhé straně. Radek Vlašánek si před hostující střídačkou počkal na přihrávku Aleše Matějáka, prodral se po křídle přes dvojici obránců a spolu se závěrečnou sirénou v první třetině dokázal protlačit míček za záda havířovského Navrátila – 2:4.

Inkasovaný gól ve vlastní přesilovce, navíc v poslední vteřině, donutil Warrioty si o přestávce docela hlasitě vyříkat některé chyby, jenže havířovský celek se z konce první části hry moc nepoučil. Ihned po úvodním buly prostřední třetiny se míček po ose Matěj Okruhlica a Aleš Kavan dostal opět k Radku Vlašánkovi, který po pouhých deseti sekundách prošel přes všechno, co mu stálo v cestě, a v tomtéž oslabení přidal další gól, kterým zároveň zkompletoval třetí hattrick ve třech po sobě jdoucích zápasech a nenechal nikoho na pochybách, kdo že bude nejlepším střelcem a zároveň nejproduktivnějším hráčem základní části - 2:5. Opava tak o osudu utkání definitivně rozhodla v rozmezí pouhých jedenácti vteřin na pomezí první a druhé třetiny, navíc se Havířovu nezaviněně zranil při bránění Vlašánka jeden z klíčových hráčů sestavy Radek Kraina, kterého zradilo koleno a svému týmu bude zřejmě delší dobu chybět. Svůj náskok pak opavští hráči ještě do konce prostřední části zvýraznili, když přesilovou hru využil Petr Žůrek – 2:6.

Třetí třetina se pak nesla už v lehčím tempu, Opava v poklidu kontrolovala průběh utkání a k tomu ještě přidala další góly do sítě Havířova. V průběhu 31. a 34. minuty se ve střelce proměnil obránce Opavy s reprezentačními zkušenostmi i zásahy Aleš Matěják, který čistým hattrickem určil konečný stav zápasu HC Warrioti Havířov – Sanitrans Opava 2:9.

Opava tak vítězně oslavila předání poháru za vítězství v základní části a v play-off se utká s osmým celkem soutěže mladým Havířovem. Warrioti nevyužili šanci na posun tabulkou vzhůru a v základní části obsadili čtvrté místo, kde narazí na HBC Falcon Ostrava. Atraktivní utkání se spoustou branek mělo i dva nesportovní momenty. Prvním bylo zranění tahouna Warriotů Radka Krainy a tím druhým vykradení auta opavského kapitána…

Branky a nahrávky: 3:55 Kudělka Tomáš (Horvát Martin), 9:45 Kraina Radek (Kudělka Tomáš, Budáč Jakub) - 8:05 Přikryl Jan (Holeš Daniel, Matěják Aleš), 8:23 Vlašánek Radek (Říha Jan, Kavan Aleš), 9:14 Římský Jindřich (Holeš Daniel, Přikryl Jan), 11:59 Vlašánek Radek (Matěják Aleš)(SH), 12:10 Vlašánek Radek (Kavan Aleš, Okruhlica Matěj)(SH), 15:06 Žůrek Petr (Říha Jan, Vlašánek Radek)(PP), 30:13 Matěják Aleš (Okruhlica Matěj, Římský Jindřich), 31:24 Matěják Aleš (Vlašánek Radek, Okruhlica Matěj), 33:52 Matěják Aleš (Kavan Aleš, Okruhlica Matěj).

Střely 23:39, Vyloučení 1:3, Přesilovky 3:1, Využití 0:1, V oslabení 0:2, Diváků 35.

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2012/2013

KONEČNÁ TABULKA ZÁKLADNÍ ČÁSTI

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. SANITRANS Opava 14 10 1 1 2 87:23 (64) 33
2. HBC Sokol Martinov 14 10 0 0 4 42:25 (17) 30
3. Dukla Hrabyň 14 8 0 2 4 51:29 (22) 26
4. HC Warrioti Havířov 14 8 0 1 5 45:33 (12) 25
5. HBC Falcon Ostrava 14 7 2 0 5 41:37 (4) 25
6. Young Blood Ostrava 14 4 1 1 8 29:48 (-19) 15
7. HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 14 3 1 0 10 33:52 (-19) 11
8. HC Warriors Havířov 14 0 1 1 12 18:99 (-81) 3

 

Čtvrtfinálové dvojice (ČF se hraje na dva vítězné zápasy):

(1.) Sanitrans Opava - HC Warriors Havířov (8.)
(2.) HBC Sokol Martinov - HBC A.O. Tygr Poruba (7.)
(3.) Dukla Hrabyň - Young Blood Ostrava (6.)
(4.) HC Warrioti Havířov - HBC Falcon Ostrava(5.)

 

Rozpis prvních zápasů čtvrtfinále:

Sobota 20. dubna 2013:

15:30  Dukla Hrabyň - Young Blood Ostrava (hřiště Ostrava - Poruba)

 

Neděle 21. dubna 2013:

10:30  HBC Sokol Martinov - HBC A.O. Tygr Poruba (hřiště Ostrava - Poruba)

15:15  HC Warrioti Havířov - HBC Falcon Ostrava (hřiště Ostrava - Poruba)

 ??:??   Sanitrans Opava - HC Warriors Havířov (hřiště Opava - Kylešovice)

 

2. semifinále Ostravského Ligového Poháru:

Sobota 20. dubna 2013:

13:30  HBC A.O. Tygr Poruba - Sanitrans Opava (hřiště Ostrava - Poruba)