Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

CCM 2. liga 18-19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Modrobílá šlechta

titulní obrázek

20.12.2018 od Zdenka Kölblová, 219x přečteno

nejnabitější víkend sezóny BALLH

Předposlední hrací víkend v tomto roce proběhly čtyři zápasy, tedy se představilo všech sedm aktuálních účastníků BALLH. K vidění toho bylo hodně, někdo se předvedl v dobrém světle, někdo v lepším a někdo zazářil jako kometa :)

 

První sobotní zápas byla přestřelka Toyoty s Židenicemi. Židenice se poslední dobou trochu trápí. Ne že by se nesnažili, naopak se snažili moc. Třeba jejich první branka v 6. minutě, kterou zkušeně a bleskurychle odpověděli na první gól od Toyoty, byla parádní spolupráce Michala Dufka a Pavla Hanáka. Ale nějak tomu všemu něco chybělo, jako by se na ledě trochu hledali, brankář také neměl nejjistější den... Snad bude čas se přes vánoční pauzu „stáhnout a přeskupit“ a pak vlétnout do zbytku sezóny s novou energií.
Toyota se naopak vyřádila, ale v dobrém slova smyslu, pokud se to tak dá říct. Nebylo v tom nic škodolibého, prostě pěkné akce a padalo to tam. A tak máme hned několik jmen s více kanadskými body. Ledoborec Martin Moudrý (nenapadlo vás to někdy taky, když ho vidíte, jak se rozjede k soupeřově brance a téměř nic ho nezastaví :)) má 5 branek a 1 asistenci, Martin Marek stvořil 2+1, Ríša Zich si připsal tři krásné asistence a po dvou brankách nelze upřít Michalu Dufkovi a Pavlu Hájkovi.

 

Pokud jste alespoň trochu sledovali víkendové dění v BALLH, určitě se mnou budete souhlasit v tom, že hlavním tématem tohoto týdne musí být JB Stavební. Ta se v druhém sobotním zápase utkala s AC Autosklo. To je celkem obyčejná nevinná věta, dalo by se říct, ovšem než si uvědomíme, že to bylo utkání úřadujícího mistra proti poslednímu týmu v tabulce. A JBS předvedla malý zázrak.
Ve čtvrté minutě zápasu David Zlatohávek s Jiřím Cupákem otevírali skóre a ACA vedla 1:0. Nikoho to nijak zlášť nepřekvapilo ani nevyrušilo z myšlenek, skoro byste si chtěli říct, že „už to začíná“. Jenže pak se strašně dlouho nic nedělo. Tedy dělo se toho hodně, ale témeř po celou první třetinu se skóre nezměnilo, JBS se držela a kdyby se na utkání vypisovaly sázky, začali by bookmakeři být asi trochu nervózní. Po první třetině by několik z nich jistě trefil šlak, protože ve 13. minutě Tomáš Petrla srovnal a v 16. minutě s trochou štěstíčka zpoza branky poslal Jan Tobiáš JBS do vedení.
V přestávce jsme rozebírali situaci s rozhodčími a jeden z nich prohlásil, že ten oranžový tým je jasně hokejovější a že „to přijde“. Jenže nepřišlo. Zpočátku druhé třetiny to sice chvíli tak vypadalo, ACA otočila skóre. Nejprve se pěknou nechytatelnou střelou z mezikruží trefil Martin Kerbler, pak se po přihrávce Dominika Grečka dostal do samostatného úniku Jan Fusek a nakonec na 4:2 zvyšoval Vladimír Petráš. Ale pak zase odněkud vykouklo štěstí a za necelou minutu JBS snížila po přihrávkové kombinaci Dominika Weisse a Roberta Crhy.
Po druhé třetině vedla ACA 4:3, což je rozdíl, o kterém by na začátku nikdo ani nepřemýšlel. A ještě nás čekalo závěrečné drama, které začalo v 45. minutě, kdy Jan Tobiáš opět srovnal na 5:5. V tomto okamžiku jako by Bláhovce došla trpělivost v přetahované s posledním týmem tabulky a ukázala svou profesionalitu. Během pár vteřin zvýšil Martin Kerlbler na 6:5 a za chvíli potom zkušeně poslal gólmana k zemi a bylo z toho 7:5. Jenže! (po kolikáté už dnes?) JBS se prostě odmítla vzdát. V tomto dramatickém závěru neskutečně svůj tým podržel Michal Miloš (nejen v závěru, celý zápas byl výborný, ale teď to bylo nejvíc vidět), protože ACA měla mnohem víc šancí, než ty dvě proměněné. A v poslední minutě završil Jan Tobiáš svůj hattrick. Opět jsme se dostali na pouze jednobrankový rozdíl, kapitán JBS si vzal time a gólmana odvolali na střídačku. Zbývalo ale jen 18 vteřin do konce, proti chladnokrevné Bláhovce nebyl čas už vůbec na nic a velký zázrak se nakonec nestal. Konečné skóre 7:6.
Utkání bylo skutečně nečekaně vyrovnané a rozhodně to nebylo tím, že by ACA polevila ze svých mistrovských nároků. Ti si hráli pořád svoje, pěkný akční hokej s precizní obranou a promyšlenými útoky. Ale JBS prostě měla našlápnuto, hodně věcí se podařilo a všechno fungovalo. Několikrát jim pomohlo štěstí, gólman měl svůj den, obrana zaválela. Hráli chytře a obětavě a jak u nich bývá stálým zvykem - strašně moc to chtěli. A tak se zrodilo krásné vánoční překvapení. A nejeden z přítomných si odnášel pocit, že modrobílý tým, který se v sobotu večer postavil mistrovi ligy, musí být na poslední příčce tabulky nějakým omylem.

 

Třetí sobotní zápas se konal ve Vyškově, domácí Dražovice zde přivítaly Ivančice. Stejné derby se odehrálo teprve před čtrnácti dny a byla to krásná bitva a šlágr kola. Tentokrát moc napsat nemůžeme, protože jsme zápas na vlastní oči neviděli, ale z několika zdrojů máme potvrzeno, že se jednalo o neméně pěknou, stejně akční a napínavou podívanou s dramatickým koncem a suprovým hokejem. A stejně jako před dvěma týdny, i tentokrát si pro sebe celé tři body urvaly Ivančice, i když nyní to bylo s rozdílem jediné branky.

 

Parádní hokejový víkend jsme završili v neděli na halách, kam Crocodiles pozvali Dražovice. Pro hosty se jednalo o druhý zápas ve dvou dnech, ale náročné utkání s Ivačicemi na nich nebylo poznat. Snad jen tak, že se hrálo na Dražovice nezvykle klidně, až ve třetí třetině ovzduší trochu zhoustlo. Ale celkem to byl pohledný zápas, bohatý na hezké akce z obou stran. Ačkoliv to tak podle výsledku nevypadá, lze říct, že Krokodýli měli nad soupeřem trochu navrch, vymýšleli kombinované útoky, stříleli ze všech stran a o poznání více se hrálo v obranném pásmu Dražovic. Ale přes veškerou snahu (ale opravdu úpornou snahu a obrovské nasazení) se jim vynikajícího Vladimíra Schreinera v brance hostů podařilo překonat jen dvakrát. Gól na konci první třetiny na 1:1 byla akce jak z NHL, Petr Tošnar vystřelil po vhození buly z první a brankář tentokrát nestačil ani mrknout. A stejný sniper si Vláďu vychutnal podruhé na samém konci zápasu v samostatném úniku v posledních vteřinách, puk se zatřepal v síti společně se závěrečným hvizdem. Z bezpočtu nevyužitých šancí připomeňme břevno Jardy Chvátala ve 43. minutě, přečíslení Jardy Styblíka a Ivana Duchanky 2 na 1 ve 44. minutě, nebo Tošnarův samostatný nájezd v 47. minutě. Krokodýlům tento víkend štěstí nepřálo.
Dražovičtí nasázeli Honzovi Nohelovi pět branek a nadřeli se na ně mnohem méně než soupeři. Za všechny jejich akce mám v poznámce gól Lukáše Skácela, který s přehledem projel celým kluzištěm, odstavil všechny soupeře a nakonec zkušeně zavěsil. Dražovičtí potvrdili pověst jednoho z největších letošních favoritů a díky těmto třem bodům se drží stále na čele tabulky.

 

Přesto, že máte před sebou ještě jeden hrací víkend, toto je poslední článek letošního roku. Dovolte mi tedy, abych vám všem hráčům i fanouškům naší skvělé ligy popřála za celý realizační tým BALLH krásné vánoce a do nového roku hodně zdraví, štěstí a nejen hokejových úspěchů.