Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

CCM 2. liga 18-19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Dobrou noc, luckini*

titulní obrázek

3.9.2009 od Zdenka Kölblová, 70x přečteno

CSKA má za sebou první špíl letošního ročníku BHHL. Vyhráli jsme nad Technikou 4:1.

Tak to zase přišlo. Po zoufalém konci, resp. celé druhé půlce minulé sezóny jsme opět nastoupili k ligovému zápasu BHHL. Ráda bych řekla, že plni optimismu a nadšení a skvěle připraveni na jakéhokoliv soupeře, ale nic by nebylo víc vzdáleno pravdě. Přes léto jsme se potáceli na několika spíše zoufalých pokusech o trénink, zvládli jsme jeden pro nás nepříliš vydařený turnaj a vůbec to s týmem vypadalo všelijak.

A rozhodně jsem nebyla sama kdo při příchodu do šatny před dnešním špílem cítil spíš smířenost a touhu neprohrát o moc. Naštěstí jsme luckini :)

 

Po dlouhém přemýšlení jsem se dnešní zážitek rozhodla podat takto:

Středa, 3.9.2009

14:15 – ve vstupních dveřích hokejové haly Stell se srážím s kapitánem (kterého jsem několikrát prosila, aby alespoň na zahajovací zápas sezóny přišel včas). Dělá si ze mě srandu, že už je tu a čeká na zápas… a kde prý jsou ostatní? :) vyřídili jsme své záležitosti se sl. Fadrnou a rozešli jsme se.

15:41 – zvedám telefon od jednoho a dnešních hráčů, ptá se mě, jestli hrajeme v Rosicích. Merline! Doufám, že všichni ostatní přijdou na nové haly, zapomněla jsem to v smsce napsat, vlastně mě to ani nenapadlo :)

18:30 – sedím v Iceshopu a řeším pracovní věci. Z monitoru na mě povlává žlutý ukřičený papírek s nápisem „Pořád nemáš soupisku!“

18:50 – zoufale se snažím v příchozích mailech od vedení ligy najít správný formulář pro zápasovou soupisku

19:01 – vzdávám to. Na ploše je někde v tom neskutečném binci soupiska z loňského ročníku. Cože jsme? Aha, tentokrát hosté. Bleskově upravuji excelovský soubor někdy z ledna, naštěstí mě napadlo změnit i datum a ročník ligy. Mačkám v ruce žlutý ukřičený připomínáček a na poslední chvíli tahám z tiskárny dva kýžené papíry.

19:30 – máme moc pěknou šatnu (děkujeme) a v ní jsem já a další čtyři hráči. Ještě že jsem dala sraz na 19:30!

19:37 – 19:41 – přichází dalších osm hráčů. Skvělé! Začnu vybírat pokuty za pozdní příchody, myslím tak dvacku od každého, kdo se zpozdí. Jak na zápas, tak na tréninky. To se na vánočním večírku pěkně ože…. pomějeme :)

19:45 – mám proslov. Nechci čekat moc dlouho, strašně mě rozčiluje, když mi hráči do mé řeči šustí a vyrušují mě omotáváním práskačky kolem holení. Nesnáším to :) Naštěstí mám natolik důležité téma, že mi všichni věnují pozornost – nová pravidla, hlavně to o zakázaném uvolnění. Někteří se na mě dívají trochu udiveně. Já naopak žasnu nad tím, že to neznají. Chjo, moje zlaté dobré CSKA :)

19:51 – Ondrášek hledá brusli. Obviňuje všechny kolem, že mu ji někam schovali. To by i na CSKA byl hodně drsný vtip. Po několika minutách prohledávání své (a okolních tašek) došel k závěru, že ji fakt asi zapomněl doma, svléká ribano, fasuje klíče od auta a odchází.

19:53 – dochází kapitán a poslední dva členové dnešního komanda, jsme kompletní (možná budu vybírat poplatky za pozdní příchod i podle zmeškaných minut, nejen pouze paušál za pozdní příchod, budeme bohatší :))

20:03 – opakuji část své řeči o nových pravidlech pozdně příchozím. Nikdo mě už neposlouchá. Kapitán řeší sestavu. Alespoň něco :)

20:05 – Křesi telefonuje (to bych taky možná mohla zakázat během přípravy na led J) a obouvá si chrániče na brusle a následně vysvětluje, že Ondrášek zjistil, když přijel k domu kde bydlí, že si nechal v naší šatně klíče od bytu. Skvělé!

20:10 – nervozita stoupá. Ocenila bych od kapitána, kdyby něco řekl týmu. Ale raději to snad ani nechci slyšet a odcházím zaplatit rozhodčímu.....

20:19 – už se asi hraje a já stojím před halou a čekám na Ondráška. Přichází se svým klasickým rozzářeným úsměvem a s jednou bruslí v ruce a se slovy: „Byla tam.“ Co na to víc říct? Toto je tvor, který aspiruje na místo kapitána našeho týmu? Chtěl by. Sakra si to ještě rozmyslím, než budu hlasování o novém kapitánovi řešit.

20:23 – poslední hráč je konečně převlečený a mohli bychom odejít na led, bohužel potkávám několik spřátelených velitelů týmů BHL, kteří měli dnes schůzi a zdvořile si povídáme…

20:28 – při příchodu na střídačku s úlevou zjišťuji, že skóre je zatím pořád na nule, ovšem k mému zděšení máme zraněného hráče **

20:33 – hrajeme, jsme pod tlakem

20:35 – náš Martin Škvrně dává po samostatném úniku nádherný gól. Před zápasem prohlásil, že jestli dnes prohrajeme, tak u nás končí. Chyba se stala nepříznivou shodou okolností - v poslední době se účastnil hokejových akcí CSKA v tak nešťastném sledu, kdy se nám vůbec nedařilo a pořád jsme prohrávali. A usmyslel si, že má na nás špatný vliv.

20:37 – Martin Škvrně dává po krásné nahrávce Pedra druhý gól. Martin se evidentně snaží prokletí prolomit.Aa Pedro právě znegoval svou hlášku z šatny před zápasem, kdy prohlásil, že s Martinem nemůže hrát, protože mu neumí ani nahrát. A negoval tím i hlášku kapitána, který prohlásil, že to nevadí, protože Martin to nepotřebuje :)

20:45 – končí první třetina a doufám, počet že našich vyloučených hráčů se dále nezvýší (musím podotknout, že oba sudí tvrdě trestali prohřešky na obou stranách po celou dobu zápasu a snažili se být co nejvíce objektivní a zabránili tak v několika dosti vyhrocených okamžicích vyhrocení ještě většímu)

20:50 – odbíhám do šatny pro pojistku.....

20:53 – opět hrajeme oslabení. Myslím, že zavedu ještě i pokuty za sezení na trestné lavici. Už jenom za dnešek by byl dost pěkný příspěvek. Vidina vánočního večírku se mi rýsuje ve velice optimistických barvách :)

20:54 – CSKA zapomnělo, že hrajeme oslabení! Je to vůbec v hokeji možné? Jsme toho jasným důkazem. Na červeného brankáře jede nádherná žlutá formace tři na nula. Vím, že Vláďa je excelentní gólman, ale tohle… Nikdo mu ten gól nemá za zlé. To by nechytil ani Hašan.   

20:58 – odbíhám do šatny pro práskačku.....

21:05 – druhá třetina se blíží k závěru. Sleduji dění na ledě a s hrůzou zjišťuji, že polovina CSKA už ani nebruslí a stěží se drží na nohou. Počkejte příští jaro a léto, já vám dám pařit a holky a zábavu…. Bude tvrdá suchá příprava. A bez keců!

21:07 – zaznamenávám rozhovor tří hráčů před sebou a jsem upřímně zděšená. Ondrášek se ke mně otočí a s nevinným výrazem se ptá, jestli se hraje jen na dvě třetiny. A ostatní sedící vedle něj mají stejnou otázku v očích doplněnou pohledem plným naděje na souhlasnou odpověď. Merline, za co mě trestáš!? Nejde jen o to, že si ani nepřečetli pravidla, ale ani si z toho loňského roku nic nepamatují! To je materiál! Nepovažuji za nutné odpovědět.

21:13 – třetí třetina před námi, mužstvo lehce v rozkladu, ale doufám, že to tentokrát ustojíme. Moc dobře mám v paměti loňské zážitky, kdy jsme dokázali během několika málo minut prohrát vyhraný špíl. Křičím, mluvím, snažím se je povzbudit. Je to celkem k ničemu, ale jedno eso v rukávu mám a věřím, že mě nezklame – náš dnešní vynikající gólman.

21: 18 – hrajeme přesilovku. Puk vyhozený od soupeřovy hokejky skoro na modrou stopuje náš nový obránce Vláďa. Na doporučení jsem ho tento týden přijala do týmu jako náhradníka a na radu spřáteleného chytrého velitele jiného týmu jsem to příliš nekonzultovala s nikým kromě kapitána. Přijala jsem ho (mimo jiné) pro jeho tvrdé nevypočitatelné střely od modré. Tu nám všem teď předvedl. Vedeme 3:1.

21:30 – bojujeme, ale soupeři víc. Nechtějí vzdát nepříznivě se vyvíjející špíl a snaží se. Klobouk dolů :) Sice nám teď už stačí jen dobrá obrana, ale....? Chci věřit, že ji máme, ale tak nějak cítím, že se mi spíš chce jít ven a počkat za dveřmi a modlit se. Opravdu vím, co všechno je CSKA schopna prohrát :)

21: 33 -  David završuje skóre na 4:1. Tréninky s ženským týmem Buldoček se evidentně vyplácejí (ne, že by to potřeboval :)).

21:3x – dívám se na led, na šťastné hráče CSKA, jak gratulují gólmanovi za vynikající výkon, jak se plácají navzájem a jak postupně jedou pozdravit soupeře. Bylo to místy trochu vyhrocené utkání, ale doufám, že to všichni z Techniky nakonec ustáli, my ano.

21:59 – skoro všichni jsou již oblečení, sedíme v šatně CSKA a kolem prochází jeden ze soupeřů a směrem k nám prohlásí: „Dobrou noc, luckini.“ – to na vysvětlenou k titulku tohoto článku, jinak si myslím, že tato událost byla celkem bezvýznamná :)

22:05 – Vláďa gólman konečně našel trenky a nemusí jít domů naostro

22:15 – vracím klíč od šatny rolbařovi a pomalu odcházím z haly a jsem moc šťastná :)

 

 

Tvrdit, že to bylo snadné by bylo moc snadné. Nebylo. Měli jsme opravdu hodně štěstí. Majkl ten druhý gól měl v rukou, jen se mu puk skutálel za brankovou čáru dřív, než se stihl zorientovat. Náš třetí gól, ta střela od modré čáry – shodli jsme se po špíle s gólmanem a kapitánem na tom, že takovéto nevyzpytatelné rotující „myslící“ puky se hodně těžko chytají. Počáteční důraz Techniky naštěstí postupně opadl a stejně tak naštěstí se těmi prvními dvěma rychlými góly CSKA postavilo na nohy.

Zápas by byl hezčí, pokud by se obešel bez těch nepěkných incidentů a vyloučení, ale opět – naštěstí se nikomu nic vážného nestalo. Myslím, že jsme na úvod sehráli pěkné utkání (je mi jasné, že hráči Techniky můj názor díky prohře nesdílejí :)) a potřebovali jsme vyhrát jako sůl. Měli jsme štěstí a přeju CSKA aby nás to štěstí neopustilo ani nadále. Buďme luckini :)

 

Na závěr si neodpustím moje typické poděkování :) V prvé řadě gólmanovi Vláďovi Schreinerovi za to, jak nás skvěle podržel a pomohl týmu zvednout sebevědomí. Pak našemu nováčkovi Vláďovi Ujčíkovi za předvedený výkon a hlavně za excelentní gól. Doufám, že se mu u nás líbí. A v neposlední řadě úplně, úplně všem hráčům, které jsem nezvládla v článku jmenovat, za skvěle odvedenou obětavou práci – díky za vítězství.

 

* z anglického slova „luck“ – štěstí (pozn.překl. :):):):):):))

** Vašek se střetl před brankou se spoluhráčem a poranil si koleno, podle posledních dostupných informací na rentgenovém snímku není patrné žádné větší zranění, vyfasoval ortézu a berle a chvíli si odpočine. Přejeme brzké uzdravení!

 

P.S.: tento článek se pravděpodobně objeví na stránkách BHHL. Chtěla bych říct, že nebylo mým úmyslem napsat o dnešním utkání objektivní reportáž o tom, co se dělo na ledě. A pokud napíšu ještě nějaké další články k následujícím zápasům CSKA (což neslibuji), ani nadále to mým úmyslem nebude. Píšu hlavně pro hráče CSKA, z pohledu CSKA a taky proto, že se občas chci trochu vykecat :) Děkuji za pochopení.