Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

CCM 2. liga 18-19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Bitva dvou velikánů

titulní obrázek

29.10.2009 od Libor Grabec, 174x přečteno

C&K Toyota Brno–HC Kohoutovice 2:1

Nejostřeji sledovaným zápasem tohoto kola BALLH bylo jednoznačně druhé nedělní utkání mezi výborně hrající a letos zatím neporaženou Toyotou a Kohoutovicemi, nováčkem soutěže, který sestavou a bojovým zápalem aspiruje na jednu z nejvyšších příček tabulky.

Sto nadšených diváků, příznivců obou celků, očekávalo vzrušující zážitek a ani v nejmenším nebyli zklamáni. Herně utkání dalece překračovalo úroveň amatérské soutěže a jeden z nejzajímavějších soubojů podzimu byl rozhodnut až v poslední vteřině.

Od samého začátku se hrálo ve vysokém tempu, což mělo mírně nahrávat Toyotě, která nastoupila na tři pětky. Kohoutovice se sešly v deseti hráčích a část utkání dokonce kvůli problémům s výstrojí odehrály jen v devíti. Nicméně se to na hře nijak neprojevilo a utkání bylo po celou dobu poměrně vyrovnané.

Hrál se velmi pohledný útočný kombinační hokej, akce střídala akci a oba brankáři byli maximálně vytíženi. Ve třetí minutě Michal Nekvapil bravurně vychytal samostatný nájezd Michala Veselého. Další velkou šanci měly Kohoutovice ve druhé třetině při přesilovce 5 na 3, ale brankař Toyoty Radim Protivinský perlil. Jeho kolega Michal Nekvapil byl ovšem stejně nepřekonatelný a mockrát svými zákroky doslova ohromoval všechny přítomné.

       

Michal Veselý                               Radim Protivinský                          Michal Nekvapil

Toyota si postavila velmi dobrý první útok ve složení Gruber – Olšák – Moudrý a tato trojice doslova čarovala. Jejich přítomnost na ledě znamenala permanentní ohrožení kohoutovické branky a extázi nadšení pro diváky. Ale ačkoliv hala bouřila a hráči se snažili ze všech sil, více než dvě třetiny se hrál sice úžasný, ale bezbrankový hokej.

První gól padl až ve 39. minutě, při přesilovce Toyoty 5 na 3 se po přihrávce Michala Veselého (v minulosti nejlepší střelec BALLH) trefil Adam Olšák (nová posila a nyní asi nejlepší hráč Toyoty). Hráče v modrém to ale nezlomilo, dohráli svoje oslabení a pak na Toyotu vlítli jako uragán. Následující dvě přesilovky ale k vyrovnání nevyužili, gólman Radim to nedovolil. Až ve 44 minutě na chvíli zaváhal a inkasoval gól přímo z buly – centr Petr Kotinský rozehrál na hokejku Dalibora Perničky a ten poslal puk po zemi do toyoťácké branky. Bylo vyrovnáno a minuta do konce.

       

Adam Olšák                               Dalibor Pernička                     Martin Moudrý

Pravé drama ale teprve čekalo na svůj čas. Rozhodovaly poslední sekundy zápasu. Kohoutovice se bránily tlaku Toyoty a po druhém nepodařeném vyhození puk na cestě z pásma zastavil obránce Rudolf Vala a bleskově přihrál před branku. Tam čekal připravený Adam Olšák a tečoval puk před bezmocným Michalem Nekvapilem. Časomíra se zastavila na hodnotě 44:59 a gól samozřejmě platil. 
Napínavé utkání bylo především bitvou dvou vynikajících gólmanů a rozhodně by mu slušela remíza. Oba celky byly na podobné hokejové úrovni, ačkoliv Kohoutovice se jevily výkonnostně vyrovnanějším týmem, Toyota měla svou kouzelnou lajnu a tím stav vyrovnávala.
Fantastickou kulisu celému utkání dotvářeli fanoušci, kteří se sešli v rekordním počtu. I oni přispěli k tomu, že nedělní poledne na hale STELL rozhodně připomínalo spíš zápas prestižní profesionální ligy než setkání amatérů a bývalých hokejistů. Je velmi pěkné, že i v podmínkách BALLH fungují týmy, které si dokáží zajistit a udržet sponzorskou a fanouškovskou podporu, což se pozitivně projevuje nejen na atmosféře, ale i na hráčích a hokeji samotném.
 
 

Ve druhé třetině byl zraněn gólman Kohoutovic Michal Nekvapil a utkání dochytával za viditelných bolestí. Tleskáme a děkujeme za projevenou statečnost. 

             

   Michal Nekvapil                                                Libor Trešl

 

 

Komentáře

29.10.2009, 17:51 - Lucie Sýkorová

Dobrý večer, jen malá oprava, Michala Veselého bravurně vychytal ve třetí minutě golman KOHOUTOVIC Michal Nekvapil a ne golman Toyoty Protivínský. Tímto jste ubrali malý kousek slávy Michalu Nekvapilovi, který si ji určitě za výborný výkon zaslouží. Zápas a podívaná ne něj stála za to a určitě si spousta fanoušků nenechá ujít další klání těchto dvou rivalů. I když si já osobně myslím, že Toyotě takové nasazení nevydrží celou sezónu. Takže přeji hodně štěstí v dalších zápasech všem a hlavně mému teamu KOHOUTOVICÍM, kluci pojďme do nich, máme na to!!!!! Ahoj L.

29.10.2009, 21:33 - Adam Olšák

Ale vydrží! :-) Už jen pro ty skvělé fanoušky.

29.10.2009, 9:59 - Tomáš Brabec

Libore, díky za to, jak to děláš. Je to super.

29.10.2009, 12:27 - Libor Grabec

Velký dík patří převážně Zdence Kölblové,která dělá články a Josefovi Třískovi,který fotí určitá utkání.Já už tomu dělám je finální podobu.....
Pokud by chtěl některý tým nafotit utkání,tak mě může kontaktovat a já domluvím Pepu Třísku na focení.