Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

CCM 2. liga 18-19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Zasloužené vítězství pro žlutou

titulní obrázek

1.11.2009 od Libor Grabec, 67x přečteno

HC Tučňáci Rosice – HC Tišnov 2:5
V pátém kole BALLH si to v neděli v poledne na hale STELL rozdaly Rosice s Tišnovem. Druhý jmenovaný letos spolu s několika hráči ztratil i hodně ze své dřívější suverenity a předváděl v minulých týdnech na svou bývalou úroveň trochu rozpačitý hokej. Oba celky zaujímaly v tabulce sousední místa.
Začátek utkání se lépe vydařil Tučňákům. Herně nejprve vyrovnané utkání dokázali zvrátit ve svůj prospěch už v šesté minutě. Během střídaní při vlastní přesilovce sebral Ivo Lajkéb puk, projel hřiště a od modré se trefil Markovi Vykydalovi nad vyrážečku. Odpověď Tišnova na sebe nenechala dlouho čekat a v desáté minutě Karel Chlubný vyrovnával střelou z mezikruží. Dlužno podotknout, že Pavel Kadaňka měl před sebou chumel hráčů a příliš toho neviděl. Bohužel tento gól Tučňáky zarazil natolik, že do půl minuty inkasovali vlastní vinou další - Roman Hladký střílel naprosto bez překážek z takřka bezprostřední blízkosti rosické branky.
Do konce první třetiny ještě Ivo Holley zvýšil náskok žlutých na 3:1 a bylo vidět, že hra se pomalu přesouvá pod taktovku Tišnova.
Druhá část zápasu tomu přesně odpovídala. Marek Vykydal smutně postával v tišnovské brance a takřka celou dobu sledoval hru na druhé straně hřiště. Oproti tomu jeho kolega si zachytal pěkně, tišnováci útočili takřka bez ustání. Pomohlo tomu i několik tišnovkých přesilovek, které ale zůstaly vesměs neproměněny. Zde se naplno projevila bojovnost, zkušenost a sehranost Tučňáků, kteří si s nebezpečnými situacemi dokázali poradit velmi dobře. Nabízí se otázka, zda by utkání nakonec neskončilo úplně jinak, kdyby bývali takto pečlivě a disciplinovaně hráli celou dobu.
Ve dvacáté čtvrté minutě došlo k incidentu, kdy do Pavla Kadaňky najel po střetu se soupeřem vlastní hráč, následovalo krátké pošťuchování a několikeré vyloučení. Tišnov tentokrát situace využil a zvýšil na 4:1.
Jiskřička naděje svitla Tučňákům na počátku poslední třetiny, kdy Jiři Nejedlý prostřelil Marka Vykydala stejným způsobem jako jeho kolega na začátku utkání a zdálo se, že se Rosice ještě pokusí výsledek zvrátit. Ovšem jejich naděje zmařil gól Milana Pavelky, který bez odporu dojel až k brance. Hráči na hřišti totiž přestali hrát v domnění, že se jedná o ofsajd, ale rozhodčí jej nezapískal a později reklamace nepotvrdil.
Od tohoto okamžiku se bohužel dění na ledě zvrhlo v ošklivou podívanou plnou zbytečných dohrávek do těla a nepěkných slov, která neustále až do konce na adresu rozhodčích z rosické lavičky padala.
Na výsledku to samozřejmě nemohlo nic změnit a Tišnov, který dnes předvedl pěkný hokej, si z tohoto utkání odnesl zasloužené tři body.