Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

CCM 2. liga 18-19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Po třetím kole ostravské ligy je v čele opět Havířov

titulní obrázek

4.11.2011 od Jaroslav Pikula, 110x přečteno

Třetí kolo soutěže předvedlo v plné kráse, jak se soutěž začíná pomalu vyrovnávat. Old Boys po úvodní prohře dokázali na svém hřišti v Zábřehu porazit havířovské Warriors 6:1. Dukla Hrabyň se pak vytáhla proti průběžně prvnímu týmu soutěže, opavský Sanitrans porazila brankou v závěru utkání 4:3 a na týden se dostala do čela ostravské ligy. Na tom ji pak po dohrávce třetího kola vystřídal díky lepšímu skóre druhý z havířovských týmů, který dokázal zvítězit nad Martinovem 4:3 po nájezdech.

Neděle 23. října 2011 – 3. kolo

Old Boys Ostrava – HC Warriors Havířov  6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Havířov vstoupil do utkání mnohem aktivněji a vypracoval si řadu šancí. Ty ale Havířov nevyužil a soupeř udeřil. Old Boys slepili dvě branky v rozmezí 30 sekund, nejprve otevřel stav duelu v páté minutě Jiří Wlodyka - 1:0. Po něm se ihned trefil do černého Marek Čogala - 2:0. Havířov dokázal v této třetině ještě snížit zásluhou přesné střely Tomáše Čaji, kterému do brankové příležitosti nahrál David Janíček – 2:1.

Druhá třetina se ale nesla v podobném duchu jako ta první, Havířov si vytvářel slibné pozice, které však nedokázal využít. Warriors měli k dispozici i řadu přesilových her, ani v těchto se ale prosadit nedokázali. Naopak se v této části hry podruhé prosadil Jiří Wlodykaa po něm opět i Marek Čogala - 4:1.

Ve třetí třetině se Havířov trápil, navíc jeho jediný střelec gólu Tomáš Čaja už zápas sledoval pouze ze střídačky, protože byl nucen odstoupit z utkání kvůli zranění zad. Do skvělé pozice na zkorigování výsledku se dostal Pavel Kalvoda, jeho střelu směřující do branky Old Boys ale brankář Ondřej Živčák chytil bravurním zákrokem.

Ten po celý zápas předváděl výborné zákroky a byl strůjcem havířovské porážky. Zajímavou akci předvedli havířovští mladíci David Motloch s Josefem Nuderou. Oba hráči si několikrát vyměnili míček křížem mezi obránci, ale David Motloch na konci celé akce ztroskotal na brankáři Old Boys. Navýšení skóre do konečné podoby pak přinesli opět Wlodyka s Čogalou, kteří tak zkompletovali své hattricky. Nic na tom nezměnila ani přesilová hra havířovských na konci zápasu, která zůstala nevyužita. Havířov tak Old Boys podlehl na jeho hřišti 1:6 a v tabulce klesnul na 6. místo. Ostravský celek naproti tomu mohl pokřtít nové hřiště v ostravském Zábřehu v prvním soutěžním zápase výhrou.

Daniel Polášek (Old Boys Ostrava): „První zápas na hřišti v Zábřehu byl super, odehráli jsme o sto procent lepší zápas než ten s Martinovem v Porubě, kluky to chytlo, a to je to hlavní. Senzačně nám zachytal gólman, přišlo se podívat hodně lidí, všechno klaplo, jak mělo. Ještě musíme doladit časomíru a bude to paráda.“

Josef Nudera (HC Warriors Havířov): „Do zápasu jsme šli s tím, že chceme uhrát tady v Zábřehu body a průběh první třetiny tomu nasvědčoval. Měli jsme více ze hry a nebojím se říct, že jsme byli v celém utkání lepším týmem, ale domácí výborně podržel brankář a naše zmatky nás poslali dolů. Z porážky si nic neděláme, budeme chtít napravit výkon v derby proti Warriotům a hlavně si ten zápas užít. Na závěr bych chtěl poděkovat celému týmu za bojovnost a poděkovat brankáři, Martin zachytal dobré utkání.“

Branky a nahrávky: 4:23 Wlodyka Jiří (Stanovský Petr), 4:54 Čogala Marek (Wlodyka Jiří), 16:35 Wlodyka Jiří, 21:13 Čogala Marek (Tichý Libor), 29:33 Čogala Marek (Tichý Libor), 35:12 Wlodyka Jiří (Tichý Libor)(SH) - 9:00 Čaja Tomáš (Janíček David) 

Střely 31:31, Vyloučení 6:2, Přesilovky 1:5, Využití 0:0, V oslabení 1:0, Diváků 26, Rozhodčí Solarski – Šprincl

Kompletní statistiky utkání naleznete zde


Dukla Hrabyň – SANITRANS Opava 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Dukla nastoupila do utkání s průběžným lídrem soutěže bez ostychu a díky přesilové hře se po brance Pavla Tomeše dostala na konci desáté minuty do vedení. Opava se však nenechala zahanbit a hned za půl minuty bylo srovnáno zásluhou Jakuba Anděla – 1:1. Když už to vypadalo, že první třetina skončí nerozhodným výsledkem, našel sedm vteřin před koncem střelec první branky domácích Tomáše Šimka a ten brankou do šatny vrátil Dukle vedení – 2:1.

Opava se však s průběžným stavem nehodlala smířit a po celou druhou třetinu byla výrazně aktivnějším týmem. Jenže míček ze své sítě musel nakonec jako první ve druhé třetině lovit brankář Opavy Schreier. V čase 16:19 totiž třetí branku Dukly vstřelil po nahrávkách Miloše Kusýna a Tomáše Macka Pavel Kozubek - 3:1. Sanitrans ze svého tlaku vytěžil alespoň kontaktní gól, ve 20. minutě snižoval na 2:3 z pohledu opavských Matěj Okruhlica po souhře s Lukášem Kalou.

Když se pak na začátku 27. minuty v přesilovce trefil nejlepší střelec Opavy v dosavadním průběhu soutěže Radek Vlašánek a vyrovnal na 3:3, vypadalo to na to, že otěže zápasu definitivně přebere hostující Opava. Kýženou branku se jim však nepodařilo vstřelit, ba co víc, dvě a půl minuty před koncem, když už obě mužstva pomalu začala pomýšlet na penaltový rozstřel, rozhodl o výsledku utkání hrabyňský Miloš Kusýn - 4:3.

Opavským se totiž i přes závěrečný tlak již nepodařilo znovu vyrovnat a tři body si tak za vítězství v normální hrací době připsala Dukla Hrabyň, která se také dostala na týden na průběžné první místo tabulky. Zůstává také jediným týmem, který po třetím kole neztratil ani bod.

Branky a nahrávky: 9:58 Tomeš Pavel (Kozubek Pavel)(PP), 11:53 Šimko Tomáš (Tomeš Pavel), 16:19 Kozubek Pavel (Macko Tomáš, Kusýn Miloš), 33:29 Kusýn Miloš (Zavadil Lukáš, Hluzák Jan) - 10:25 Anděl Jakub (Kavan Aleš, Okruhlica David), 19:45 Okruhlica Matěj (Kala Lukáš), 26:20 Vlašánek Radek (Okruhlica Matěj)(PP)

Střely 20:34, Vyloučení 4:2, Přesilovky 2:4, Využití 1:1, V oslabení 0:0, Diváků 10, Rozhodčí Olesz

Kompletní statistiky utkání naleznete zde


Neděle 30. října 2011 – 3. kolo

HC Warrioti Havířov – HBC Martinov 4:3 ss (1:1, 1:1, 1:1)

Oba týmy nastupovaly do utkání s vědomím, že případný úspěch je může dostat do čela soutěže. Lépe do něj nakonec vstoupili hráči Martinova, kteří se zásluhou Adama Karoly dostali hned zkraje do jednobrankového vedení. To jim vydrželo až do poloviny osmé minuty, když po nahrávce Radka Krainy vyrovnával Marek Purgat – 1:1. Vyrovnaný stav pak vydržel až do konce první třetiny.

I do té druhé vstoupili lépe hráči Martinova, kteří se opět dostali do těsného vedení po souhře trojice Dlouhý – Vávra – Kratochvíl. Právě posledně jmenovaný totiž v čase 13:32 překonal havířovského brankáře Navrátila a vrátil vedení na stranu hostů. Havířov měl sice po obdrženém góle více ze hry, vyrovnat se mu podařilo až na konci 21. minuty, když nahrávku Marka Purgata zužitkoval Martin Harazim – 2:2.

Třetí třetina pak přinesla tlak Havířova, který svého soupeře výrazně prestřílel, byl to ale opět Martinov, který se dostal potřetí a naposledy v zápase do vedení. Necelé tři minuty před koncem totiž překonal havířovského brankáře Adam Breburda. Vyrovnání ale na sebe tentokrát nedalo dlouho čekat a David Purgat přesně dvě minuty před koncem dokázal překonat brankáře Martinova Davida Poláška a určit tak konečný stav po základní hrací době - 3:3.

Utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které Havířov absolvoval již v minulém kole proti Opavě, a narozdíl od zmiňovaného utkání nakonec slavil výhru právě on. Jediným úspěšným střelcem se totiž stal ve druhé sérii Jan Kotrla, který tak rozhodl o tom, že bonusový bod poputuje do Havířova a rozhodujícím nájezdem se také vyšvihl do čela kanadského bodování soutěže. Kromě toho se také Havířov díky lepšímu skóre dostal na první místo před Duklu Hrabyň, má však o zápas více. Martinov pak v tomto utkání potvrdil, že se po úvodních zápasech ostravská liga nečekaně vyrovnává a posunul se na čtvrté místo.

Branky a nahrávky: 7:20 Purgat Marek (Kraina Radek), 20:57 Harazim Martin (Purgat Marek), 34:00 Purgat David (Harazim Martin), rozhodující nájezd Kotrla Jan - 3:32 Karola Adam (Kratochvíl Tomáš), 13:32 Kratochvíl Tomáš (Vávra Petr, Dlouhý Daniel), 33:15 Breburda Adam (Dlouhý Daniel)    

Střely 44:26, Vyloučení 2:2, Přesilovky 2:2, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 15, Rozhodčí Polášek – Velčovský

Kompletní statistiky utkání naleznete zde

 

Rozpis 4.kola

Neděle 6.listopadu:

12:15 Tygr Poruba - Old Boys Ostrava (hřiště Poruba)

 -- : --  Dukla Hrabyň - HBC Martinov (hřiště Poruba) - odloženo, na termínu se mužstva ještě nedohodla


Dohrávka 4. kola

Neděle 13.listopadu:

12:00 Old Boys Ostrava - SANITRANS Opava (hřiště Zábřeh)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2011/2012

TABULKA SOUTĚŽE PO 3. KOLE

základní část
pořadí team záp výh prodl rem pro bilance body
1. HC Warrioti Havířov 3 1 1 1 0 20:6 (14) 6
2. Dukla Hrabyň 2 2 0 0 0 15:6 (9) 6
3. SANITRANS Opava 3 1 1 0 1 14:7 (7) 5
4. HBC Martinov 3 1 0 1 1 8:14 (-6) 4
5. Old Boys Ostrava 2 1 0 0 1 8:5 (3) 3
6. HC Warriors Havířov 3 1 0 0 2 9:21 (-12) 3
7. Tygr Poruba 2 0 0 0 2 4:19 (-15) 0
 

 

Bližší informace o soutěži naleznete na www.ahl.cz/soutez/bohbl/

Autoři Jaroslav Pikula a Josef Nudera