Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

CCM 2. liga 18-19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Den třetí

titulní obrázek

13.5.2012 od Zdenka Kölblová, 83x přečteno

Derby, těžké rozhodování a cesta domů

Poslední turnajový den nás dopoledne čekal především vzájemný zápas. Začátek byl naplánoval na desátou hodinu. Hráči obou týmů se sbírali ještě hůře než v sobotu, ačkoliv možná lze říct, že CSKA tentokrát vypadalo trochu lépe. Ale i přes zbytkový alkohol unaveni byli všichni. A hlavně z obou týmů zbyly jen stíny.

 

 

Krokodýlům do derby nastoupilo 9 hráčů, CSKA pouze zbylých sedm. A ačkoliv jsme si v duchu říkali, že by tomuto zápasu slušela remíza, bylo jasné, že se bude hrát o vítězství. Lépe začali CSKA a než se Krokodýli stihli rozkoukat, už prohrávali 3:0. Autory branek byli Jarda Chvátal, Marek Havlačka a Radek Sedláček. Po tomto úžasném startu ale převzali inciativu Krokodýli, kterých přece jen bylo o dva hráče více a trochu více toho vydrželi. A CSKA dostala naloženo pěkně, postupně se trefili dvakrát Mira Přerovský, pak Martin Grabec, Luboš Dobšík, Jarda Styblík a Simon Gruber. Góly padaly jeden za druhým a unavení hráči CSKA si s náporem nedokázali poradit. Utkání skončilo 6:3 pro Crocodiles a nejlepším hráčem byl vyhlášen Mira Přerovský.

Tento výsledek způsobil, že Krokodýli se dále měli utkat v pět hodin s týmem YOB Kobra Praha o 5. místo a CSKA ve čtyři odpoledne s NA.SA. Jablonec o místo 7.

 

Debata o dalším osudu výpravy se rozhořela téměř ihned po příchodu do šatny. CSKA se po chvilkovém dohadování vyjádřila, že rozhodně zápas o konečné umístění hrát chtějí, i když hrozilo, že Radek Sedláček bude muset odjet předčasně kvůli fotbalovému zápasu v Brně.

Krokodýli se přikláněli spíš k tomu, že poslední špíl už vynechají a to přesto, že na CSKA budou muset čekat až do večera. Hráči se odebrali vesměs do města na oběd a konečné rozhodnutí bylo prozatím odloženo.

Padlo ale chvíli po obědě, Krokodýli se rozhodli zápas o 5. místo nehrát a tudíž skončili na turnaji celkově šestí. Později jsme se dozvěděli, že soupeř pro tento zápas se také rozhodoval z turnaje již odstoupit, ale jelikož se Krokodýli vyjádřili jako první, dopadli hůře. Tato informace ale není doložena.

 

 

Odpoledne poklidně ubíhalo, když se k nám donesla zpráva, že i soupeř pro CSKA v boji o sedmé místo se rozhodl turnaj ukončit a odjet domů. Sledovali jsme ty Pražáky v dopoledním zápase a byli na tom podobně jako my, měli již jen sedm hráčů a únava byla vidět na každém kroku. Budiž ale CSKA ke cti, že si o to sedmé místo takto získané bez boje skutečně chtěli zahrát.

 

Takže odpolední zápasy byly zrušeny a mohlo se odjet domů. Nastalo opět něco podobného komedii, ačkoliv lze říct, že někteří hráči se skutečně spořádaně sbalili, odhlásili z hotelu a vystěhovali ze šatny. O několika to ovšem říct nelze a tak se přípravy k odjezdu poměrně protáhly.

Když už byly konečně odevzdány všechny klíče a autobus naložen, scházeli se účastníci zájezdu na oblíbené zahrádce před zimákem. Velká pařící trojka ve složení Flajši-Stýblo-Gajda, kteří si poprvé padli do oka již v sobotu nad ránem kdy zavřeli a znovuotevřeli kiosek na zahrádce (vlastně základ to mělo již v pátek po cestě autobusem), shromáždila kolem sebe několik dalších nadšenců a ti se s Nymburkem nemohli rozloučit.

Když se nakonec všichni sešli přece jen u autobusu, byl to poslední malý zázrak výpravy.

Ale ani cesta domů neproběhla bez dobrodružství. Zejména veselejší cestující se postarali o několik zastávek a trochu toho pozdvižení. Naštěstí už bylo po hokeji a nevznikla větší škoda než ta, že jim všem bylo druhý den pěkně špatně.

Autobus v pořádku dojel do Brna a výlet na hokejový turnaj do Nymbruka byl šťastně uzavřen.

 

 

Oba týmy prožily víkend vskutku velkolepý a i přes počáteční potíže (nejen počáteční) velmi vydařený. Z hokejových klání si Krokodýli odvážejí místo šesté, CSKA o příčku dále. Z nehokejových klání potom všichni účastníci zájezdu skvělé zážitky. Ačkoliv měla výprava své mouchy (a místy pořádné), dá se hodnotit jako celkem úspěšná.

Pevně věřím, že všichni, kteří s námi byli, sdílejí podobný názor.

A velmi se těším na setkání s hodně podobnou skupinou lidí příští rok v Trenčíně :)