Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Hockey Cup 2018 - PEEWEE 2008

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Nový herní systém ZAMHL

titulní obrázek

23.6.2016 od Jakub Štětkář, 351x přečteno

V nové sezoně došlo k úpravě herního systému ve Zlínské amatérské hokejové lize. Z důvodu přijetí jedenáctého týmu a omezení počtem týdnů, ve kterých můžeme hrát bylo nutné systém změnit.

Novinka zcela mění zaběhnutý režim z poslední řady sezon. Tady je schéma detailně rozepsané:

Základní část

2x každý s každým (20 utkání na tým, celkem 110 utkání)

O konečném pořadí rozhodují body, v případě rovnosti pak body ze vzájemných zápasů, skóre ze vzájemných zápasů, vyšší počet vstřelených branek v těchto zápasech. V případě opětovné rovnosti rozhoduje celkové skóre, vyšší počet celkově vstřelených branek.

Případná kontumace se stanovuje na 0:5

Bodování:

- vítězství 3 body

- porážka 0 bodů

- vítězství po samostatných nájezdech 2 body

- prohra po samostatných nájezdech 1 bod

(samostatné nájezdy se konají systémem „náhlé smrti“ v každém zápase o první přestávce)

Nadstavba

Týmy se po základní části rozdělí na tři skupiny (A1, A2, B). Týmy ve skupinách A1 a A2 pokračují v boji o vítěze ZAMHL. Týmy ve skupině B hrají o cenu útěchy, která bude udělena týmu na konečném 9. místě. Body získané v základní části se nulují, ale každý tým obdrží bonusové body. Za každé čtyři získané body v základní části tým obdrží jeden bonusový bod (příklady: 20 bodů v základní části = 5 bonusových bodů, 23 bodů v základní části = 5 bonusových bodů, 24 bodů v základní části = 6 bonusových bodů).

O konečném pořadí ve skupinách rozhodují body (součet bodů získaných v nadstavbě a bodů bonusových), v případě rovnosti pak body ze vzájemných zápasů z celé sezony (tj. základní část i nadstavba), skóre ze vzájemných zápasů z celé sezony (tj. základní část i nadstavba), vyšší počet vstřelených branek v těchto zápasech. V případě opětovné rovnosti rozhoduje celkové skóre v nadstavbové skupině, vyšší počet celkově vstřelených branek v nadstavbové skupině.

Případná kontumace se stanovuje na 0:5

Bodování:

- vítězství 3 body

- porážka 0 bodů

- vítězství po samostatných nájezdech 2 body

- prohra po samostatných nájezdech 1 bod

(samostatné nájezdy se konají systémem „náhlé smrti“ v každém zápase o první přestávce)

Složení skupin nadstavby:

A1 – ve skupině A1 budou hrát týmy, které se po základní části umístili na 1., 4., 5. a 8. místě systémem 2x každý s každým (6 utkání na tým, celkem 12 utkání)

A2 – ve skupině A2 budou hrát týmy, které se po základní části umístili na 2., 3., 6. a 7. místě systémem 2x každý s každým (6 utkání na tým, celkem 12 utkání)

B – ve skupině B budou hrát týmy, které se po základní čísti umístili na 9., 10. a 11. místě systémem 3x každý s každým (6 utkání na tým, celkem 9 utkání)

Finálová část sezony

Do finále sezony postupují týmy ze skupin A1 a A2, které budou hrát o konečné umístění na jedno utkání dle následujícího klíče:

o 7. místo: 4. tým v tabulce nadstavby sk. A1 vs. 4. tým v tabulce nadstavby sk. A2

o 5. místo: 3. tým v tabulce nadstavby sk. A1 vs. 3. tým v tabulce nadstavby sk. A2

o 3. místo: 2. tým v tabulce nadstavby sk. A1 vs. 2. tým v tabulce nadstavby sk. A2

SuperFinále: 1. tým v tabulce nadstavby sk. A1 vs. 1. tým v tabulce nadstavby sk. A2

Utkání o 3., 5. a 7. místo se hrají dle stejných pravidel jako utkání v základní části a v nadstavbě (mj. nájezdy, které v případě remízy rozhodnou o vítězi se konají o první přestávce systémem náhlé smrti). Finále se hraje dle stejných pravidel jako utkání v základní části a nadstavbě, kromě toho, že se bude hrát 3 x 15 min. čistého času, utkání budou řídit tři rozhodčí a samostatné nájezdy se konají až po základní hrací době jen v případě remízového stavu.