Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Hockey Cup 2018 - PEEWEE 2008

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Protest týmů Porr a Torpedo proti řízení utkání

titulní obrázek

19.2.2019 od Jakub Štětkář, 407x přečteno

Zástupci týmů Porr Napajedla a Torpedo Zlín předali protest vůči vedení utkání 1. kola sk. B nadstavbové části ZAMHL.

Znění protestu:

Protest proti rozhodnuti o ukonceni utkani Torpedo - PORR (12.2.2019, 20:45, PSG Arena)

Zastupci tymu PORR a Torpedo podavaji protest proti neduvodnemu ukonceni utkani ze strany rozhodcich s ohledem na vydane prohlaseni v oficialnim zapisu o utkani.

Jako hlavni argumentaci naseho protestu sdelujeme nasledujici:

  • utkani bylo (dle oficialniho vyjadreni na www.ahl.cz) ukonceno ze strany rozhodcich (primarne na popud D. Kovarcika) cca. 20 min. pred koncem z duvodu “nemístných poznámek klubu PORR Napajedla směrem k rozhodčím.”
  • jasne sdelujeme, ze k uvedenumu “precinu” proti pravidlum, jak je toto prezentovano v zapisu o utkani, zvela objektivne nedoslo
  • zadny z vyroku, ktery je prezentovan jako “nemistne poznamky” nebyl vysloven
  • pokud bychom, avsak ciste teoreticky, tuto moznost pripustili, pak dle pravidel ZAMHL disponuje kazdy rozhodci jednoznacnym plnym pravem udelit kterykoliv z moznych trestu proti hraci, jez by se daneho prestupku proti pravidlum dopustil. Tuto moznost vsak ani ve stadiu pokusu neaplikival ani jeden z rozhodcich! Zduraznujeme, ze ve hre, nebyl udelen zadny trest v prime souvislosti s udajnym incidentem, coz mimo jine, zcela jasne prokazuje, ze se uvedeny prestupek nestal.
  • naopak, doslo ke zbytecnemu slovnimu ataku te strany rozhodciho D. Kovarscika smerem ke hraci (resp. hracum) tymu PORR Napajedla.
  • nasledne, bez uzavreni zapisu o utkani (bez potrebneho potvrzeni ze strany kapitanu obou tymu) bylo to zapisu o utkani uvedeno zcela smyslene a naprosto neobjektivni sdeleni, jez bylo naslene zverejneno na portalu ahl.cz (resp. ZAMHL).
  • dale bylo zvrla bez vedomi a pritomnosti hracu obou tymu (mimo ledovou plochu, pravdepodobne v satne rozhodcich) uvedeno, ze byly udeleny tresty. Toto povazujeme za bezprecedentni hrube zkreslovani a manipulaci s vysledkem ci prubehem utkani.
  • jako jednoznacny dukaz uvadime, ze pred samotnym ukoncenim utkani ze strany rozhodcich nebyl zadny trest udelen
  • v zapisu o utkani je uvedeno, ze trest byl udelen hracum R. Tomankovi a P. Fuskovi (oba PORR). Proti tumuto pokusu o toto manipulativni dodatecne rozhodnuti podavame durazny protest. Pozn. hrac P. Fusek nebyl v dobe ukonceni utkani, ze strany rozhodciho D. Kovarcika, vubec na hraci plose. Relevance udeleni trestu dle zapisu je tedy jiz ve sve podstate zcela evidentne nepravdive
  • oba hraci se timto dodatecnym a zcela smyslenym rozhodnutim citi vyznamne poskozeni

Zadame proto vedeni souteze, aby bylo utkani znovu odehrano v nahradnim terminu. V ramci objektivity, bychom povazovali min. za cestne, aby financni uhradu pronajmu ledove plochy hradilo oba hlavni arbitri (rozhodci), jelikoz ani v naznaku nevyuzili moznosti o vedeni utkani dle pravidel ZAMHL. Kompetenci a prostredku ke zjednani napravy je v pravidlech ZAMHL dostatek.

Cela situace nabyla bizarnich rozmeru, do ktere svym pocinanim predevsim rozhodci Kovarscik vnesl (a nutno podoknout, ze i v prubehu hry vnasel) nepochopitelne individualni a zcela subjektivni averzi vuci nekolika hracum.

Naprosto chapeme, ze pri hre mohou (a castokrat i jsou) pritomny zasadni, nekdy absolutne nepatricne emoce. Pro tyto pripady jsou vsak vzdy vyuzity pravidla souteze a pouze v pripade zasadniho excesu je mozne utkani ukoncit.

Je vsak velmi s podivem, ze prezentaci celeho pseudo incidentu, vidi vsichni zucastneni hraci diametralne odlisne od vykladu obou arbitru. Jednoznacnym dukazem o pokusu osobne se vyvinit z vlastniho selhani a pochybeni, je pak uzavreni zapisu o utkani bez pritomnosti zastupcu tymu Torpeda a PORR, coz dle pravidel, neni mozne.

K vyse uvedenemu a predevsim, jak je uvedeno, k nespravedlivemu, oficialne prezentovaněu rozhodnuti se timto zasadne o jednoznacne vymezujeme.

Zaroven pozadujeme, oficialni prezentaci tohoto protestu v jeho plnem zneni na strankach souteze ZAMHL (portal www.ahl.cz).

Toto vyjadreni je souhlasnou vuli vsech 22 hracu pritomnych na danem utkani.

Za Torpedo: Tomas Drcmanek

Za PORR: Radim Kokes

 

Vyjádření vedoucího soutěže Zdeňka Kamenáře k protestu:

Výsledek utkání zůstává v platnosti. Rozhodčí je hlavní autoritou při utkáních Zlínské amatérské hokejové ligy a jeho rozhodnutí je nutno respektovat, i když s nimi hráč nemusí souhlasit. Z tohoto důvodu zůstávají v platnosti i tresty v tomto utkání udělené. Není možné ze strany hráčů na rozhodčí útočit a různě komentovat jejich rozhodnutí poznámkami jakéhokoliv druhu.

Neni v moci vedoucího soutěže objektivně určit, zda důvody k předčasnému ukončení utkání byly ze strany rozhodčího dostatečné a zda byly vyčerpány všechny možnosti jak utkání dohrát. Vzhledem k tomu, že chybí nezávislé stanovisko, je však nutné plně respektovat názor rozhodčích. Předčasné ukončení utkání tak považuji za oprávněné.

Touto cestou rovněž žádám hráče týmu Porr Napajedla, aby mi dodali seznam nových rozhodčích, kteří by mohli jejich utkání pískat. Většina stávajících už utkání tohoto týmu, vzhledem k neustále se opakujícím výpadům, odmítá rozhodovat.

Současně bylo rozhodnuto, že rozhodčím předmětného utkání nebude uděleno 50% finanční odměny za toto utkání. Důvodem je porušení pravidel ZAMHL, protože ani jednomu ze zástupců týmů nebylo umožněno po utkání vyjádření do elektronického zapisu k uděleným trestům a průběhu utkání.

Dále bych rád apeloval na všechny hráče soutěže, aby nekomentovali při utkáních výroky rozhodčích. Někteří hráči hlasitě komentují a nesouhlasí s každým vyloučením. Je třeba si uvědomit, že naše výkony na ledě odpovídají té nejnižší organizované hokejové úrovni a utkání jsou plná individuálních chyb. Tyto chyby se pochopitelně mohou vyskytnout i na straně posuzování jednotlivých zákroků v zápase, vždyť přehmaty lze pozorovat i při utkáních extraligy. Rozhodčí však utkání řídí dle svého nejlepšího svědomí. Nelze také očekávat, že naše utkání budou za 350,- Kč pískat rozhodčí s nejvyšší licencí. Další podstatnou věcí je také fakt, že okruh rozhodčích, kteří mohou, a po mnohých zkušenostech především chtějí, naše utkání řídit je velmi úzký a na uvedené odměně za odřízené utkání nejsou existenčně závislí. Pokud nedojde ke zlepšení situace, REÁLNĚ hrozí riziko, že utkání ZAMHL budou hrána bez rozhodčích.

19. února 2019, Zdeněk Kamenář