Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Hockey Cup 2018 - PEEWEE 2008

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Kontumace 2 zápasů týmu Medlov:

titulní obrázek

4.4.2008 od Jiří Sklenář, 140x přečteno

V souladu se schváleným Herním řádem pro rok 2008, čl. 4 – Hráči, bod 5, byly kontumovány 2 poslední utkání týmů HC Medlov pro neoprávněný start hráčů:
Zápas MED-BIZ (18.3.): ve 2. přestávce vyžádána kontrola hráče HC Medlov Josefa Matouška. Byla provedena kontrola registrace na ČSLH a zjištěno, že hráč Matoušek má aktivní registraci v klubu SK Hokej Brno.
 
Zápas FAL-MED (1.4.): ve 2. přestávce vyžádána kontrola následujících hráčů HC Medlov: Josefa Matouška, Ondřeje Surána, Richarda Zicha a Jana Hrocha a recipročně i hráčů HC Falcons Roberta Holase, Martina Sklenáře, Simona Grubera a Martina Vlka. Byla provedena kontrola registrací výše uvedených hráčů na ČSLH a zjištěno, že všichni kontrolovaní hráči Medlova mají aktivní registraci ČSLH: Matoušek – SK Hokej Brno, Surán – HC Pacov, Zich – HSK Hodonín, Hroch – HC Velatice.
Nikdo z kontrolovaných hráčů Falcons neměl aktivní registraci ČSLH.          

Komentáře

6.4.2008, 17:25 - Petr Havliš


3) HC Medlov: tento tým hraje letos výborný hokej a udělal jednoznačně největší mezisezónní pokrok. Je přirozené, že tím taky na sebe upoutal pozornost. Je ale škoda, že se ani hráči sami, ani Kamil Sopušek jako vedoucí nezajímali o to, aby byly ověřené registrace nových hráčů a následně byly tyto registrace zrušené. Pokud má tým tolik nových mladších hráčů, všechno velmi dobré hokejisty, ale bohužel registrované, není to v pořádku. A myslím, že to není srovnatelné s tím, když objevíme např. „zapomenuté“ registrace starších hráčů, kteří u nás hrají léta. Myslím, že jak já, tak oba další členové výkonného výboru, jsme měli jednoznačný pocit, že se HC Medlov nesnaží situaci po zjištění, že řada jeho hráčů je registrovaná, nikterak rychle řešit a např. hráče dočasně nestavět. V této fázi jsme dokonce měli pocit, že můžeme dát týmu HC Medlov výhodu, protože má možnost své hráče zrušit dříve, než jiné týmy, které to o svých hráčích ani neví. Nelze se divit, že je možná většina týmu naštvaná na to, že Medlov má vyhrát BHL s 6 registrovanými hráči (asi polovina nasazovaných hráčů) a nevnímají to stejně, jako výskyt třeba 1-2 hráčů s léta zapomenutou registrací. I když to možná „právně“ bude stejný prohřešek!
4) Kontumace zápasu Medlov-Bizoni: po druhé třetině zápasu jsme požadovali kontrolu hráče Matouška. Po dohodě s oběma rozhodčími jsem souhlasil s kontrolou hráče až po zápase, aby se zápas mohl bez problému odehrát (myslím, že je to rozumný krok, protože např. 15min přerušení zápasu Falcons-Medlov byl nepříjemný pro všechny). Hráč Matoušek byl kontrolován proto, protože ho nikdo z našich hráčů ještě neviděl hrát. Nežádali jsme např. kontrolu jiných hráčů, byť u nich byla vysoká pravděpodobnost registrace dle informací z předchozího období. Hráč Matoušek neměl ani OP, ani ŘP (dle řádu samo o sobě důvodem kontumace), přesto jsem akceptoval nějakou průkazku s fotkou k nepoznání a jen s datem narození. Tyto údaje jsem předal Michalu Churavému k prověření. Michal odeslal žádost na ČSLH, teprve 2.4. mě odpověděl, že hráč je dle odpovědi p. Kubiceho z ČSLH registrovaný. Proto to diskutované zpoždění. O kontumaci výbor rozhodl jednohlasně, byť se Michal Churavý přikláněl k celkovému řešení až na Schůzi BHL. Co se týče registrací hráčů HC Bizoni: při těchto kontrolách se jevil jako registrovaný hráč Jan Macák. Ten přešel k nám od týmu HC Petrov. Vím od Michala Churavého, že jeho registraci loni zrušil (má na to doklady). Po telefonické konzultaci mě bylo sděleno, že jeho odregistrování bylo provedeno opravdu vloni, ale přepisem do nové databáze ČSLH se to „ztratilo“. ČSLH administrativní omyl odstranila okamžitě (asi začátek února). Toto je ukázka příkladu, kdy nám situaci může „zkomplikovat“ i samotná ČSLH.
5) Kontumace zápasu Falcons-Medlov: Jirka Sklenář se rozhodl pro kontrolu více hráčů HC Medlov již před zápasem. Oznámil to emailem výkonnému výboru i Kamilovi Sopouškovi. Někomu se to může zdát správné, jinému ne, ale je to jeho právo, jako každého z týmů. Pokud bylo reakcí nasazení registrovaných hráčů, je dle mého názoru kontumace oprávněná. Asi je pravda, že by to nikoho moc nezajímalo, kdyby nešlo o souboj o titul, ale třeba o 8 místo, takto to spustilo logickou diskusi, která nemůže mít jednoznačného morálního vítěze.

Pokusme se na mimořádné Schůzi BHL předložit věcné argumenty, diskutovat a pak odhlasovat řešení. Pokud se většina týmů přikloní k řešení, které bude proti mým názorům a postupům, případně se rozhodne zvolit jiné členy výkonného výboru, nebudu s tím mít problém a přijmu to, jako ostatně v každé dosavadní diskusi a hlasování.

6.4.2008, 17:36 - Jiří Sklenář

plně souhlasím s Petrem v tom že jsme jako výbor dali Medlovu výhodu! Bohužel zcela vniveč. Také znovu opakuji že konfrontace byla oznámena dopředu aby Medlov měl šanci tito hráče s námi vynechat. Bohužel žádná nápvěda nebyla dostačující. Zároveň stejně jako Petr klidně přenechám post ve vedení ligy lidem ke kterým budete mít větší důvěru, a odhlasují si vedoucí týmů změnu. Nelpím na funkcích, práci ani titulech mistra BHL. Udělali jsem s Petrem i Michalem významnej posun BHL a nemůžeme dopustit totální blamáž. Sorry všeho moc škodí.

6.4.2008, 17:43 - Jiří Sklenář

ještě maličkost, Bizoni ani Falcons nepožadují uhradu ledu. jako tomu bylo v případě kontumace Falcons od Petrova. Dále jsme konfrontaci požadovali dopředu!! Tudíž nechápu jak mohl nastoupit hráč bez platného dokladu notabene ten o kterém se vědělo že bude konfrontován (jestli je má nebo ne není můj problém, dokladů je spousta-OP.ŘP,PASS)!!!! Falcons měli doklady všichni stačilo mně je upozornit sms při nominacích?!

6.4.2008, 17:23 - Petr Havliš

Rád bych se vyjádřil ke vzniklé situaci a okomentoval reakce některých diskutujících. Je to těžké obzvlášť proto, že jsem v jedné osobě předseda a člen výkonného výboru BHL a vedoucí týmu (HC Bizoni) i hráč. Celá situace je mnohem složitější, než si patrně většina ze zúčastněných i diskutujících uvědomuje a bohužel asi nemá jednoznačné „dobré“ řešení, i když se o nějaké kompromisní musíme pokusit. Bohužel při tom zcela jistě bude určitá část týmů nespokojená.

1) Obecný komentář: celá situace je nepříjemná a není černobílá. Zhruba 2 roky se snažím o to, aby vznikl jasný rámec soutěže (vznikly Stanovy BHL, Herní řád BHL, Schůze BHL, která demokraticky hlasuje o věcech týkajících se soutěže atd.). Vše není zdaleka dokonalé, ale podle mě se za poslední roky celá soutěž výrazně pozvedla. A taky věřím, že má každý tým relativně slušnou šanci ovlivnit dění v BHL, vč. složení výkonného výboru, řešení těchto situací atd. Na žádost Medlova a dalších týmů proto taky v svolám mimořádnou Schůzi BHL na 16.4., kde bude projednána situace a protest Medlova proti kontumacím.
2) Kontroly registrací hráčů: koncem ledna bylo při namátkové kontrole zjištěno, že je řada hráčů registrovaná. Proto Michal Churavý za výkonný výbor zaslal na ČSLH kompletní seznam hráčů BHL s žádostí o prověření registrací. Bohužel byť jsme apelovali na co nejrychlejší kontrolu, nemáme z ČSLH do dnes potvrzený seznam zpět. Toto je asi nejproblematičtější bod, protože už od ledna víme o několika hráčích, kteří registrováni jsou. Podle mě neměli hráči, kteří už v této fázi věděli, že registraci mají, dál nastupovat, ale naopak se snažit vyřídit si urychleně odregistrování. Jednoznačně si myslím, že registrace musíme striktně dořešit před novým ročníkem BHL.

6.4.2008, 10:35 - Marek Havlíček

Kluci, dovolte mi abych se také zapojil do debaty.... Jsem kapitán Čertů a jak všichni víte, Falcons a my jsme se nikdy neměli příliš v lásce. Tentokrát však po přečtení všech vašich příspěvků, musím dát spíše za pravdu Jurovi Sklenářovi. Jestliže máme v pravidlech uvedeno, že nesmí nastoupit reg. hráč, mělo by se to samozřejmě dodržovat. Druhou věcí je, že kontumace těsně před koncem soutěže není moc "košér" a vrhá určitý stín na takový postup. Nicméně celou sezonu jsme všichni tušili, že v týmu Medlova asi nebude 100% neregistrovaných hráčů, ale nikdo jsme se proti tomu neohradili, jelikož žádný z vedoucích neměl jistotu, že se mu v týmu taky neprohání nějaký hráč se zapomenutou registrací. Falcons jen využili situace a pravidel..... Mezi námi, koho z nás by to v jejich situaci minimálně nenapadlo..... Je to jen jeden z dalších důvodů proč si před novou sezónou sejít a opravdu pečlivě nastavit pravidla pro příští ročník. Jednoznačně by jsme se ale měli shodnout, že reg. hráči do naší soutěže nepatří......

6.4.2008, 12:44 - Kamil Sopoušek

Ahoj Marku. V žádném případě se nechci nikoho dotknout, ale přece jen ti tu jistotu dám. V tuto chvíli už víme, že v 90% týmu v BHL v letošní sezóně nastoupili registovaní hráči. Čerti jsou v těch 90% taky.

6.4.2008, 17:01 - Marek Havlíček

Proto jsem Kamile psal, že žádný vedoucí nemá jistotu jestli se mu v týmu neprohání taky nějaký registrovaný. To by jsme před sezonou museli projet komplet soupisku a ještě kontrolovat dopisované hráče, což se samozřejmě nikomu nechce a radši věří tomu, že hráči "snad" registrovaní nejsou. Prostě letošní ročník se tímhle moc nepovedl. Registrace se moc neřešili a nikdo se k ničemu neměl..... Jen Falcons, tím že byli nakonec úplně čistí, si mohli dovolit konfrontaci. A jakkoliv se to nám ostatním nemusí líbit, prostě využili příležitosti a samozřejmě i pravidel ke kontumacím. Tak to prostě je! Já vím, že Medlov to stálo titul a na vašem místě bych z toho byl taky hodně špatnej, ale to je tak vše co se s tím dá dělat. Je proto nutné důsledně vyladit pravidla týkající se registrací hráčů před příštím ročníkem, aby k podobné situaci již nemohlo dojít. Nedokážu si představit, že bychom zpětně kontumovali všechny zápasy, kde hrál někdo registrovaný. To by jsme letos o mistra asi losovali. Vidím to tak, že do dalšího ročníku musíme nastoupi s čistým štítem co se týče reg. hráčů, to znamená prověřit před sezónou kompletní soupisky....... a hráč který bude dopisován, musí touto kontrolou projít také. Jinou cestu bohužel nevidím. Samozřejmě je to jen můj názor!

6.4.2008, 17:27 - Jiří Sklenář

to Marek: kompletní soupisky jsou odeslány na svaz Michalem Churavým, s ČSLH je dohoda o prověření jak jen to bude možné, dále dohodnuta pomoc pro rušení starých aj. Falcons využili pravidel jen proto že Medlov nereagoval na nic. Slovy oni taky hrají s černochy mi můžeme též. Určitě po letošním bude příští 100% čistej. Navíc každý nový hráč bude nejdříve před zapsáním prověřen výborem tudíž nepude zapsat na soupisky reg.hráče. Znovu říkám dopředu jsem v zápise oznámil Medlovu kteří 4.hráči mají reg. a budu je kontrolovat. Medlov to měl před zápasem na háku. Teď do toho tahá právníky a nevím co ještě. Ve finále se odvolá na sportovní chování. Mít černého hráče Falcons a Medlov prohrával dopadlo by to přesně opačně :)). Sorry ale jinak jsem nemohl.

5.4.2008, 22:44 - Jiří Šula

A teď reakce na Sklenářovi konkrétní žvásty, jinak to nelze nazvat:
O problému nezrušených registrací některých našich hráčů jsem se dozvěděl v lednu. Ihned jsem začal jednat a spojil se telefonicky se sekretariátem ČSLH, abych zjistil, kterých hráčů se to týká. I když měli frmol byli pan Schiefner ochotný prověřit nám naši soupisku, kde se ukázalo, že 6 z nich nemá registraci zrušenou. Namátkově jsem přidal dalších 7 hráčů z různých jiných týmů (z Falkonů pouze Martin Sklenář), kteří byli na čele kanadského bodování BHL. K mému úžasu 6 z nich bylo vedeno jako registrovaný, pouze jeden ne. Chtěl jsem prověřit další, ale na víc neměl čas, protože se blížil konec přestupního termínu extraligy a 1. a 2.ligy. Domluvili jsme se, že mám zavolat po 1.únoru. Tak jsem i učinil a věnoval se mi pan Kubice. Prošli jsme dalších 20 jmen hráčů z BHL a většina z nich měla platnou registraci. Neprověřoval jsem všechny týmy BHL, ale 8 z nich ano a ani jeden z nich nebyl zcela čistý!!! A to včetně Bizonů, kteří nám zkontumovali zápas. K této kontumaci bych uvedl, že hráč Matoušek byl konfrontován až po zápase v šatně rozhodčích, což je v rozporu s herním řádem BHL a kontumace byla provedena až po 17-ti dnech po skončení zápasu, což také je v rozporu. Dokonce jsme objevil 2 hráče z různých týmů BHL, kteří ještě v této sezóně přestupovali z týmu do týmu v krajské soutěži!!! S velkou pravděpodobností to znamená, že letos hráli v zápasech KP. A i tito hráči pořád nastupují v BHL, natož všichni ti s nezrušenými registracemi. Vůbec nechápu proč zrovna Medlov by je měl stáhnout ze zápasů a odehrát zbytek sezóny v 8 lidech, když se tak nezachoval žádný jiný tým. Vlastně chápu, přece aby Falconi mohli vyhrát titul!
O tom co jsem zjistil na ČSLH jsem informoval pány Sklenáře a Churavého a i na základě toho se uskutečnil aktiv týmů, na kterém se dohodli určité věci – můžete si to přečíst v archivu článků: Článek z 6.2.- Oznámení psaný p. Havlišem z Bizonů. Čtěte včetně diskuse, hlavně co tam říká pan Sklenář a srovnejte to jak se později zachoval. Seznam všech hráčů BHL, který dostal p. Sklenář od p.Churavého na konci ledna, aby jej poslal k prověření do Prahy na ČSLH, tam poslal až v březnu, když už byl jeho tým čistý a do dnešního dne to prověření není hotové. Podle dohody ale vedoucí týmů BHL čekají právě na tento seznam, aby se dozvěděli, kterých hráčů se ty registrace vůbec týkají a hlavně v jakých klubech. Na to, aby na ČSLH zrušili registraci nějakého hráče totiž musíte mít písemný souhlas jeho mateřského oddílu, bez toho to nejde!!! Pokud tým již neexistuje, tak příslušného krajského svazu. Dobře to vím, protože Gorylovi jsem to vyřizoval já a Herčkovi to vyřídilo HC Kroměříž. U ostatních se na tom pracuje, je to ale komplikované, protože jejich mateřské oddíly jsou často velmi vzdálené od Brna, nebo se v nich není s kým spojit (žádný kontakt na internetu, údajně žádný telefon na Svazu) nebo již vůbec neexistují. A kdo si myslí, že na ČSLH vyhoví každému, kdo si tam zavolá kvůli prověření soupisky jeho týmu, tak je velmi naivní. Jen naše soutěž má 11 týmů a takových soutěží je v republice minimálně stovka, to reprezentuje tak 1.000 týmů, možná 20.000 hráčů. Samozřejmě všechny soutěže to nevyžadují, ale dle sdělení pana Kubiceho jsou takovými žádostmi v posledních 2 letech zavaleni a mělo by se to nějak systémově řešit. Máme ještě další argumenty, ale něco si ještě necháme na aktiv zástupců týmů BHL. Těm kteří mají možnost nahlédnout do herního řádu BHL, pečlivě, slovo od slova si pročtěte článek 6, který se zabývá kontumacemi. Hokeji zdar

5.4.2008, 22:43 - Jiří Šula

Prohlášení za tým HC Medlov, prezentovaný trenérem Jiřím Šulou:
Možná vám přišlo divné, že se do teď HC Medlov nebránil. Do podání oficiálního protestu na vedení ligy jsme nechtěli do tohoto diskusního fóra vstupovat. Dnes jsme protest podali.
Než budu reagovat na to, co píše Jirka Sklenář, bych chtěl oddémonizovat původ našich hráčů: Zdaleka není pravdou, co se o nich povídá. Můžu odpřísáhnout, že nikdo z našich hráčů nehrál minimálně poslední 4 roky v žádném zápase soutěží pořádaných ČSLH, samozřejmě mimo naši BHL, která je letos také soutěží hranou pod ČSLH (proto nám také pískají profesionální rozhodčí – zaplať Pánbů).
To, že jsme se tak zlepšili od minulé sezóny má několik důvodů:
1. Gólman Radim Protivínský má fantastickou sezónu, kterou potvrzuje vynikajícími statistikami (proc. úspěšnost zákroků 94,3%) a to nejen v naší soutěži.
2. Vyměnili jsme kompletně obranu, kde nám věkový průměr klesl o 20 let. Ríša Zich (pro Martina číslo 16) hrál před 8 lety na Slovensku 2.ligu a pak za Břeclav a za Hodonín 2.ligu a KP, s kariérou skončil v roce 2003, pak několik let vůbec nehrál, až letos za nás. Tomáš Herčko hrál za Medlov v útoku již vloni, letos odehrál pouze 10 zápasů, dříve hrával za Techniku, kde si ho mimochodem někteří hráči Falkonů pamatují, naposledy hrál před 4 roky za Kroměříž, Kamil Sopoušek hrál za Medlov ještě dřív než vznikla tato soutěž, registraci nemá. Ostatní hráči, co se střídali v obraně jsou ryzí amatéři.
3. Herní disciplína (málo vyloučených) a vynikající hra v oslabení, ve kterých jsme za 18 zápasů obdrželi pouhé 3 branky.
4. A hlavní důvod: Sešla se vynikající parta, pro všechny hráče je TÝM na prvním místě a nejdůležitější osobní statistikou jsou plus/minus body a ne kanadské bodování. Každý si je vědom své role v týmu a respektuje týmovou strategii a pokyny kouče.

Ještě bych se zmínil o dalších neodregistrovaných hráčích: Honza Hroch skončil s hokejem ve 4. třídě a pouze před 4 lety odehrál v jedné sezóně pár zápasů za Velatice (okres Vyškov) v nejnižší dospělé soutěži. Pepa Matoušek za nás začal hrát až v lednu. Kdysi hrál za Ytong, Techniku a SK Hokej Brno (kde je dodnes registrován ačkoli tým už 5 let neexistuje), většinou KP, naposledy však právě před 5-ti lety. Ondra Surán vyrůstal v Jablonci, pak hrál různě po republice, maximálně kraj, naposledy v Pacově před 6-ti léty. Michal Goryl skončil před 15-ti lety v žácích Třince a od té doby hrál maximálně hobby ligu v Ostravě. A to je vše, ostatní hráči nikdy neměli registračku. Srovnejte to například se sestavou Falkonů. Pochybuji, že bych tam našel jednoho hráče, který nehrál minimálně kraj. V Medlově je tento poměr 8:6 ve prospěch čistých amatérů.

5.4.2008, 19:28 - Martin Pokec

Jirkovi Sklenářovi:
Jirko,já jsem opravdu nechtěl útočit na vás,Falcony!!! Já naopak s tebou souhlasím,pokud někdo vědomě nasazuje registrované hráče,tak je to samozřejmě špatně,v tom s tebou samozřejmě plně souhlasím!!!! Já si hlavně myslím,že by se mělo nějak zohlednit to,když někdo už opravdu např. 3-4 roky (nebo i více) nehraje a má někde zapomenutou registraci,a oproti tomu,když někdo například v září hrál soutěžní špíl v kraji a od listopadu je napsán u nás,v naší lize.Tam je patrné,že je to úmysl a tím naše liga trpí.Problém bude asi v tom rozlišování,možná by se mohla určit hranice,například minimálně dva roky od posledního soutěžního utkání,fakt nevím...Ale jak jsem řekl,souhlasím s tebou,že se to musí nějak dořešit a příští sezonu začít s "čistým štítem"-snad to půjde.Jenže se obávám toho,že letošní tabulky se,zásahem s kontumacema, zhroutí jako domeček z karet a nezůstane kámen na kameni. Jsem opravdu sám zvědavej,jak to celé dopadne,ale asi kolem toho bude hodně vášní :-) Ale znovu musím opakovat-zápas Medlov-Falcons byl opravdu pro diváka pěknej a bylo na co koukat. Tak všechno dobré,měj se.
P.S. myslím-doufám-že si pamatuješ,že já osobně s tebou vždy diskutuji věcně a slušně,bez urážek :-) oproti jiným,např. Libor divák. A ty se mnou taky a to se mi líbí :-) tak to má být. tak ještě jednou ahoj

5.4.2008, 22:57 - Jiří Sklenář

Marťas , pozadí je jinde dám klidně titul klidně i Petrovu, ale pokud někomu řeknu že má reg. hráče ať je nebere a on je vezme tak z nás a soutěže dělá osle!! Nic víc nic míň. Po tom co se přišlo náhodou na to že Bulldogs špatně odregistrovali Martina Skl tak přestal hrát a hrál až jsem mu to vyřídil !! SEDĚL DOMA. Proč mi můžem a jiní ne! Nevidím důvod dělat Medlovu výjimku. p.s mi se hokejem bavíme a pokud nebudeme první tak se neposerem Jediný koho to sere jsou ostatní. To že Medlov hraje dobře a jsou výborní nepopírám, až si dají vše dopořádku budou lídr ligy. Mně stačí jejich křikloun na tribuně každej zápas. Někdy fakt sranda :))

5.4.2008, 16:56 - Vladimír Vik

Předem bych chtěl říct že za nikým nestojím, nikoho neobhajuji a upřímně řečeno mi je i jedno kdo ligu vyhraje, když to nebudem my, ale jde mi zejména o to, že se tu sešlo hned několik netradičních situací a postupů najednou a zrovna shodou okolností když se jedná o 1. místo v tabulce...
Pokud to tedy chápu z Vašeho příspěvku dobře pane Sklenář( v tomto směru nejsem o dění v lize tak uplně zasvěcen), tak o dění v lize se stará 3 - člená komise z představitelů Petrova, Falcons a Bizonů. Tato komise tedy zároveň rozhoduje o kontumacích či nekontumacích, ano? Shodou okolností se jedná zrovna o týmy kterých se to týká a kteří z toho budou těžit..Jak jsem zmínil již v prvním příspěvku - oficiálně a dle řádů jste v tématu kontumací v právu, ale osobně si myslím že v této věci se musí postupovat trochu s citem a né se striktně řídit předpisy, které mluví většinou obecně a nerozvádějí danou problematiku do konkrétních případů..
Sám jste zmínil případ Vašeho syna a proto na tuto věc naváži a uvedu ji do obecného hlediska - hráč má platnou registračku (zapomenutou), ale už x sezón nehrál mistrovské utkání, proti němu nastoupí v týmu jako soupeř řekněme 26 borec (tedy v nejproduktivnějším věku), který hrál až donedávna ať nežeru druhou ligu a řekněme že ze zdravotních důvodů musel profesionálního hokeje nechat. Zruší si registračku aby mohl nastupovat v naší soutěži a já se Vás tedy ptám - kdo je dle Vašeho názoru víc amatér a splňuje požadavky pro naši soutěž..myslím že odpověď je více než jasná..
Nevím jak hráči Medlova o které se tu jedná jsou moc aktivními hráči ( myslím pokud nastupují pravidelně k mistrovským utkáním ČSLH - ať už kraj či něco jiného), ale pokud se i v jejich případě jedná spíše již o hokejisty amatéry s platnými registračkami, tak se upřímně zamyslete jestli TEĎ, 3 KOLA PŘED KONCEM SOUTĚŽE, když o daném problému víte více než 2 měsíce je nutné se ohánět kontumacema a takovejma řečma o znehodnocení soutěže atd...
Nebo mám další nápad - registrační průkazy se projedou každému týmu a pokud se u někoho vyskytne registrovaný hráč který nastoupil do utkání, utkání se zkontumuje ve prospěch soupeře..pokud se registrovaní hráči vyskytnou na obou stranách, utkání se započítá do tabulky, ale bez udělení bodů.Spravedlnosti bude učiněno zadost, vyhraje opravdu ten potstivej, ale vítěž BHL bude možná trochu překvapivej!:-)..
Každej si to přeberte jak chcete, ale jak říkám - pokud si myslíte že 3 kola před koncem soutěže je pravej čas začít řešit tento problém, učiňte tak, ale myslím že slavná rada bude každýmu akorád za blbce..
to mr. Sklenář : jinak jsem se docela zasmál u tvrzení, že hráči Falcons ve skutečnosti utkání nechtěj kontumovat a víceméně jdete proti nim jen aby bylo dosaženo práva a regulí..promiňte, ale toto Vám opravdu nevěřím!!!:-D:-D
S pozdravem Vladimír Vik..

5.4.2008, 21:24 - Jakub Klimeš

Plně s tebou souhlasím a tvůj nápad s projetím všech týmu a následným zpětným kontumováním zápasu je spravedlivé a rozumné stanovisko,které by BHL měla vzít v potaz!Aspoň do dalších sezón můžeme s čistím štítem uplně všichni.Ale vidím tu argument který určitě použije pán Sklenář a to že tu možnost projet registrace hráčům Medlova měli možnost udělat všechny tými,ale nikdo to neudělal(proč taky,když si jdeme zahrát hokej a nikdo není zvědavej na zákulisní boje) krom Falconů a Bizonů,tudíž se kontumovat zápasy zpětně nebudou.
Tvrzení pana Sklenáře, že jde proti Falcon mě taky pobavilo.Zvlášť ke stavu tabulky před zápasem Falcons-Medlov před kontumací!
Dále mě udivuje argument pana Sklenáře jak říkal, že zápis zápasu Medlov-Bizoni je ve schránce a Michal Churavý je na veletrh.Pokud vím tak zápas se hrál 18.3. a Michal Churavý schránku vybíral po zápase Petrova s Panterama,který se hrál 21.3.!Takže nakonec tu opravdu byl nějaký ten ,,čas se očistit"!!!Kdo nebojuje na ledě, bojuje mimo něj!To je pouze můj názor

5.4.2008, 12:02 - Kamil Sopoušek

Zdravým všechny příznivce ledního hokeje a předem bych chtěl všem poděkovat za podporu. Během dnešního dne sem bude vloženo prohlášení za klub HC Medlov ohledně kontumovaných zápasů, kdy byl podán písemný protest proti kontumacím.

5.4.2008, 19:19 - Martin Pokec

Kamile,já tedy zrovna s Vaším týmem moc nesouhlasím,možná to vypadá tak,že jdu proti Jirkovi Sklenářovi,ale je to spíš naopak-myslím že u Vás hraje opravdu pár hráčů,kteří jsou opravdu na vysoké herní úrovni a vypadají tak,jako by "včera dohráli" kraj nebo možná i druhou ligu a dneska hrají naší ligu.ALe neříkám to ve zlém,sám jsem zvědavej jak to celé dopadne a jak se to vedení ligy podaří všechno ohledně registrací vyřešit....Nicméně to nemění nic na tom,že hrajete pěknej hokej,hezky se na to dívá,ale to asi právě souvisí s tou herní úrovní hráčů,kteří asi nejsou amatéři...ale hrajete slušně,to se musí nechat!! A například vaše číslo 16,to je borec-ještě jsem neviděl,že by ho někdo "udělal",že by přes něj někdo prošel,a to jsem viděl asi 6 vašich zápasů ve kterých nastoupil.Ahoj

4.4.2008, 20:23 - Vladimír Vik

No tak předem bych chtěl pogratulovat týmu Falcons k dalšímu z titulů!;)
A trošku bych se nad tím co se zde událo chtěl pozastavit a zamyslet!
Jsem tu v Brně první sezónu a tudíž o tom co se zde událo minulé roky absolutně nic nevím, ale zcela otevřeně můžu mluvit o tom, jakej obrázek jsem si odnesl z tohoto ročníku..
Co vím, tak se již velmi dlouho mluví o tom, že proběhne celosoutěžní kontrola registrací - stanovení termínu bylo stanovena na dobu po ukončení přestupů v soutěžích ČSLH. První z otázek tedy zní - proč se k ní nepřistoupilo, když pokud vím, tak z namátkové kontroly vyšlo na jevo, že téměř každý tým ( i Falcons) má na soupisce registrovaného hráče, ať již aktivního, či jak se říká se ''zapomenutou'' registračkou..
Další z věcí které mi jsou u této kauzy více než podezřelé je doba, po jaké je výsledek protestu zveřejněn na internetu..téměř pokaždé když zde proběhla nějaká kontumace, bylo její znění a výsledek zvěřejněn v řádu dnů, proč tedy nyní je v případě utkání Bizoni - Medlov zveřejněn po 17 dnech, kupodivu zrovna po utkání o ''1.'' místo v soutěži...Odpovím si sám - podle mě to bylo proto, aby Medlov opravdu nastoupil se všemi hráči soupisky, vy se mohli připravit ( zrušit registrace u svých hráčů) a výsledek tohoto počínání můžem všichni vidět..pokud se pletu a příjde někdo s rozumným vysvětlením proč to nyní trvalo tak dlouho, rád si onen názor vyslechnu!;-)
Jinak teď trochu z jiného soudku - pocházím původně od Hradce Králové, kde se hraje obdobná soutěž a i tam je podobná soutěž co tady a pravidla tam jsou uplně stejná - registrovaní hráči by do utkání neměli nastoupit, avšak skutečnost je zhruba taková - i když o některých hráčích se 100% ví, že mají platné registrace, tak utkání se nekontumují!! Proč??..každý z dotyčných hraje povětšinou 2. - 1. krajskou ligu a na ladě oproti ''amatérům'' příliš nevynikají, respektive vůbec, tak tedy proč..Chápal bych kdyby přišel kluk co hraje 2. ligu a výš a nasázel soupeři 5 gólů za utkání, pak budiš, ale pokud hraje někdo průměr soutěže(viz i hráči Medlova dle statistik - nerad bych se jich ale nějak dotknul:-) ) , tak to je spíš trochu na pováženou - chápu, jste právně a dle řádů v právu, ale morálně mi to zas tak adekvátní nepříjde - prostě co si neuhraju na ledě, tak nemá cenu řešit u stolu!!;-)
Doufám že jsem tímto článkem nikoho nenudil (ostatně ho nemusíte číst pokud ano) s pozdravem Vláďa Vik, golman HC PETROV (aby se na mě nesnesla vlna kritiky že vystupuji v anonimitě)

4.4.2008, 20:46 - Martin Pokec

Zdravím,a přispěju s dovolením svou trošku do mlýna.Já ani nechtěl reagovat,abych zase nepomohl rozpoutat plamenné diskuze,ale nedalo mi to po přečtení obsáhlého článku našeho golmana-tímto zdravím Ladíka,takže jste jistě pochopili,že jsem hráčem Petrova.Byl jsem se na výše zmíněném zápase podívat coby divák.Po hokejové stránce bych zápas zhodnotil takto:herně pěknej a rychlej zápas,se spoustou pěkných akcí a individuálních výkonů na obou stranách.Co se týče tvrdosti,tak bych řekl,že hráči Falcons byli opět tvrdší a "agresivnější"(nemyšleno v pravém slova smyslu!!) ale prostě byli tvrdší v soubojích,a hlavně v slovních rakcích na tyto souboje.Jako příklad bych zmínil několikeré zopakování výroku " jestli do mně ještě jednou někdo najede,tak ho zabiju,urazím mu hlavu..." Tento výrok několikrát použil poněkud nervově labilnější hráč Falcons číslo 33 hrající v obraně-a nebyl to první jeho "nervóznější" zápas,je to spíš jeho standardem.A opětovné diskuze pana Kučery s rozhodčím už opravdu nebudu komentovat,to už patří k "folklóru" zápasů Falcons.Ale to jen tak na zamyšlenou,na nikoho neútočím,jen to je můj názor,někdo má třeba jiný,nehádám se.A co se týče kontumací-plně souhlasím se slovy Ládi,to co napsal podepisuju.Prostě si myslím,že pokud by Falconi přehráli Medlov na ledě a vyhráli přímý souboj,tak by k této kontumaci asi nedošlo a se slovy "my jsme to vyhráli na ledě a nepotřebujem to řešit mimo led" by to asi skončilo.ALe takhle asi v "honbě za titulem" se musí zkusit všechno.Ale samozřejmě chápu to,že jsou dána pravidla a musí se respektovat.Celá tato sezona asi zůstane taková celá sporná,co se týče těch registrací.Osobně si taky myslím,že Medlov má opravdu našláplej tým,a co se týče herního projevu,tak je jasné,že to nejsou hráči,kteří "už dávno nehrají".Ale at si každej sáhne do svědomí,je to jeho věc.Pokud se prokáže,že opravdu mají vědomě registrovaných cca 5 hráčů,kteří hráli nějaké vyšší soutěže,tak by se měla samozřejmě pravidla uplatnit.Ale souhlasím s tím,že ten postup je minimálně podezřelej v tom,že Falcons jakoby opravdu měli čas "očistit" svůj tým a potom útočit na ostatní.Jsem sám osobně zvědavej,jak celá tato letošní sezona dopadne a jak se s tím vedení ligy popere.Prosím aby nikdo nebral tento příspěvek jako útok na Falcons,to není!! Jen jsem vyslovil svůj názor na zápas,který jsme shlédl a jinak se mi líbil a patřil k tomu nejlepšímu co bylo v naší lize letos odehráno.Tak ahoj,a hokeji zdar :-)

4.4.2008, 8:23 - Jiří Sklenář

dodatek- před utkáním byl HC Medlov odeslán zápis kde bylo avizováno že tihle hráči budou kontrolováni před druhou třetinou a při rozbruslení oznámeno ať si připraví doklady. Konfrontace byla za stavu utkání 1:1.

4.4.2008, 19:36 - Bára M.

Je mi z vás špatně! Celou dobu jste o registracích nemluvili a najednou, když vám začalo hrozit, že KONEČNĚ po X letech nebudete první, tak najednou projedete soupisku týmu Medlov. Napřed jste ale samozřejmě zrušil všechny registrace u Falconů. A proč jste rovnou nezkontrolovali všechny týmy? Ostatní vás vlastně nemůžou ohrozit že? A proč rovnou nezkontumujete všechny zápasy týmu Medlov? PS: Doufám, že příští rok, už vás konečně někdo nakope do zadku a rovnou vás vykope z této soutěže.