Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Hockey Cup 2018 - PEEWEE 2008

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Toyota dohnala své fanoušky k slzám

titulní obrázek

23.11.2010 od Libor Grabec, 86x přečteno

… a Krokodýli bohužel taky

 

V neděli v poledne se na NHL ploše sešli dva velcí rivalové HC Toyota a HC Crocodiles a byla očekávána velká bitva. A očekávání bylo splněno v dobrém i zlém.

Skóre se otevíralo nečekaně rychle, po vyhraném buly Jirka Mrázek přihrával Petru Matouškovi, který se prosmýkl podél mantinelu a kolem obránců až před branku a šikovně prohodil Radima Protivínského podél pravé tyčky. Již v 18. vteřině se tedy na tabuli na straně Krokodýlů rozsvítila jednička. Bohužel, po zbytek třetiny se rozsvěcovaly již pouze tresty a bylo jich nepočítaně.

Ve čtvrté minutě přišla první velká šance Toyoty, pěkná akce dva na jednoho, ovšem Simon Gruber trefil pouze tyčku. Do podobné pozice se dostal o chvíli později Rudofl Vala a Michael Gulda vyškrabával střelu do rožku branky na poslední chvíli.

Ve dvanácté minutě při přesilovce Toyoty samostatně unikl Petr Tošnar z Krokodýlů, akci nezakončil s úspěchem. Radimovi Protivínskému se následně podařilo puk vyhodit až do hlediště mezi své fanoušky, což je sice obdivuhodný výkon na gólmana, ovšem byl samozřejmě odměněn trestem. Krokodýli měli v této části zápasu mírně navrch a začínalo se přiostřovat. Po několika vteřinách hry 4:4 došlo k dalším vyloučením na obou stranách a přes minutu se hrálo v málokdy viděném počtu v základní hrací době 3:3. Ani za této „rozcuchané“ situace se nepodařilo vstřelit gól. Těsně před koncem třetiny si šel na trestnou odpočinout Lukáš Ondráček a Toyota dohrávala opět v oslabení.

       

        Tošnar vs.Protivinský                                           Sedláček vs.Gulda

To se jí vymstilo hned po přestávce, těsně před koncem zmiňovaného oslabení vznikla před Radimem Protivínským nepřehledná situace, obránci Toyoty se nepodařilo vyhodit puk a zblízka se trefil Pavel Navrátil. Krokodýli zvýšili na 2:0. Jestliže bylo možno říci, že v první třetině měli Krokodýli mírně navrch, ve druhé již ovládli ledovou plochu docela. Zpočátku vynikala dvojice Matoušek – Pilát, ovšem ani po dvou možnostech svůj útok dva na jednoho neproměnili v body.
A pokračovalo se nejen v pěkném hokeji, ale bohužel i v hrubostech. Viděli jsme nebezpečné naražení na hrazení (Petr Tošnar stál čelem k mantinelu a nečekaje úder tak tak ustál situaci a nedošlo k ošklivému zranění), podrážení, sekání (René Jašek dostal hokejkou do obličeje)… Sice to k hokeji svým způsobem patří, ale všechno má své hranice. A diváci se na toto dívat nepřišli. Sudí se snažili ze všech sil zápas zvládnout, za což si vysloužili dokonce i několik nepěkných slov nejprve ze střídačky Toyoty a poté i od Krokodýlů. Druhá třetina skončila přesilovkou Toyoty a na skóre se nic nezměnilo.

Následovala úprava ledu a velký zlom v zápase.Do třetí třetiny nastoupil pouze jeden rozhodčí,protože druhy rozhodčí byl na konci druhe třetiny "nešťastně" naražen hráčem na mantinel.(viz.foto)

     

Hlavně Toyota přišla nazpátek jako vyměněný tým. A pustili se do boje s velkým nasazením. První ovoce přinesla střela Michala Veselého, skóre sníženo na 2:1. Ať už se v šatně Toyoty stalo o přestávce cokoliv, tento úspěch je nakopl ještě více. Tlačili, kombinovali, útočili, předváděli hru, na kterou jsme od nich zvyklí. Druhou branku dával za tři minuty Tomáš Brabec, který tečoval střelu Rudolfa Valy od modré a Michal Gulda přes hradbu hráčů před sebou neměl šanci.
Hokejovou symfonii přerušil ve 36. minutě největší incident zápasu, kdy Petr Ohniště hrubě atakoval Petra Matouška (přiklekl mu hlavu k ledu) a za to dostal trest do konce utkání a Toyota se musela tři minuty bránit ve čtyřech.
Krokodýli vycítili šanci a vletěli do útoku po hlavě. Diváci na tribuně tajili dech, Radim Protivínský v brance čaroval, odolával za podpory celého týmu jednomu Krokodýlí útoku za druhým, bohužel všem neúspěšným, a tyto momenty zápasu rozhodně patřily k těm nejkrásnějším.
V jedenácté minutě se karta obrátila a svou velkou šanci dostala Toyota v přesilovce pět na tři, kterou umožnili potrestaní Mrázek a Navrátil. Trápení bylo ukončeno rychle, gól padl hned z druhé střely Adama Olšáka od modré čáry, Toyota se dostala do vedení 3:2.

Ovšem konec zápasu ještě nebyl. V čase 14:17 si Krokodýli po neúspěšné snaze o vyrovnání vzali oddechový čas a pokusili se zvrátit výsledek v power play. Ani tato strategie ale nepřinesla štěstí. Ještě než se Krokodýli stihli po buly zformovat a vytvořit si šanci, tak jeden z útočníků při střele trefil hráče a puk se odrazil mimo třetinu, kde ho snadno dojel Václav Sedláček a vystřelil na prázdnou krokodýlí branku. Puk se střetl s odhozenou hokejkou Jirky Mrázka a na základě tohoto incidentu byl uznán jako platný. Do konce zápasu zbývalo třicet sekund a již se nic dalšího nestalo. Toyota porazila Krokodýly 4:2.

    

Zatímco příznivci Krokodýlů pociťovali lítost nad smůlou, neproměněnými šancemi, zbytečnými chybami a smutně nešťastně prohraným zápasem, fanoušci Toyoty bouřili nadšením a mnozí neskrývali dojetí. Zápas byl opravdu velkým emočním zážitkem, nejen díky vyhrocené situaci na ledě, ale především díky bojovnosti červenobílých hráčů, kteří se dokázali za nepříznivého vývoje zvednout a zvrátit po nádherné poslední třetině vítězství na svou stranu. Ve vstupní hale potom padaly oprávněné a hrdé věty chvály na adresu Toyoty po celou dobu čekání na hráče a radostné vyprávění o dnešním boji se jistě přeneslo i k mnohým pozdním obědům a určitě bude slyšet ještě mnohem déle.

autor článku:Zdenka Kolblová

foto: Roman Matýšek

   

           Brůžek vs. Gruber                                   Veselý vs. Tošnar