Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Hockey Cup 2018 - PEEWEE 2008

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

9. kolo BALLH

titulní obrázek

2.12.2012 od Libor Grabec, 70x přečteno

stručně z brněnských zápasů

 

Když se amatéři potkají s profesionály

V prvním sobotním utkáni se sešly týmy JB Stavební a RH Finance. Mezi oběma byl patrný rozdíl minimálně jedné třídy. Hráči RHF rozjeli svůj hokejový a od 4. minuty i gólový koncert, v jejich řadách nejvíce vynikl jako obvykle Ivo Staněk, dále David Zlatohlávek, Drahomír Košíček nebo Zdeněk Vladík. Zápas se většinu hrací doby odehrával v obranné třetině JBS a Richardu Drešerovi v protější brance byla rozhodně zima.

A přesto, že RHF soupeře nijak zvlášť nešetřili a utkání si užívali, dokázali se JBS spoustě útoků ubránit a Michal Miloš si dost zachytal. V jeho síti nakonec skončilo 12 puků, vetšina gólů pocházela z pěkných kombinačních akcí zakončených prudkými střelami z krátké vzdálenosti.

Zápas nepřinesl žádné větší překvapení, přesto se nemohu nezmínit o jedné věci, která mě na JB Stavební nikdy nepřestane fascinovat (a již jsem ji vícekrát nadnesla). Všichni bojují až do samého konce, ačkoliv prohrávají vysoko, není na ledě vidět jediný hráč, který by utkání vypustil a vozil se tam s otráveným výrazem. Nevzdávají se naděje do poledního hvizdu. Nesmírně obdivuhodná vlastnost, nejen na ledě. Klobouk dolů!

 

Dražovice si přijely pro tři body

Druhý sobotní zápas vypadal proti tomu předchozímu jak z jiné planety – hrál se velice hezký kombinační hokej. Kačeři mají rychlý, přesný, zdravě agresivní styl (nemyslím tím ty nezdravé fauly, dohadování a pošťuchování, cehož jsme bohužel byli také svědky), Dražovice proti tomu působí na ledě velice vyrovnaně, sebejistě a zkušeně.

Skóre otevřeli hosté dvěma rychlými góly v páté minutě a ačkoliv se Kačeři pokoušeli dotáhnout, náskok se jim již smazat nepodařilo. Nakonec si ale snahu hodně pokazili sami několika  vyloučeními v závěru druhé třetiny a ve třetině poslední. Dražovice si s přehledem ukočírovaly závěr zápasu a bezpečné vedení.

Výraznými hráči mezi hosty jmenujme Petra Špičáka, Martina Houště či Vratislava Čablu, střelci domácích branek jsou Michal Veselý, Filip Dilhof a Marek Malatín. V brankách se předvedli Jiří Hort za Kačery a Libor Peč za Dražovice.

Utkání bylo zpříjemněno návštěvou Kačeřího fanklubu, děkujeme :)

 

 

Drama nedělního dopoledne

H.A.C. Brno vyzvali v prvním nědělním duelu Sršně a opět se pokusili získat první tři body. Utkání bylo velice vyrovnané, týmy od sebe v tabulce dělila jediná příčka. Bylo také poměrně vyhrocené, rozhodčí udělili celkem 14 trestů, více pro hráče HAC, a bylo napínavé až do konce. Týmy se střídaly ve vedení, v závěru došlo i na taktizování. Viděli jsme pěkné akce, bohužel i rvačku, na trestné lavici se nešetřilo ostřejšími slovy. Gólové šance byly na obou stranách a občas brankáře zachránilo z pekla štěstí.

To se nakonec přiklonilo k Sršňům po poměrně dramatickém závěru, v 39. minutě se dostali do vedení, ve 42. minutě HAC vyrovnali a už to vypadalo na nájezdy. Ale Sršňům se ještě jednou podařilo za necelou půlminutu skórovat a utkání završili vítěznou brankou na 4:3.

Za HAC pochvalme střelce dvou gólů Petra Leicmana a jednoho Víta Hlavatého, mezi Sršni se vyznamenal Jan Kummer, Josef Matoušek a Michal Pokorný. V brankách proti sobě nastoupili Igor Pazdera a Jiří Šula.  

 

 

Tým Kohoutovic potvrdil mistrovskou formu

V posledním víkendovém utkání jsme měli velká očekávání od Krokodýlů, kteří se chystali soupeři z Kohoutovic uštědřit jejich první porážku v této sezóně. Bohužel očekávání se nanaplnilo.

Kohoutovice vletěly do zápasu jako modrý uragán a už v páté minutě vedly 2:0 rychle po sobě jdoucími brankami. Převahu nad Krokodýly si udržely potom během celého zápasu. Utkání se hrálo v rychlém tempu, oba týmy jsou nabity hokejovými hvězdami a všichni předváděli moc pěkný hokej. Zápas asi nejvíce dnes ovlivnili brankáři, zatímco Michal Nekvapil zářil a podržel svůj tým proti střelcům v černém v čele s Petrem Tošnarem, hostující Jan Gajda neměl úplně nejlepší den a ačkoliv jsme viděli několik moc pěkných zákroků, občas přece jen trochu zaváhal.

Tým Kohoutovic zvítězil šesti brankami v podání Tomáše Flory, Pavla Mullera, Petra Kotinského či Lukáše Gregra. Za Krokodýly skóroval Simon Gruber a Mira Pilát.

Hráče přišlo podpořit i několik fanoušků a jistě si dnes odnášeli pěkný zážitek.

 

Dnes bylo odehráno deváté kolo soutěže a máme za sebou přesně polovinu základní části. Na vedoucím místě v tabulce se usadily stále neporažené Kohoutovice, na chvostu máme tým H.A.C. zatím bez bodu. Dosavadní průběh soutěže se odehrál bez větších komplikací.

Trochu škoda je, že z plánovaných portrétů jednotlivých týmů se zatím podařilo sestavit pouze medailonek Toyoty, nicméně v tomto předvánočním shonu je pochopitelné, že na takovéto věci nezbývá příliš času. Každopádně se na články vrhneme opět v lednu a snad se zadaří více.

Do druhé půlky soutěže přejeme všem hráčům hodně štěstí a herní pohody a vy zatím méně úspěšní nevěště hlavu – máme systém play off a to znamená, že v tuto chvíli může být mistrem ještě úplně kdokoliv.