Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Hockey Cup 2018 - PEEWEE 2008

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Martinov si výhrou pojistil druhé místo, velké překvapení na úkor Dukly

titulní obrázek

17.4.2013 od Jaroslav Pikula, 74x přečteno

V sobotu se odehrály dva důležité zápasy posledního víkendu základní části BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy. HBC Sokol Martinov neponechal na hřišti v Ostravě - Zábřehu nic náhodě a o druhém místě si rozhodl sám po výhře nad Young Blood 2:0. Velké výsledkové překvapení se zrodilo v odpoledním utkání v Porubě, kde Tygři dokázali zvítězit nad vysoce favorizovanou Duklou 3:2, přičemž tento výsledek opět ještě více zamotal boj o jednotlivé příčky.

 

 

 

Young Blood Ostrava – HBC Sokol Martinov 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Martinov si v ranním utkání mohl jakoukoliv výhrou definitivně pojistit druhou pozici bez ohledu na ostatní výsledky, to Young Blood by bodový zisk hodně přiblížil potvrzení šesté příčky.

Martinovští hráči nastoupili do utkání s novou tváří v brankovišti, když se mezi tři tyče postavil poprvé v sezóně Ondřej Helešic. A byl to také hlavně on, který měl velkou zásluhu na konečném úspěchu v tomto zápase. Skóre zpočátku opatrného utkání se poprvé pohnulo v desáté minutě po trefě Adama Breburdy, který zužitkoval nahrávky Adama Karoly a Dominika Weinfurtera – 0:1. Těsný stav pak vydržel až do konce první třetiny.

Hned na začátku té druhé využil zaváhání obrany Young Bloodů navrátilec do martinovské sestavy Daniel Dlouhý, který po souhře s Radkem Vávrou a Tomášem Musálkem zvyšoval po jednadvaceti sekundách na 0:2. V dalším průběhu druhé třetiny se činili oba brankáři Horák s Helešicem a za svá záda už další míček nepustili. V podobném duchu probíhala i poslední část zápasu, Young Bloodi se sice snažili s utkáním ještě něco udělat, martinovský celek ale žádné zdramatizování zápasu nepřipustil.

Martinov prodloužil svoji rekordní výsledkovou sérii v lize, když zvítězil v normálním hracím čase v osmém utkání v řadě a bez ohledu na ostatní výsledky vybojoval druhé místo v základní části. Umístění o to cennější, když si vzpomeneme, jak se Martinov po úvodních zápasech krčil na posledním místě tabulky. V současné formě se však řadí k hlavním kandidátům na vítězství v celé soutěži. To Young Bloodi si naopak zkomplikovali své setrvání na šesté příčce tabulky, což ještě více prokázalo následující překvapení z hřiště v Porubě.

Branky a nahrávky: 9:42 Breburda Adam (Karola Adam, Weinfurter Dominik), 12:21 Dlouhý Daniel (Musálek Tomáš, Vávra Radek).

Střely 26:32, Vyloučení 1:1, Přesilovky 1:1, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 15.

 

 

HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba – Dukla Hrybaň 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Dukla před tímto utkáním už věděla, že nemůže předstihnout Martinov na druhém místě v tabulce, přesto potřebovala bodovat k upevnění své třetí pozice. Tygři zase v případě úspěchu mohli reálně pomýšlet na vylepšení svého průběžného sedmého místa, o kterém by se rozhodlo v přímém souboji s Young Blood v neděli.

Hrabyň byla v tomto utkání jasným favoritem s aktuálně mnohem lepší formou než její soupeř z Poruby, nastoupila ve velmi silném složení , a proto nic před zápasem nenasvědčovalo tomu, že by měla mít v zápase nějaké komplikace se ziskem tří bodů, navíc Tygři se v posledních ligových zápasech potýkali spíše sami se sebou a početnou marodkou a v posledních čtyřech zápasech vstřelili shodně pouze jednu branku. Jenže jak samotné utkání ukázalo, Tygrům prostě Dukla jako soupeř vyhovuje a podzimní výhra na nájezdy zřejmě nebyla náhodná.

Zápas začal očekávaným scénářem, když se Dukla už v čase 5:38 ujala vedení zásluhou branky Radima Vaculíka, kterému asistoval Marek Miksa – 0:1. Jenže první komplikace nastala hned vzápětí, když po pár okamžicích bylo srovnáno díky Davidu Čáňovi, kterému nahrával Martin Mlčák. Právě tito dva navrátilci do sestavy pak byli spolu s opět famózním Petrem Piwowarskim základem rodícího se překvapení v dalším průběhu zápasu. V první třetině už ale ke změně skóre nedošlo a stav byl nerozhodný 1:1.

Druhá část přinesla zvýšenou aktivitu Dukly, která ovšem narážela na skvělého brankáře Tygrů, na druhé straně udržoval šance Dukly na vítězství při ojedinělých šancích domácího týmu Vladimír Benko. Prostřední část tak branku nepřinesla a o všem se mělo rozhodnout v závěrečné třetině.

Do té měli výborný vstup Tygři a hned v první minutě se poprvé v utkání ujali vedení, kdy podruhé v zápase zafungovala spolupráce Mlčáka s Čáněm, doplněná ještě o Romana Štěrbu – 2:1. Vyrovnat se Dukle podařilo o necelé čtyři minuty, uklidňující branku na 2:2 vstřelil Pavel Tomeš po asistenci Marka Miksy. Dokonat obrat jako v posledních zápasech se ale Hrabyni i přes výraznou střeleckou převahu nepodařilo. Naopak. Dvě a půl minuty před koncem zápasu rozhodl o zisku tří bodů Tygrů Martin Mlčák po nahrávce Davida Čáně – 3:2.

Tygři potvrdili, že jim Dukla ve vzájemných zápasech sedí a porazili ji i podruhé v sezóně, po podzimním vítězství 3:2 na nájezdy tentokrát stejným výsledkem v normální hrací době. Po senzačním vítězství tak snížili ztrátu na Young Bloody na rozdíl jednoho bodu, o šestém místě po základní části se rozhodne v přímém souboji v neděli. Aby Tygři přeskočili svého soupeře, musejí vyhrát za tři body. Dukla si naopak zkomplikovala její současnou třetí příčku a musí spoléhat na to, že v posledním utkání základní části Warrioti Havířov nezvítězí s Opavou.

Branky a nahrávky: 5:45 Čáň David (Mlčák Martin), 24:46 Čáň David (Mlčák Martin, Štěrba Roman), 33:36 Mlčák Martin (Čáň David) - 5:38 Vaculík Radim (Miksa Marek), 28:05 Tomeš Pavel (Miksa Marek).

Střely 22:47, Vyloučení 3:1, Přesilovky 1:3, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 20.

 

Rozpis posledních zápasů základní části - Neděle 14.4.2013:

Zápasy 14. kola

15:00  HBC Falcon Ostrava - HC Warriors Havířov (hřiště Ostrava - Zábřeh)

15:15  HC Warrioti Havířov - Sanitrans Opava (hřiště Ostrava - Poruba)

Dohrávka 10. kola

12:15  Young Blood Ostrava - HBC A.O. Tygr Poruba (hřiště Ostrava - Zábřeh)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2012/2013

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. SANITRANS Opava 13 9 1 1 2 78:21 (57) 30
2. HBC Sokol Martinov 14 10 0 0 4 42:25 (17) 30
3. Dukla Hrabyň 14 8 0 2 4 51:29 (22) 26
4. HC Warrioti Havířov 13 8 0 1 4 43:24 (19) 25
5. HBC Falcon Ostrava 13 6 2 0 5 36:37 (-1) 22
6. Young Blood Ostrava 13 3 1 1 8 23:48 (-25) 12
7. HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 13 3 1 0 9 33:46 (-13) 11
8. HC Warriors Havířov 13 0 1 1 11 18:94 (-76) 3