Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize B

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Story of CSKA

titulní obrázek

15.6.2013 od Zdenka Kölblová, 152x přečteno

turnajová cesta CSKA

Galaxy Kežmarok – CSKA 6:2

 

Tým CSKA byl nalosován do skupiny A čítající celkem 5 týmů. Čekaly je tedy čtyři zápasy v základní části. Hned v prvním narazili na později poraženého finalistu Galaxy Kežmarok, i když pánové rozhodně na první pohled nijak nebezpečně nevypadali.

Stejně jako Krokodýli odehrála CSKA první zápas již v pátek. K utkání nastoupil plný počet hráčů, tedy dvanáct do pole, a objevily se trochu komplikace při střídání, jelikož se někteří hráči neznali, a také sestava nebyla poskládána úplně ideálně.

V první části zápasu CSKA se soupeřem celkem držela krok a vyrovnala do stavu 2:2, potom se ale kežmarovští rozjeli a zkušeným precizním hokejem přehráli nakonec CSKA vysoko 6:2.

Ten večer to hráče ještě trochu mrzelo, pořád kolovala myšlenka, že soupeři byli hratelní a šance na výhru byla. Postupem večera a hlavně druhý den, kdy Galaxy postupovali skupinou s jistotou a bez porážky, se ta lítost trochu otupila.

Na brankách CSKA se podíleli Petr Horáček a turnajový kapitán Martin Houšť.

 

druhá lajna jde z ledu

 

ELVAC Ostrava – CSKA 8:1

 

Na sobotní budíček dostala CSKA policejní tým z Ostravy. Jelikož noc byla náročná a mnozí členové se skutečně probouzeli až na ledě, ačkoliv se hrálo téměř až v deset hodin, byl tento téměř nehratelný tým tím pravým na těžké ráno.

CSKA nastoupila opět v plném počtu, což se při stavu některých hráčů ukázalo být ještě větším problémem než v pátek. O utkání samotném se toho příliš říct nedá, tým dostal zaslouženou nakládačku, ale rozhodně by příliš nepomohlo, kdyby všichni přišli čilí, nabuzení a střízliví.

Během utkání dostal Ondra Fleischmann hokejkou do obličeje a přešel do péče turnajové zdravotní hlídky. Byl to naštěstí jediný vážněji zranený hráč týmu na turnaji, v tomto směru nám bylo přáno.

Policajti nasázeli v tomto utkání CSKA 8 branek a tentokrát to ani moc nemrzelo, protože se s tím opravdu nedalo příliš dělat. ELVAC Ostrava skončil na turnaji na celkovém 3. místě.

Střelcem jediné branky CSKA byl Jiří Fischhof.

 

a první lajna na odpočinku

 

Letci Ludanice – CSKA 4:5

 

Třetí utkání ve skupině na vyšlo na CSKA po lehkém obědě a krátkém odpočinku ve dvě hodiny odpoledne. Na zápas se dostavilo 10 hráčů a trochu se proházela sestava, což velmi znatelně ovlivnilo výkon týmu v tomto důležitém utkání.

Letci Ludanice byli nejvyrovnanějším soupeřem, kterého CSKA na turnaji potkala a zápas podle toho vypadal. CSKA se dostala do vedení 1:0 brankou Jardy Chvátala, za stavu 1:2 se dostali na koně soupeři, srovnával Jiří Fischhof a dále CSKA vždy vedla. Další branky si připsali Libor Šubčík, kapitán Martin Houšť a Petr Horáček. Ve velmi vybojovaném zápase se nakonec podařilo vedení udržet a CSKA zvítězila 5:4 a zaznamenala první vítězství na turnaji.

Tyto tři body byly velice důležité pro další boje, toto byla odpovídající výkonnostní skupina týmu a zde bylo třeba uspět. Každopádně výhra také značně pozvedla morálku a všichni měli krásný pocit z dobře odvedené hokejové práce, protože toto utkání takové skutečně bylo.

Letci Ludanice skončili na celkovém 7. místě.

 

obránce Ondra Fleischmann v pozadí s kapitánem Martinem Houštěm

 

ASD Dukla Jihlava – CSKA 2:4

 

V posledním zápase základní skupiny narazila CSKA na tým z Jihlavy. Během dosavadní části turnaje nezaznamenali soupeři výraznější úspěch a měli být tudíž snadnou překážkou.

Úplně jednoduché to s nimi ale nebylo, ačkoliv nastoupili pouze v osmi hráčích, bojovali statečně a nedali se snadno. CSKA přesto uspěla, zbylo více fyzických sil a bylo 11 hráčů v poli.

Za CSKA si tentokrát připsali body Libor Šubčík, Martin Houšť, Jiří Fischhof a nově i Jan Gajda a přihrávkou obránce Ondřej Fleischmann.

Tým Dukly skončil na celkovém posledním místě trenčínského turnaje (a trochu mi připoměl vystoupení CSKA v Kopřivnici v roce 2008:)). Ale někdo poslední být musí a pokud pánům vydrží iniciativa, mohou se příště jen zlepšit.

 

Toto byl pro CSKA poslední zápas základní části a vítězství znamenalo ve skupině celkové 3. místo a pro čtvrfinále soupeře z 2. místa skupiny B – Medvědy z Náměště n.O.

A protože toto byl také úplně poslední zápas sobotního hracího dne, šlo se po něm opět na výlet.

 

Radek Sedláček a Jirka Krajdl

 

črvtrfinále CSKA – Medvědi Námešť n. Oslavou 2:3

 

Pokud si hráči CSKA v sobotu rano mysleli, že jsou na tom špatně, když musí vstávat na zápas na desátou hodinu, v neděli si už nikdo nic nemyslel. Čvrtfinálový zápas byl na pořadu dne jako úplně první v 7:30. Dlužno říct, že většina hráčů CSKA se k této skutečnosti postavila zodpovědně a žádné návraty na hotel za svítání se nekonaly.

Bohužel tým v sobotu večer přišel o dva hráče, posily z Lulče se musely ze zdravotních důvodů vrátit nazpět do Brna. Ale stejně jako minulou sezónu, kdy CSKA v polovině turnaje opustili milionáři, tato událost zbytek týmu ještě více semkla a dodala hře v opět změněné sestavě další rozměr.

Utkání bylo dramatické a herně vyrovnané, ačkoliv soupeř působil trochu více sehraněji a jistěji, což se projevilo v závěru. Skórě otevíral soupeř, za CSKA vyrovnával kapitán Martin Houšť, druhý vyrovnávací gól byl opět na nás, tentokrát se projevil Marek Havlačka. Zápas byl plný krásných akcí a byl to asi nejhezčí představení, které CSKA na turnaji předvedla. Bohužel v okamžiku, kdy již všichni očekávali konec a samostatné nájezdy, odolnější soupeř vstřelil do branky Vládi Schreinera třetí gól a zajistil si tak postup do semifinále. Medvědi nakonec v celém turnaji obsadili třetí pozici shodně s týmem z Ostravy.

 

útok

 

o 5. místo AHL Nové město – CSKA 1:0 sn

 

Díky porážce ve čtvrtfinále zbyl na CSKA zápas o 5. místo.

Před tímto utkáním došlo k další personální změně v sestavě a k zápasu nastoupilo již jen devět hráčů. To nic nemění na skutečnosti, že opět předvedli pěkný bojovný výkon a zejména se tentokrát vyznamenal brankář Vladimír Schreiner, který podržel tým vynikajícím způsobem.

Utkání v základní hrací době skončilo bezgólovou remízou, v následujícíh nájezdech byl úspěšnější soupeř, kterému k 5. místu stačila jediná branka.

 

tým CSKA Brno na turnaji v Trenčíně 2013

 

CSKA tedy skončila celkově na 6. místě v turnaji obsazeném devíti týmy. Z 12ti hráčů výpravy do posledního zápasu zůstalo jen devět, což je proti loňskému roku určité zlepšení. Nejúspěšnějším hráčem v kanadském bodování turnaje se stal Libor Šubčík díky dvěma brankám a sedmi asistencím obsadil 13. místo. Další v pořadí potom skončil turnajový kapitán Martin Houšť (18.), Jiří Fischhof (31.), Jaroslav Chvátal (45. ) a v první padesátce ještě Marek Havlačka (48.).

Vyškovská posila CSKA Libor Šubčík byl zvolen do AllStar týmu turnaje.

 

Reportáž končí článkem a kromě hokeje...