Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize B

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Přemysl Heneš - stop do konce sezony

titulní obrázek

10.11.2014 od Jakub Štětkář, 262x přečteno

V utkání 11. kola ZAMHL mezi týmy Coris Vizovice a B.U.M. Otrokovice byl za faul vyloučen do konce zápasu hráč Vizovic Přemysl Heneš.

Vzhledem k tomu, že se jedná o druhé vyloučení do konce zápasu za faul (předchozí bylo v utkání VIZ - SNE), je činnost hráče Přemysla Heneše zastavena do konce letošního ročníku ZAMHL. Do zbývajících utkání tak nesmí nastoupit.

Komentáře

16.11.2014, 9:22 - Vratislav Frýda

Jako příznivec ledního hokeje jsem se byl podívat na utkání 11. kola na zápas mezi týmy Coris Vizovice a B U M Otrokovice. Zaujal mě tam moment o kterém píšete že hráč Heneš byl vyloučen do konce zápasu a že si už nezahraje zbytek sezony. Myslím si, podle vašich pravidel že ten trest do konce zápasu měl dostat ten hráč který to vše způsobil tj. Jakub Štětkář č.71 . Že si léčí své komplexy na mladším hráči který je lepší než on, neznamená to že za to musí pykat ten který přijede svého mladšího spoluhráče bránit proti takovému agresorovi jako je hráč č. 71. Pokud ale chcete rozhodovat ve prospěch někoho kdo tu soutěž organizuje a ještě k tomu aby mu rozhodčí napíkávali tak to radši rozpusťte. Jinak je to o zdraví.Myslím si že se tato soutěž hraje pro zábavu a né proto někoho zmrzačit a to by si měl uvědomit každý a hlavně i funcionáři a né se schovávat za nesmyslné rozhodnutí rozhodčího které v tomto případě bylo hodně nekorektní. Rád bych si přečetl názor pana Štětkáře který by si měl uvědomit co vlastně způsobil nebo snad se tak bojí tohoto soupeře že se ho rozhodl lividovat nesportovním způsobem? U mě by pan Štětkář rozhodně cenu feir pley nedostal Vratislav Frýda

19.11.2014, 10:06 - Jakub Štětkář

Zareaguji na Váš příspěvek, protože urážet se rozhodně nenechám:
1. Těžko lze Váš názor považovat za nestranný, když jste evidentně buď kamarád nebo rodinný příslušník nějakého vizovického hráče
2. Danou situaci tady líčíte, jako bych hráče Jakuba Krajňanského téměř zmrzačil a zlikvidoval, přitom, jak mi potvrdili spoluhráči, rozhodčí žádný faul nesignalizovali a pokud by se P. Heneš svým atakem zezadu do situace nevložil, tak by se normáně pokračovalo dál ve hře. Až poté, kdy se situace tímto vyhrotila mi rozhodčí udělili dvě minuty, což považuju za maximální možný trest vzhledem k dané situaci.
3. Poznámky o tom, že snad mi nebo našemu týmu rozhodčí straní, protože soutěž spoluorganizuju, tak to jsou trošku podpásovky. Zeptejte se spoluhráčů z mého týmu, jestli si to také myslí. Ručím Vám za to, že každý řekne pravý opak.
4. Z důvodu ochrany zdraví hráčů se před časem zavedlo právě pravidlo, že po dvou vyloučeních do konce zápasu za hrubé fauly už hráč v sezoně nepokračuje. Obdobný atak jako v utkání BUM - VIZ předvedl P. Heneš i v utkání se Šneky za stavu 7:0 pro Vizovice, kdy, podle mých informací, také jel "chránit" hráče Jakuba Krajňanského. I podle vyjádření dvou hráčů Vizovic, se kterými jsem mluvil, byl zákrok na hráče Šneků absolutně zbytečný a nepřiměřený. Během devíti zápasů tak stihl obdržet dva tresty do konce utkání. Kolik takových fair-play ochranných zákroků by v letošní sezoně ještě předvedl, kdyby nebyl v trestu?

Tolik tedy k Vašemu příspěvku. Závěrem ještě poznámka o tom, že pokud hráč Jakub Krajňanský potřebuje speciální zacházení, tzn. ideálně nechat jej volně kroužit po ledové ploše kolem starších protihráčů, můžeme to probrat na schůzi vedoucích týmů, třeba se mu této priority dostane nebo jej přeřadíme do kategorie krasobruslení.

20.11.2014, 9:23 - Pavla Krajňanská

Vážený pane Štětkáři,
nemohu nereagovat na Váš komentář k situaci, kterou popisuje pan Frýda. Na úvod uvádím, že jsem EVIDENTNĚ MATKA Jakuba Krajňanského a EVIDENTNĚ jsem strávila aktivně přes 15 let v týmovém sportu, jehož principy mi tím pádem nejsou cizí.
Už z Vašeho komentáře je vidět, že ihned posuzujete nestrannost komentářů a jste maximálně frustrován z několika „pouhých“ vět, které si dovolil napsat fanoušek… Co potom na ledě, když se Vám nepodaří zastavit, přerušit hráče v rámci pravidel?!? …
Možná začnu od konce – promiňte, ale Vaše ironie v závěru komentáře, že byste měl mého syna přeřadit do krasobruslení, vypovídá hlavně o Vás samotném – zřejmě to vypovídá o něčem hlubším, co Vás trápí uvnitř, s čím nejste jako dospělý chlap srovnaný. Přijde mi to jako projev malého uraženého děcka. A je s podivem, že jste ihned věděl, o jakého že to „mladšího hráče“ se jedná, když jste se mu na ledě nevěnoval!? 
Spíš mě zaráží, že si např. dovolíte komentovat situaci, u které jste osobně vůbec nebyl. Sama se vždy vyjadřuji pouze k věcem, situacím, které jsem zažila či viděla osobně. Přijde mi to fair jednání. V opačném případě by se mi mohlo stát, že bych zůstala pouze drbnou typu „jedna paní povídala“. Proto, na rozdíl od Vás, pane Štětkáři, si dovolím komentovat situaci na ledě ze zápasu Corisu se Šneky, o které se rovněž zmiňujete. U té druhé, jež rozlítila pana Frýdu (a zřejmě nejen ho), jsem nebyla, znám ji jen z doslechu svého „krasobruslaře“ – včetně neodpískaných faulů, jež všemu předcházely. Tady se u Vašeho komentáře a „ověřených“ informací ukázalo, že kolikrát znamená „mlčeti zlato“  V zápase se Šneky bránil Přema Heneš maximálně sám sebe, kdy ho protihráč v plné rychlosti a naprosto nečekaně narazil na mantinel!!!! A kdyby nebyl Přema takové fyzické konstituce, jaké je, tak ho odvezli na nosítkách!!!!! Syn byl po tomto faulu jedním z těch, kteří ho přijeli podpořit. To jsou podle mě likvidační fauly, které mají být potrestány trestem 5min+do konce utkání a řešeny na vašich schůzích vedoucích týmů!!! Přema byl v zápase se Šneky tím, který likvidační faul schytal!!! A kdybyste snad chtěl mé informace o tomto incidentu označit za lživé a EVIDENTNĚ NESTRANNÉ, vězte, že vše se mi podařilo zaznamenat na video. Co si pak tady máme myslet o tom, co píšete o situaci druhé, která se udála v zápase s B.U.M.em????
A ještě si dovolím jednu připomínku k Vám jako „šéfovi ligy“. Když už si hrajete ve vedení ligy na disciplinární komisi a tresty, jaké se nedávají ani v extralize, jak je možné, že zápasy píská jeden z aktivních hráčů ZAMHL, který tam může přímo ovlivňovat průběh ligy???? To už ta Vaše „disciplinárka“ neřeší??? S ničím podobným jsem se nesetkala…
Pardon, ale z výše uvedeného mi jednoznačně vyplývá a nemohu se zbavit dojmu, že vyloučení Přemka ze soutěže je účelové…
Možná se fakt, jak píše pan Frýda, věnujte všichni hokeji v rámci fair-play. Jedině tím ochráníte zdraví všech, kteří si jdou zahrát jen tak pro radost a zábavu  Panu Frýdovi děkuji, že projevil hlavně SVŮJ názor! Přeji Vám, pane Štětkáři, ať v sobě najdete vnitřní klid a ať se Vašemu týmu daří.
S úctou ke všem, co obují brusle a dřou na ledě, Pavla Krajňanská 

11.12.2014, 11:34 - Petr Špaček

Dobrý den, čtu tady tu diskuzi a náramně se bavím.
Na zápase jsem nebyl, chce se mi říct zaplať pánbůh, protože o trestání faulů spoluhráči mám svoje mínění a letité zkušenosti.
Jen bych rád trochu odbočil, znám Kubu osobně z hokeje, řekněme i 10 let. Je všechno jen ne zákeřný a zamindrákovaný hráč. Hokej je sport kontaktní a plný emocí, pokud to někdo těžko nese, což je z reakcí evidentní, měl by se spíše věnovat skutečně tomu krasu.
Ještě bych rád upozornil na level dané soutěže! To není NHL, aby bijec jel konfrontovat hráče, co fauluje!! Je to trochu lepší rybník, kdy by si chlapi po zápase měli sednout do hospody a společně se pobavit, včetně toho, že si vyříkají nějaké situace ze zápasu.
Ještě k těm poznámkám o organizátorech, Vážená paní Kuba organizuje ligu pro desítky lidí, v létě pořádá inlinové turnaje, pokud by takoví lidi nebyli, Váš synátor by nejspíš teď někde bloumal po sídlišti a přemýšlel co s volným časem. Je zajímavé, jak Češi obecně rádi útočí na někoho, kdo něco dělá a je vidět, místo toho aby měli tyhle lidi v úctě.
PS. Co by jste psala, kdyby zmiňovaný hráč někoho napadl a vyrazil mu třeba zuby, nebo něco horšího? Byl by pořád hrdina? A co kdyby na něho pak někdo podal žalobu pro napadení? Je ZS něco jiného jak zastávka MHD, nebo Stodolní ulice (viz pan Hrůza, co si po JEDNÉ ráně poležel v komatu)!!!!!!
Petr Špaček