Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize B

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

BALLH 2008/09

titulní obrázek

28.4.2009 od Libor Grabec, 117x přečteno

Ohlédnutí za letošní sezónou.

 

Letošním mistrem ligy se stal celek HC Bučovice. Ve 22 zápasech nasbíral 54 bodů a jen dvakrát v této sezóně odcházel z ledu s prázdnou. Stříbrný post patří loňskému obhájci titulu týmu HC Tišnov. O pozicích na prvním a druhém místě bylo jasno již několik posledních kol, ovšem bronzová příčka zůstávala otázkou až do úplného závěru. Na tu se nakonec usadili HC Crocodiles, kteří dosáhli nejlepšího umístění ve svém dosavadním působení v lize

      

                  HC Bučovice                                                   HC Tišnov

     

                   Crocodiles Brno                                            HC  Sršni Brno

 

Nejlepším gólmanem letošního ročníku byl oceněn Libor Peč z Bučovic. (vítěz se určoval formou hlasování). Za svůj tým odchytal 21 zápasů s průměrem 1.81 branky na utkání. Loňský vítěz Radim Protivínský se letošní sezónu zpočátku potýkal se zraněním a později se soustředil na sesterskou ligu, kde nakonec titul prvního gólmana získal.
Poháry pro nejlepšího střelce a nejproduktivnějšího hráče si doma vystaví Miroslav Šimoník z HC Luleč. Ve dvaceti zápasech nasbíral 55 kanadských bodů z toho bylo 36 gólů. Na druhém místě skončil Tomáš Flora z Tišnova (47 bodů) a na třetím Jiří Fischhof opět z Lulče (41 bodů).

Letos se uděloval titul pro nejlepšího obránce soutěže. Ze třech nominovaných dostal od vedoucích týmů nejvíce hlasů Richard Zich ze Sršňů.

            

          Libor Peč                       Miroslav Šimoník               Richard Zich

 

Antivítězové:
 
Dostáváme se ke kategorii, za kterou se sice neudělují žádná zvláštní ocenění, ovšem není důvod ji v přehledu sezóny nezmínit. Jedná se o tabulku nejtrestanějších hráčů. Tu „s přehledem vyhrál“ Petr Leicman z týmu Devil Butts. Ve 20 zápasech nasbíral celkem 70 trestných minut. Trochu hodnější byl Milan Pavelka z Tišnova a třetí příčku obsadil Aleš Leicman z Devil Butts. To ovšem zdaleka nejsou všichni hříšníci ligy, při pohledu na toto bodování je jasné, že některé níže umístěné od vyšších postů zachránilo pouze to, že odehráli menší počet utkání.

 

     

             Petr Leicman                                                     Milan Pavelka

Resumé:
 
Letošní jubilejní 10. ročník BALLH se celkově nesl ve znamení klidu, míru a pěkného hokeje. Během necelých sedmi měsíců nastoupilo v 132 utkáních přibližně dvě stě hráčů . Viděli jsme zápasy velmi pěkné i horší, vítězství jasná i těžce vydřená, prohry „o chlup“ i ty odevzdané. Zažili jsme radost, zklamání, vypjaté situace i emocemi ovládané okamžiky. To vše k soutěžnímu sportu patří. Během zimy se naštěstí nestalo nic natolik vážného aby se o tom muselo sáhodlouze diskutovat. Převážná většina hráčů i týmů si hokej užívala a bavila se jím bez potřeby zabývat se podružnými nesportovními záležitostmi.
Malým škraloupem letošní sezóny se jeví výkony rozhodčích, kteří byli občas obviněni z nadržování sympatičtějšímu týmu. Po pečlivém zhodnocení nebyl shledán žádný přímý a vážný úmysl poškodit některý tým neobjektivitou sudího. Mějme na paměti, že musíme pracovat s tím, co máme a nic není černobílé a všichni jsme jenom lidi. Všem rozhodčím, kteří letos v BALLH působili děkujeme a doufáme v další spolupráci.
Naopak největším přínosem tohoto ročníku shledáváme fakt, že konečně po dlouhých letech utichly debaty o tom, kdo smí a nesmí v zápasech BALLH nastupovat, šetření kdo kde kdy co hrál, je registrován a podobně. Díky tomuto zklidnění se hrálo v mnohem příjemnější a přátelštější atmosféře než v dřívějších sezónách a to se pozitivně odrazilo i na celkové úrovni soutěže. Máme mezi sebou hráče výborné, kteří mají za sebou hokejovou minulost a naši soutěž herně pozvedávají, ale bohužel i hráče horší, kteří se možná někdy cítí dotčeni tím, že nestačí. Tak to bylo a bohužel vždycky bude. Ovšem hokej je týmová hra - vítězství zdaleka nejsou jen o tom, jestli za tým nastoupí bývalý extra hokejista a věřte, že žádný takový hráč nebude chtít působit v rozhádaném týmu s negativní atmosférou a liknavým přístupem k boji.
Příjemným překvapením letošní sezóny se stal nováček soutěže HC Kačeři. Mladíci, co prohánějí staříky, se představili ve velmi pozitivním světle jak herně tak i lidsky. Jejich letošní umístění bylo ovlivněno „neznalostí poměrů“ a určitě mají na víc.

Sezóna se opět trochu nevyvedla celku JB Stavební. Vyhráli letos pouze jediný zápas, ovšem vydrželi a bojovali až do konce. Za jejich nezlomnost a vůli zlepšit se a postavit se znovu na nohy mají náš upřímný obdiv.

                    Kačeři Brno

Pokud se pokusíme zhodnotit všechny účastníky ligy na základě jejich férového a sportovního přístupu k soutěži, tak za letošek bychom dali jedničku týmům Tišnova a Sršňů. Naopak hodně špatně se nám všem hrálo s Tučňákama a Devil Butts. Doufáme, že to v příští sezóně bude lepší.
Letos se také rozloučíme s Čertama. Tým se potýkal s poněkud rozporuplnou hráčskou morálkou, měli problémy s docházkou a později i s výkony. Mnohaleté působení v BALLH opouštějí na jedenáctém místě. Děkujeme za účast a přejeme hráčům hodně dalších úspěchů v osobním i sportovním životě.

Příští sezónu očekáváme přírůstek do naší ligové rodiny – tým HC Kohoutovice pod vedením Tomáše Flory (letos HC Tišnov). Podle zatím dostupných informací se v této sestavě objeví tišnováků více a tento krok slibuje zajímavý vývoj na bitevním poli BALLH 2009/10.

Na závěr bychom rádi poděkovali za podporu všem fanouškům a také našim dvěma ligovým partnerům – indické restauraci Goa a realitní kanceláři Golden Real. Věříme, že nám zachovají přízeň i do dalších let a budeme se snažit, aby k tomu měli ten nejlepší důvod – že je naše soutěž baví.

 

           

 www.goldenreal.cz                                        www.restaurant-goa.cz                    

 

Pěkné léto a v září nashledanou!

Komentáře

30.4.2009, 14:12 - Tomáš Stejskal

Zdravím všechny na stránkách BALLH.
Zrovna jsem si přečetl článek který sem napsal Libor Grabec.
Libore, musím uznat,že to máš moc pěkně napsané,ale odstavec o férovém a sportovním přístupu se Ti moc nepovedl.Myslím,že k Tučňákům a Devil Butts můžeme klidně přidat i HC Crocodiles,protože vy jste se taky nepředvedli zrovna fér. Než začneš na druhé házet špínu,tak si nejdřív zameť před vlastním prahem! Určitě víš o čem mluvím. Ahoj.
Tomáš Stejskal - HC Tučňáci

30.4.2009, 19:17 - Libor Grabec

Ahoj,vím o čem mluvíš.Jedná se o našeho brankaře,který každopádně přehnal své chování v našem utkání s vámi.To s tebou plně souhlasím ale vy jste si to vyřešili po svém……A pokud se jedná o ten článek,tak jsem čerpal z informací od hráčů, rozhodčích a některých diváků……Určitě na vás špínu nechci házet ale zmínit se o tom musím a vy si to přeberte podle svého.čau Libor