Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize B

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

BALLH začala slibně

titulní obrázek

12.10.2010 od Libor Grabec, 155x přečteno

12. ročník oblíbené amatérské ligy odstartoval o víkendu
 
 
Hned v prvním kole soutěže se musely řešit nečekané technické problémy na stadioně ve Vyškově, objevilo se první ošklivé zranění a první velký debakl. Naštěstí ale byla k vidění i spousta velmi pěkného hokeje.
 

Mezi nejhezčí zápasy víkendu patřilo utkání loňského vítěze Toyoty a „zdánlivého nováčka“ HAC Brno. Základ HAC tvoří tým dobře známý z dřívějších ročníků jako Pančava posílený o několik špičkových hokejových veteránů. A tato kombinace dala vzniknout velmi šťavnatému hokejovému koktejlu plnému krásných akcí. Jedinou skvrnou na lesku tohoto utkání je nešťastné zranění Adama Olšáka, kterému přejeme brzké uzdravení. Toyota po velkém boji vyhrála 3:0 a potvrdila statut mistra ligy. Nemůžeme nezmínit legendární ikonu brněnského amatérského hokeje gólmana Radima Protivínského, který vynikajícím výkonem začal tuto sezónu s čistým štítem.  

       

 Adam Olšák(toy)               Michal Nekvapil (koh)                     Lukáš Kolenovský(srs)     

     

Další velmi kvalitní a rychlý hokej byl vidět na utkání Kohoutovice – Kačeři. Událostí zápasu se stal zmatek kolem prvního gólu Kačerů (0:1), který rozhodčí nejprve uznal, avšak pro velmi hlasité a dramatické argumentaci brankáře Nekvapila, který tvrdil, že puk kopl skórující hráč bruslí, původní výrok zrušil. Přesto se Kačeři nedali rozhodit a oba týmy spolu držely první dvě třetiny krok (2:2). Kohoutovice vyhrály nakonec 5:2 a v tomto dynamickém utkání to bylo vítězství zkušeností nad mládím. U všech pěti gólů kohoutovického týmu byl kapitán Tomáš Flora a stal se tak vedoucím hráčem kanadského bodování soutěže.
       
V prvním kole na sebe také narazili dva skuteční nováčci BALLH – týmy Bláhovka a Turbína Komín. První z jmenovaných se v loňské sezóně účastnil soutěže BHL (amatérská soutěž v Rosicích) a v předchozích letech hrával okresní přebor. Druhý vznikl kolem Michala Mekleše z hráčů Devil Butts a Falcons (oba týmy ukončily po sezóně působení v BALLH resp. BHL) a dalších přátel.
Naprosto jednoznačný výsledek 13:0 ale nepředstavuje až tak jednoznačné utkání. Turbína se sešla v osmi hráčích a to bylo největší příčinou drtivé porážky. Věříme, že se do příště vzpamatují a předvedou hokej, na který jsme v BALLH zvyklí.
Bláhovka svým výkonem potvrdila, že původní myšlenka přijmout do soutěže kvalitní tým, který oživí hokej a potrápí favority, bude naplněna.  
 
JB Stavební již tradičně zahajuje soutěž utkáním s Krokodýlama a ani letos tomu nebylo jinak. Ačkoliv se v konečném pořadí ligy HC Crocodiles umísťují v horní polovině tabulky a JBS ve spodní, tento první zápas většinou vyhrávají kluci z Komína. Letos se situace obrátila a Krokodýli ukořistili první tři body vítězstvím 5:3. Ale zápas byl rovnocenný a JBS dokonce jednu chvíli vedla gólem Jardy Baláže na 2:1.
JB Stavební v této sezóně opět trochu opravila sestavu a přijala posily a nezbývá než doufat, že letos se jim tento krok vyplatí a budou sbírat body častěji než tomu bylo v předchozích letech. Úvodní utkání, kde s Krokodýlama drželi krok, naznačuje, že by se to mohlo podařit.
 
Jak bylo v úvodu zmíněno, toto kolo provázely technické potíže ve Vyškově. Ačkoliv zde měla proběhnout dvě utkání, nebyl hotový led. Zápas Sršni – Luleč byl přesunut do Brna. Sršni vyhráli 3:1 po překvapivém zvratu. Na konci první třetiny byl stav 0:1 pro Luleč díky gólu Jiřího Práška z 20té minuty. Ve třetí třetině se ale Sršni polepšili a poslali za záda lulečského gólmana Vládi Schreinera tři puky v rozmezí sedmi minut a bylo po hře. Ještě stojí za zmínku, že Sršni jsou v letošní sezóně týmem, který v lize nejvýrazněji posílil, přijali do svých řad celou pětku hráčů z Velatic. A i jim se tento krok alespoň pro první špíl vyplatil.
Druhé plánované utkáni z Vyškova Koupaliště Dražovice – Tišnov bude odehráno v náhradním termínu.
 

Perličkou tohoto kola bylo předání cen za individuální soutěže minulé sezóny. Trofej pro nejlepšího gólmana obdržel brankář HC Crocodiles Michael Gulda. Cenu pro nejlepšího střelce a vítěze kanadského bodování ne nečekaně získal kapitán Kohoutovic Tomáš Flora. Nejlepším obráncem, kterého zástupci týmů volí hlasováním, se stal již po několikáté bek Sršňů Richard Zich.          

              

Těšíme se na další utkání a hráčům přejeme hodně dobré bojovné nálady a hlad po vítězství J