Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize B

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Dražovice na čele tabulky

titulní obrázek

19.1.2011 od Libor Grabec, 110x přečteno

Zápas o první místo v tabulce Kohoutovice – Dražovice 3:1

Hlavním tahákem tohoto kola byl souboj o vedení v lize, respektive o jeho potvrzení, neboť Dražovice mají odehraný o jeden zápas méně než Kohoutovice a tudíž šanci na další tři body.

Oba soupeři vletěli do utkání hned od začátku naplno. První vážnou šanci zaznamenal kohoutovický kapitán Tomáš Flora již na počátku třetí minuty, ale vynikající Libor Peč, který by mohl být právem vyhlášen hvězdou tohoto zápasu, samostatný únik zlikvidoval.
O chvilku později se dražovickému gólmanovi podařilo zlomit hůl a chvilku byl nucen chytat s hráčskou, než mu kolegové sehnali náhradní, ale i tuto komplikaci ustál.
První třetina se nesla pod taktovkou Kohoutovic, kteří si museli připadat jako na střelnici, jedna jejich útočná akce střídala druhou, nechyběl jim důraz, občas trochu skřípla spolupráce, ale hlavně štěstí se dívalo jinam. Dražovice se náporu ubránily a v jednom z nečetných útoků otevřel Richard Hudeček v sedmé minutě skóre.
Hrálo se poměrně tvrdě, každou chvíli zůstal někdo ležet na ledě, případně se alespoň s bolestným výrazem ploužil na střídačku, což zápasu na atraktivitě moc nepřidalo. Naštěstí je to jedna z mála věcí, které lze zmínit v negativním smyslu.
Ve druhé třetině se hra vyrovnala a oba týmy našly klidnější rytmus a hráčsky preciznější Dražovice se častěji dostávaly ke slovu než v chaotickém náporu z první části. Druhý gól do branky Michala Nekvapila byl ukázkou krásné hokejové spolupráce, najíždějící Richard Hudeček přihrál chytře přesně před brankou a nehlídaný Vratislav Čabla zakončoval do prázdné sítě.
V desáté minutě rozhodčí neuznal Kohoutovicím gól, ačkoliv se na ledě strhla bouřlivější debata, nenechal se nijak přesvědčit. Následovalo několik přesilovek zakončených osobním trestem pro Františka Kachlíka za nesportovní chování na konci druhé třetiny. Kohoutovice využily výhody jen jednou, ve třinácté minutě, kdy gólman neudržel tvrdou střelu Jiřího Smilka a blízko stojící Petr Kotinský doklepával. Kohoutovice snížily na 1:2, ale ne na dlouho.
Ve čtrnácté minutě byl vyloučen kohoutovický hráč za úder hokejkou do obličeje a následná přesilovka Dražovic patřila k nejpohlednějším momentům zápasu. Byla sehrána bezchybně, přesné přihrávky, přesuny hráčů, rychlá akce bez zaváhání, Richard Hudeček se po několika přihrávkách dostal takřka před branku a zkušeně zavěsil. Dražovice zvyšily náskok na 3:1.
Třetí třetina již změnu skóre nepřinesla, zato přinesla debatu o tom, proč se přestávka nevyužívá k úklidu ledové plochy, neboť špatná kvalita ledu se na hokejovém zážitku podepsala viditelně – nepřesné přihrávky i střely, sníh ztěžující bruslení, díry v ledu…
Šance byly opět na obou stranách a postupem času hra nabývala na ještě větší tvrdosti než dosud. Kohoutovičtí využili time v závěru hrací doby a pokoušeli se zvrátit výsledek do posledního písknutí, přes skvěle bránící soupeře se ale nedostali.
Dražovice se výhrou 3:1 oficiálně postavily do čela tabulky BALLH.

Jak již bylo zmíněno na začátku, výjimečnou podívanou předvedl dražovický gólman Libor Peč, jehož výkon diváci často odměnili potleskem (občas i fanoušci Kohoutovic J). A samozřejmě nebyl sám, komu se tleskalo. Většina hráčů obou týmů nemůže zapřít profesionální hokejovou výchovu, důsledkem čehož byla pohledná hra na vyšší technické úrovni a vzhledem k atmosféře, kterou na stadioně vytvořilo bezmála 80 diváků, i hokejový zážitek, na který se hned nezapomene.

autor článku:Zdenka Kolblová

 

Komentář k utkání Turbína-JB Stavební

O víkendu sehráli  hráči turbiny další utkání. Vstoupili do něj daleko aktivněji než soupeř a vytvořili si gólové šance ,které nebyly využity a tak přišel trest v podobě obdržené branky, byl to ojedinělý kontr ke kterému se soupeř dostal . Krátce po obdržené brance se podařilo vyrovnat Robinem Dufkem ,který chytře prostřelil brankáře. Jenže nekoncentrovanost  jedinců přinesla  další gól v síti turbiny,  branky padli v rozmezí času 9:55-11:05..
do druhé třetiny turbina na soupeře vlétla a prakticky ho k ničemu nepustila a z toho výústilo vyrovnání kdy  david Přibyl nachtal Golmana JB na nedbalkách a jednoduchou střelou na první tyč vyrovnal stav na 2:2 .V čase 19:15min.byl hráč Leicman P.potrestán trestem 5min. a do konce utkání za napadení. Netrvalo dlouho a podobná situace nastala i na druhé straně a v  čase 24:50min.byl hráč Janíček J.potrestán trestem 5min.a do konce utkání za faul loktem a nesportovní chování. Těsně před koncem třetiny kdy háčům JB docházeli síly a pokusili se vyhodit kotouč ho zachytil Michal Mekleš projel přes střední pásmo objel vše co mu stálo v cestě včetně brány a lišácky zavěsil pod horní tyč.
Třetí třetina byla ve znamení mnoha osobních soubojů a nevyužitých přesilových her ve chvili kdy se hráči JB nadechovali k závěrečnému náporu přišla nejkrásnější branka utkání kdy po ose Mekleš-Dufek-Svoboda-Crhák (vše na jeden dotek) posledně jmenovaný zavěsil a pečetil tím konečný výsledek. Pochvalu zaslouží celý tým za bojovnost, která přinesla vítězství.

autor článku:Michal Mekleš