Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize B

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Neděle 13. kola BALLH

titulní obrázek

16.1.2013 od Libor Grabec, 101x přečteno

H.A.C. v šesti a Toyota téměř bez zaváhání. Tento víkend se nepříznivé okolnosti spikly proti vší snaze o onlajn přenosy jak jsme zvyklí, tak se alespoň ve zkratce podívejme na nedělní zápasy.

V prvním se sešly týmy z opačných konců tabulky. První Kohoutovice proti stále bezbodovým H.A.C. Druhý jmenovaný tým nejprve velice překvapil docházkou, kdy se na zápas dostavilo pouze šest hráčů do pole – bývá zvykem, že je jich někdy tolik, že se skoro ani nevejdou na střídačku. Podruhé překvapil zahajovacím gólem ve třetí minutě, který zařídil Petr Laicman ve spolupráci s Emilem Ludikovským. Vyrovnání na 2:2 ve dvacáté minutě rovněž nebylo zrovna očekávané, autorem branky Martin Staněk. Ale největším překvapením zápasu byla úroveň hry HAC. Svorně jsme se potom na časomíře shodli, že nehledě na to jak utkání skončilo, hráči HAC předvedli velmi vyrovnaný výkon bez zbytečných chyb, přesné přihrávky dávaly vzniknout místy zajímavým kombinacím a nelze nezmínit bojovnost dokud nedošly síly :) Vše ostatní bylo předem jasné a vzhledem k počtu hráčů v oranžovém ani nemohlo dopadnout jinak. Utkání se hrálo ve vycházkovém tempu, Kohoutovice se soupeři přizpůsobily téměř od začátku. A jelikož v tomto tempu nejsou modří profesionálové příliš zvyklí hrát, docela se se zápasem trápili. Předvedli ovšem svůj standartní výkon s řadou hezkých akcí a když jim v druhé polovině utkání došla se soupeřem trpělivost, převzali iniciativu a s jistotou si došli pro tři body. Ke střelcům branek patří Lukáš Gregr (4x), Pavel Muller (2x), Richard Holčák a Michal Lancouch. V brance Kohoutovic nastoupil netradičně Vladimír Vik, u HAC tradičně Igor Pazdera.

       

        Lukáš Gregr                               Richard Zich                                   Petr Kotínský

Druhý nedělní zápas sliboval papírově vyrovnanější utkání, ale Toyota se představila ve skvělé nekompromisní formě. Úvodní branku střílel již v první minutě Libor Janáček. Kačerům se podařilo za pár minut vyrovnat díky Filipu Dilhofovi a Markovi Bednářovi, ale to byl jejich jediný výkřik do tmy. Toyota od té chvíle nezaváhala a Radim Protivínský vesměs v brance mrzl a nudil se. Jeho kolega na druhé straně Jiří Hort si naopak zachytal skvěle a můžeme jej pochválit za pár velmi pěkných zákroků. Tento brankář výborně využívá správné postavení proti puku a když má dost času dostat se do něj, nedává střelcům moc prostoru kolem sebe. Přesto mezi snipery z Toyoty našel přemožitele, další branky stříleli Miloš Hierman, Michal Veselý (2x) a ještě jednou Libor Janáček. Kdybychom vybírali akci zápasu, pak rozhodně utkvěla v paměti a zahřála u hokejového srdce nádherná střela Richarda Zicha na začátku druhé třetiny, kterou dostal Toyotu do vedení 2:1 a proti které neměl Hort sebemenší šanci. Utkání bylo zezačátku poměrně vyhrocené, zejména jeden Kačer se špatně vyspal a rozhodl se dělat potíže. Po několikáté domluvě od rozhodčích a zřejmě i do spoluhráčů na střídačce se ale zklidnil a pak už se hrálo celkem v pohodě. Na utkání se přišlo podívat tradičně několik desítek fanoušků, tentokrát mezi červenými bundami Toyoty nebyli vidět žadní s modrými šálami Kačerů, ale jistě to byla jen shoda okolností. Toyota v zápase zvítězila 6:1 a její fanoušci si pochvalovali pěkný precizní hokej, který hráči předváděli.

V dalších zápasech 13. kola přehráli RH Finance Sršně jen o jednu branku, Dražovice zvítězily nad JBS 4:1 a Krokodýli si přivezli z Vyškova tři body ze zápasu s Lulčí. Takže rozhodně zajímavá utkání, snad se přiští týden více zadaří a přineseme nějaký pěkný onlajn.