Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize C

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Svatomartinský víkend

titulní obrázek

14.11.2019 od Zdenka Kölblová, 169x přečteno

šesté kolo BALLH 2019/20

V prvním sobotním zápase proti sobě nastoupily týmy AC Autosklo a JB Stavební. Bláhovka se po rozpačitém začátku sezóny konečně našla a z tohoto utkání si odnáší tři body, i když proti nejslabšímu týmu tabulky. Ale zápas nebyl tak „tragický“, jak by se mohlo zdát podle výsledku. JBS jsou tradičně srdcaři, do zápasu dávají všechno co v nich je, Michal Miloš předvedl skvělý výkon a rozhodně si neuřízli ostudu.
Začátek zápasu byl poznamenán nešťastnou událostí, brankář JBS dostal při jednom z prvních útoků ACA pukem a dlouhou chvíli zůstal ležet na ledě, než byl schopný postavit se zpátky na brusle a pokračovat v utkání. Naštěstí se událost obešla bez bezprostředních následků a Michal Miloš, jak již bylo řečeno, odchytal parádní zápas.
Utkání se rozjelo a bylo víceméně v režii mistrovské Bláhovky, modrobílí soupeři se ale urputně a statečně bránili. Skóre otevřel v 5. minutě David Zlatohlávek a po první třetině vedla ACA 4:0.
Hned v začátku druhé třetiny se dostal Radek Holešovský do úniku a Lukáše Čábelku překvapil zdařilou kličkou, ale hned potom si slovo vzala zase Bláhovka. Situace se paradoxně opakovala znovu na samém začátku třetí třetiny, střelu Mariana Kovácse dorážel ve skrumáži před brankou Jan Tobiáš a zařídil tak pro JBS druhý gól. Třetí přidal ve 45. minutě Mikuláš Hruběš, to jsme byli již téměř u konce zápasu, ACA polevila v tempu i úsilí a JBS dostala více prostoru. Škoda, že jejich útokům chybí razantnější zakončení, ačkoliv se několikrát dostali do pěkného postavení, tak jejich střely z dálky neznamenaly pro Lukáše Čábelku výraznější problém.
Zápas skončil výsledkem 10:3, na brankách Bláhovky se mimo dalších aktérů hattricky podíleli David Zlatohlávek a Martin Kerbler.

 

Druhý sobotní zápas mezi Dražovicemi a Ivančicemi byl úplně z jiného soudku. Vyrovnané utkání plné líbivých hokejových momentů, rozhodčí hru přerušovali minimálně, hrálo se v rychlém tempu z jedné strany na druhou.
Skóre otevírali již ve třetí minutě Dražovičtí, byla to během několika vteřin proměněná přesilovka. Ale hosté se z prvotní ťafky rychle vzpamatovali a přidali se k tempu zápasu, do konce první třetiny stihli vyrovnat. Ve druhé třetině opět začaly lépe Dražovice s více šancemi a zodpovědnější hrou dozadu. Ale Ivančičtí opět drží krok, ustáli dvě přesilovky, pak se dostali do překvapivého úniku dva na jednoho a Libor Kouřil zakončoval za záda Vláďi Schreinera. Třetí branka Ivančic o minutu později byla nádhera, která se na ledě moc často nevidí. Vhazování v kruhu před dražovickou brankou vyhrál Tomáš Filiač, puk poslal přímo na hokejku Liborovi Kouřilovi a ten bez zaváhání prostřelil gólmana z první, nikdo na ledě nestihl ani mrknout :)
Další parádičku předvedl dražovický Jakub Tomek, kdy bekhendovým blafákem srovnával na 3:3. Ale to už jsme skoro končili druhou třetinu a v té poslední se tedy začínalo zase znovu od začátku.
Tentokrát měli v napjatém utkání více štěstí hráči Ivančic, do dalšího vedení svůj tým poslali opět Libor Kouřil a Michal Nabytý. Dražovičtí odpovídali vzápětí jednoduchou akcí a stejná dvojice Jakub Tomek a Jan Skácel předvedla podobně jednoduchou akci o deset minut později a zařídila jednobrankové vedení. Výhodou posílené Dražovice dohrávaly na klidnější vlně a velmi zodpovědně vzadu, soupeři se téměř nemohli dostat z pásma. Ve 46. minutě dostali neopakovatelnou šanci v pobobě vyloučení dražovického hráče za chybu při střídání, ale nedokázali jí využít. Na závěru zápasu ještě odvolali gólmana, ale situace tentokrát po několika pokusech využili Dražovičtí gólem do prázdné. Dražovice – Ivančice 6:4.

 

V nedělním utkání nastoupila Toyota proti Židenicím a Raubíři hráli o udržení na prvním místě tabulky. A chtěli se tam udržet opravdu moc, utkání bylo drsné, rychlé a místy i dost vyhrocené. Zvláštní pochvalu si zaslouží obránci obou týmů, kteří odváděli úžasnou práci, a podle výkonu těch z Toyoty v závěru třetí třetiny by se dala napsat učebnice :)
Zápas jsme začali už v první minutě vyloučením Židenic za chybu při střídání, ale Toyota nabízené šance nevyužila. Až o chvíli později se potom Lukáš Ondráček neskutečně trefil do šibenice a otevřel skóre. Podruhé inkasoval Marek Tersch z chaosu a skrumáže z bezprostřední blízkosti, poslední slovo měl David Slesinger. Pak dostaly výhodu přesilovky Židenice, Toyota se ale bez potíží ubránila.
Ve druhé třetině bylo utkání nejbouřlivější a nevyhrocenější, Raubíři byli také viditelně aktivnější, ale Radim zůstával neprůstřelný. Ve 29. minutě se Petr Veselý dostal do samostatného úniku a Toyota do vedení 3:0.
Ačkoliv se sen Židenických o udržení na trůnu pomalu rozplýval (v takovém nasazení obrany a gólmanů), rozhodně se nevzdávali. V důležité první minutě třetí třetiny zařídila pěkně vypadající spolupráce Jiřího Touše a Jiřího Ireina snížení stavu a situace na ledě se na chvíli uklidnila.
V 41. minutě si Raubíři vybrali time na poradu, ale než stačili realizovat domluvené plány poslal kapitán nebezpečně vypadajícím faulem svůj tým do dlouhého oslabení a zabetonovaná Toyota již nedovolila nic.
Zápas skončil výsledkem 3:1 a Židenické raubíře nahradil v čele tabulky včerejší vítěz Dražovice. Atmosféru na zimáku již tradičně doplňovaly tentokrát značně posílené davy toyoťáckých fanoušků, děkujeme za účast :)