Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize C

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

JBS přestala předstírat, že neumí

titulní obrázek

27.11.2009 od Libor Grabec, 107x přečteno

C&K Toyota : JB Stavební 3:2
V prvním nedělním zápase se potkaly celky z opačných konců tabulky a žádné překvapení se konat nemělo. Opak byl pravdou, JBS překvapila na celé čáře.

První dvě třetiny zápasu byly zcela v modrobílé režii a Toyota si s dokonalou obranou soupeře místy vůbec nevěděla rady. Skóre otevíral v šesté minutě Jiří Janíček a v desáté přidával Ladislav Brýdl. JBS vedla 2:0 a s posíleným sebevědomím předváděli až do konce druhé třetiny velmi pěkný hokej. Za tento úspěch může především již zmiňovaná důsledná obrana, která nepouštěla soupeře do takřka žádných šancí a pomáhala zakládat hru pro útočníky. A dlouho to vypadalo, že by JBS mohla tentokrát konečně slavit.

         

      Radim Protivinský                                                         Martin Hudec

Toyota nakopla motory až ve třetí třetině, zato však zvrátila nepříznivý vývoj utkání královsky. V čase 31:00 skončil puk za zády gólmana Miloše Michala odražením od brusle hráče vlastního týmu a to probudilo nejen hráče Toyoty, ale hlavně jejich fanoušky, kterých sice tentokrát přišla jen hrstka skalních, ale až doteď jen zachmuřeně postávali na tribuně. Naopak JBS gól psychicky příliš neunesla a výsledkem bylo vyloučení jejich hráče Martina Hudce do konce zápasu a další gól, o který se postaral Libor Teršl a Simon Gruber.
Utkání rozhodl tři minuty před koncem Michal Veselý po nahrávce Reného Jaška. JBS se ale rozhodla bojovat až do konce a v závěru zápasu nastoupili bez brankáře do power play nejdříve 6 proti 5 a nakonec po vyloučení Libora Teršla proti 4 hráčům Toyoty. Bylo to drama až do posledního písknutí, ale Radim Protivínský podržel tým a Toyota tlak ustála.    

JBS v tomto zápase předvedla, že hokej hrát umí a ukázala, že je podceňovaným outsiderem neprávem. Vítězství tentokrát patří zkušenějšímu týmu, ale kdo ví, jak by to celé dopadlo, kdyby nepadl ten nešťastný gól na 2:1.

          

          René Jašek                                                   Jiří Proček