Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize C

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Přesun zápasu

titulní obrázek

27.11.2009 od Michal Churavý, 162x přečteno

Bláhovka : Bizoni

Zápas Bláhovka : Bizoni bude odehrán v náhradním termínu 7.12.2009.  K přesunu na náhrdní termín došlo po vzájmé dohodě týmů, když Báhovka nebyla schopna nastoupit k zápasu v řádném termínu.

Komentáře

8.12.2009, 11:23 - Michal Churavý

Zdar všem,
vidím, že je tu další výbušné téma. Takže bych vás chtěl všechny poprosit, abyste udrželi i do budoucna diskusi ve slušném duchu.

Z pozice sekretáře BHL a pohledu pravidel k vlastnímu zápasu toto:
celý problém vznikl nedostatečnou komunikací. Rosťo, bohužel na straně Bláhovky. Bizoni požádali 29.10. e-mailem o výměnu dvou zápasů. Aby výměna proběhla, musí se souhlasně vyjádřit všechny čtyři týmy. Jeden nesouhlasil, Bláhovka se nevyjádřila vůbec. Ani e-mailem, ani telefonem.V platnosti i na webu zůstaly původní termíny a tři týmy byly připraveny sehrát zápasy v původních termínech. Po celou dobu si to na webu mohl kdokoliv přečíst, telefonicky ověřit. Většina týmů v BHL by se v této situaci k zápasu snažila nastoupit. Třeba i s neúplnou sestavou. Vy jste k zápasu nastoupit odmítli. Podle řádu to jednoznačně znamená kontumaci, úhradu ledu rozhodčích apod.
Když vám Bizoni nabídli sehrání zápasu v náhradním termínu na jejich ledě, měli byste jim za to poděkovat. Stejně tak za to, že Petr Havliš odvolal rozhodčí a vyjednal nižší platbu rosickému stadionu za propadlý led, kterou každopádně musíte uhradit. Tímto vám Petr ušetřil 2000 Kč.
Tohle všechno jsem s vaším vedoucím Pepou podrobně rozebíral telefonem a poslal mu e-mail s detailním popisem a vysvětlením jak tuto situaci řeší řád BHL a co z toho pro vás vyplývá.
Mluvili jsme o tom, že je potřeba hlavně komunikovat. Tady je první problém. Je hezké, že jste s výměnou souhlasili, ale nikomu jste nedali vědět a vůbec jste se dál nezajímali o to, jak to s přeložením dopadlo. Pepa uznal, že to byla vaše (předpokládám, že asi jeho) chyba, že nedal vědět, jestli souhlasíte a nezajímal se o tom, jestli je zápas přeložen. Pokud teď píšeš, že se nepovažujete za viníky, je to dost divný. Proberte si to znovu.

Nesouhlasit s přeložením termínu je každého právo. Ale pokud to chcete dělat takto proklamativně, akorát tím ostatní naštvete. A vzhledem k tomu, že hrajeme jen hobby ligu, snažíme se vzájemně si vycházet vstříc (viz nabídka Bizonů na sehrání zápasu na jejich ledě).
Na závěr chci říct, že musíte komunikovat. Vidím, že web čteš (Pepa mi vysvětloval, že ho nikdo od vás nečte), takže veškeré platné informace najdeš na něm. Pokud máte jakékoliv nejasnosti, napiš mi na michal@churavý.cz, případně klidně zavolej na 603 88 99 84.
Michal Churavý
Sekretář BHL

7.12.2009, 10:40 - Rostislav Žák

Dobrý den,na posledním zápase Bláhovka -Panthers dne 3.11.2009 nám bylo oznámeno, že družstvo Bizoni nás požádalo o přesun zápasu, z 25.11 na 26.11. vzhledem k tomu, že nám to bylo oznámeno z dostatečným předstihem jsme tomuto vyhověli.Dne 25.11 jsme se naprostou náhodou dozvěděli, že utkání se má sehrát ten den večer, což již nešlo akceptovat. Jednoznačně se nepovažujeme za viníky této situace. Vyvodili jsme z toho závěr,že pokud ještě budeme požádáni o přeložení zápasu, nebudeme s tímto souhlasit, termíny jsou známé v dostatečném předstihu a každý se může dle toho zařídit. Za Bláhovku Brno Rostislav Žák

8.12.2009, 9:48 - Jiří Sklenář

Pane Žák, dělám v této lize dlouho ale s tím co píšete je nemožné souhlasit !!!! Za prvé jednoznačně platí rozpis daný zde na webu . A tam byl vždy jen termín 25.11 tudíž jste měli prohrát kontumačně, a zaplatit led. Vaše výmluva je naprosto mimo. Pokud tým požádá o změnu a ta není akceptována byť jedním týmem na rozpisu se nic nemění!!! Jednoduchý jak facka. O tom kolik hráčů a jakých u Vás hraje načerno se ani nemíním bavit. Udělali jste s toho frašku absolutně nerespektujete lety daná pravidla. Doporučuju všem podívat se proti komu hrajete v této amatérské lize!!

8.12.2009, 20:53 - Petr Havliš

Protože se mě tento problém bezprostředně týká, tak budu krátce za Bizony reagovat, i když vše podstatné už podrobně shrnul a napsal Michal. My jsme přesvědčeni, že ač neúmyslně, byla chyba jednoznačně na straně Bláhovky. Samozřejmě asi ne hráčů (výjma toho, že by někdo mohl věnovat webu trochu pozornosti), ale Pepa bohužel celou situaci organizačně nezvládl. Opravdu jsem 29.10. požádal o výměnu 2 zápasů, ale protože Kometa fans nesouhlasila a za Bláhovku jsem nedostal žádnou odpověď, výměna se prostě nekonala. Tak je to zavedené v BHL už dlouho. Rozpis zápasů je dán před soutěží a záměna je možná jen po odsouhlasení všech 4 týmů, oznámení administrátorovi, pak se změna objeví v novinkách a je změněn termín v rozvisu na webu. Ani jedno z toho se nestalo.
Zrušení zápasu, odvolání rozhodčích a časomíry, vyjednání slevy na neodehraný zápas stálo dost času a energie. Rovněž jsem zaplatil na ZS Rosice dojednanou částku 1.500,-Kč ze svého (dorovnání kauce). Protože jsem chtěl Bláhovce vyjít vstříc, nabídl jsem i nový termín zápasu, byť by podle našeho herního řádu byla kontumace namístě. kauci 1.500,- jsem bohužel přes slib Michalovi Churavému zatím nedostal.
Jsem z jednání Bláhovky dost rozladěn. Samozřejmě jde o tým suprových hokejistů, ale pokud chcete v naší soutěži hrát, musíte respektovat léty nastavovaná pravidla. Narážím mimo jiné na to, co zmínil i Jirka Sklenář, že např. bez skrupulí nasadíte Marka Žáka, který není ještě na soupisce. Toto je přesně ta zásadní věc, za kterou byla v minulosti spousta kontumací a zlé krve, kterou jsme léta řešili a mysleli že vyřešili, a vám je to evidentně vše jedno. Nemůžeme vést soutěž dle odsouhlasených stanov a herního řádu a přitom pořád pořád udělovat Bláhovce nějaké vyjímky a pardony. Např. Kometa Fans je u nás taky prvním rokem a není s ní jediný problém. Tak budu rád, když si to v týmu proberet a vyřešíte!

8.12.2009, 20:56 - Petr Havliš

Samozřejmě jsem měl na mysli Marka Tichého. Omlouvám se za chybu v předchozí reakci.