Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Mistrovství ČR amatérů - divize C

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Warrioti Havířov vyřadili Martinov a jsou prvním finalistou

titulní obrázek

24.5.2012 od Jaroslav Pikula, 63x přečteno

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga už zná prvního finalistu. Havířovští Warrioti dokázali v nejkratším možném čase třikrát zvítězit nad svým soupeřem z Martinova a postupem do finále potvrzují svoji pozici po základní části. Martinov sice do semifinále postoupil poměrně hladce přes Old Boys ve dvou zápasech, po třech porážkách v semifinále se ale letos bude muset spokojit pouze s utkáním o třetí místo.

Sobota 12.5.2012 – 1. zápas

HC Warrioti Havířov – HBC Martinov 4:2 (1:0,1:0,2:2)

Hned první utkání mělo naznačit, jakým směrem se tato série bude dál ubírat. V základní části obě utkání těchto soupeřů rozhodovaly až samostatné nájezdy (Warrioti – Martinov 4:3ss a 2:3ss) a podobné bitvy se očekávaly i v semifinálové sérii. Hned úvodní zápas ale naznačil, že tomu tak ale nebude.

Počátek zápasu byl opatrný z obou stran, ke konci třetiny však začali přebírat iniciativu v zápase havířovští hráči, kterým pomohly i dvě přesilové hry. Tu první za faul Kozlíka ještě nevyužili, ve druhé nabídnuté přesilové hře po špatném střídání hostujícího celku už ale Kudělka dokázal po nahrávce Tichého překonat brankáře Martinova Poláška a půl minuty před koncem třetiny tak otevřel skóre zápasu – 1:0

V polovině druhé části hry se Havířovu podařilo zásluhou Krainy navýšit vedení na 2:0 a podbně se havířovským hráčům vedlo i ve třetí třetině, když po góle Harazima a druhé branky Krainy de facto rozhodli o svém prvním vítězství v sérii. O mírné zdramatizování zápasu se ještě pokusili Weinfurter s Karolou, jejich branky však pouze upravili konečný výsledek na 4:2 pro Havířov.

Branky a nahrávky: 11:24 Kudělka Tomáš (Tichý Jan), 18:20 Kraina Radek (Ševčík Patrik, Purgat Marek), 26:26 Harazim Martin, 29:57 Kraina Radek (Kudělka Tomáš) - 31:16 Weinfurter Dominik (PP), 32:01 Karola Adam (Weinfurter Dominik).

Střely 34:28, Vyloučení 4:4, Přesilovky 3:3, Využití 1:1, V oslabení 0:0, Diváků 50, Rozhodčí Olesz – Velčovský, Stav série 1:0.

 

Neděle 13.5.2012 – 2. zápas

HC Warrioti Havířov – HBC Martinov 6:2 (3:0,2:1,1:1)

Začátek nedělního zápasu měl naprosto odlišný průběh od toho sobotního. Hned sedmačtyřiceti vteřinách otevřel skóre David Purgat po nahrávkách svého bratra Marka a Patrika Ševčíka – 1:0. Za další půlminutu už svítilo na ukazateli skóre 2:0 pro Havířov, to když se po nahrávce Tichého trefil už potřetí v této sérii Radek Kraina – 2:0. A aby toho nebylo v první třetině málo, tak ještě do konce první třetiny zvýšil na 3:0 Ševčík. V první třetině si také nepříjemně zranil koleno vítěz kanadského bodování a nejlepší střelec základní části David Purgat, a dost možná pro něj sezóna skončila. Vedoucí pozice v individuálních statistikách se tak stávají v Ostravské lize zřejmě prokletím, protože podobně skončil na podzim suverén všech tabulek Radek Vlašánek z Opavy.

Martinov však i za velmi nepříznivého stavu nesložil zbraně a hned minutu po začátku druhé třetiny dokázal snížit v přesilové hře zásluhou Weinfurtera v přesilové hře na 1:3. Zbytek prostřední části hry však patřil opět Havířovu, který po brankách Kudělky a Komínka nenechal nikoho na pochybách, kdo se stane vítězem druhého zápasu – 5:1.

Třetí třetina se pak dohrávala víceméně z povinnosti, Martinovu se necelé čtyři minuty před koncem podařilo zkorigovat na 2:5 po brance Adama Breburdy a nahrávce navrátilce do sestavy Daniela Dlouhého, který svému týmu chyběl v předchozích dvou zápasech kvůli vyšším trestům. Poslední slovo si však vzal Havířov a Marek Purgat pečetil vítězství Warriotů gólem na 6:2.

Po dvou zápasech tak měl Havířov vcelku pohodlně nakročeno do semifinále, Martinovu nezbývalo nic jiného, než ve třetím zápase zabojovat a pokusit se o zdramatizování série.

Branky a nahrávky: 0:43 Purgat David (Purgat Marek, Ševčík Patrik), 1:17 Kraina Radek (Tichý Jan), 7:37 Ševčík Patrik (Purgat Marek, Kraina Radek), 19:59 Kudělka Tomáš (Tichý Jan), 22:35 Komínek Martin (Purgat Marek), 34:23 Purgat Marek - 13:02 Weinfurter Dominik (Kratochvíl Tomáš, Karola Adam)(PP), 32:11 Breburda Adam (Dlouhý Daniel).

Střely 39:25, Vyloučení 3:2, Přesilovky 2:3, Využití 0:1, V oslabení 0:0, Diváků 40, Rozhodčí Olesz – Velčovský, Stav série 2:0.

 

Sobota 19.5.2012 – 3. zápas

HBC Martinov – HC Warrioti Havířov 2:4 (0:0,0:2,2:2)

Do třetího zápasu vstupoval Martinovem s nožem na krku v podobě vyřazení a i podle toho vypadala první třetina, která se hrála oboustranně ve velmi opatrném duchu. Větší příležitosti měli díky přesilovce ve čtvrté minutě havířovští hráči, tu se jim však nepodařilo využít a i proto byl po první třetině stav nerozhodný 0:0.

Vstup do té druhé se ale hostům povedl a v 15. minutě po přihrávce Ševčíka otevřel skóre utkání Marek Purgat – 0:1. Přesně v čase 19:00 pak využil přesilovou hru Patrik Ševčík, který svým gólem dodal klid na hokejky havířovských hráčů a po nahrávce na první gól pokračoval ve svém výborném výkonu, který korunoval ve třetí třetině.

Stav 0:2 po druhé třetině nevěštil pro Martinov nic dobrého, navíc hned ve druhé minutě posledního dějství zvýšil opět Ševčík na 0:3. V těchto chvílích se zdálo být o vítězi tohoto utkání a postupujícím do finále jasno, ale martinovští hráči nesložili zbraně a osmadvacáté minutě se jim v přesilové hře podařilo díky brance Doskočila vrátit zpátky do utkání. Havířov však i přes menší počet hráčů neustále hrozil zejména rychlými protiútoky, které však nedokázal využít. Trest za nevyužité šance přišel minutu a půl před koncem, když při hře bez brankáře snížil na rozdíl jedné branky Daniel Dlouhý. Hra vabank se Martinovu v těchto chvílích vyplácela a v poslední minutě zamkl svého soupeře do jeho obranného pásma. Při jedné skrumáži u mantinelu se však nejlépe zorientoval havířovský Patrik Ševčík, který střelou přes celé hřiště korunoval svůj výborný výkon v dnešním zápase třetí brankou a zpečetil postup Warriotů do finále soutěže. Martinov tak nedokázal dotáhnout svou stíhací jízdu v poslední třetině do úspěšného konce a musí se v této sezóně spokojit se soubojem o třetí místo.

Branky a nahrávky: 27:17 Doskočil Tomáš (Musálek Tomáš, Dlouhý Daniel)(PP), 34:26 Dlouhý Daniel (Vávra Petr ) - 14:32 Purgat Marek (Ševčík Patrik), 19:00 Ševčík Patrik (Purgat Marek, Kraina Radek)(PP), 25:37 Ševčík Patrik (Purgat Marek, Komínek Martin), 35:32 Ševčík Patrik (EN).

Střely 30:30, Vyloučení 4:3, Přesilovky 3:4, Využití 1:1, V oslabení 0:0, Diváků 20, Rozhodčí Olesz – Velčovský, Konečný stav série 0:3.

Havířov se ve finálové sérii hrané na tři vítězné zápasy utká s vítězem série SANITRANS Opava – Dukla Hrabyň (průběžný stav 1:2 na zápasy), Martinov v utkání o bronzové madaile s poraženým.

Více naleznete na stránkách soutěže http://www.ahl.cz/soutez/bohbl/