Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

O víkendu začíná BALLH

titulní obrázek

25.9.2014 od Libor Grabec, 81x přečteno

letos již 16. ročník

Skoro se tomu ani nechce věřit, ale je to skutečně tak. V soutěži stále máme několik původních týmů a jsou v nich hráči, kteří o víkendu naskočí na led k úvodnímu utkání BALLH již po šestnácté.

Od počátku prošla soutěž obrovskými změnami, ale od minulé sezóny jen několika. Základní pravidla, hrací systém, rozhodčí a realizační tým... to vše zůstává stejné.

K nejviditělnějším změnám došlo ve vyškovských klubech. Luleč jako taková přestala v podstatě existovat, vznikl tým HAK Vyškov, který tvoří bývalí hokejisté právě z Lulče a Dražovic, kteří spolu v dřívějších dobách (a v mládí) hrávali soutěže. A HC Dražovice zůstávají s větší obměnou hráčů zachovány. Důsledkem těchto přestupů je například nové angažmá dlouholeté brankářské jedničky Lulče Vladimíra Schreinera, na jehož působení v Kačerech se velmi těšíme.

V rozpisu se objevuje zdánlivě nový tým pod názvem AC Autosklo, nicméně se jedná o staré známé hráče z Bláhovky a RH Finance, kterým tímto gratulujeme k novému sponzorovi.

Od nejbližšího víkendu až do konce března se budeme setkávat na zimních stadionech v Brně a ve Vyškově v celkem 18ti kolech základní části. Následovat bude play off, kterého se zúčastní díky předkolu všechny týmy soutěže.

Z klasického play off vzejde mistr BALLH 2014/15 a jak bývá zvykem, individuální ocenění budou udělena nejlepšímu střelci, obránci, brankáři a vítězi kanadského bodování.

V letošní hokejové sezóně došla hra samotná na profesionální úrovni poměrně velkých změn v pravidlech.

Rozšířením útočného pásma získává hra více plynulosti, je více prostoru pro vytváření pěkných akcí a z přesilovek padá více branek, jak se ostatně ukázalo v přátelských zápasech. Tuto změnu vítáme.

K ostatním novým pravidlům přistupujeme obezřetně a teprve porady s rohodčími a zkušenosti z ledu ukáží, jakým způsobem budou v naší soutěži použitelné. Věříme, že díky uvědomnělé podpoře samotných hráčů se podaří v tomto směru zajistit hladký průběh zápasů i bezproblémový celý ročník.

Vedení soutěže a realizační tým zůstává v nezměněné podobě.

Mediálně bude soutěž prezentována díky portálu ahl stejně, jak jsme byli zvyklí v minulých sezónách. Pokud časové a technické podmínky dovolí, s radostí uspořádáme online přenosy ze zápasů, které si mezi hráči a fanoušky získávají stále větší oblibu.

Rádi bychom se v letos trochu více vrátili k článkům s rozhovory a také plánujeme pokračování prezentace o klubových sponzorech.

Slabinou naší internetové prezentace stále zůstávají fotogalerie, kterých je na stránkách jako šafránu. Vyzýváme všechny šikovné fotografy, kteří občas na některých zápasech objevují – pokud se chcete o smínky podělit s ostatními a uveřejnit je na stránkách soutěže, obracejte se na vedení ligy (například přes vedoucí týmů), budeme za to rádi.

Úřadujícím mistrem ligy je HC Toyota (je s osmi mistrovskými titulky nejúspěšnějším týmem soutěže). Základní část v loňské sezóně zase jednoznačně ovládly Kohoutovice a jejich střelci. Jak to celé skončí letos? Vytvořilo přeskupení vyškovských týmů nového favorita? Zaútočí některý z nově příchozích hráčů na přední místa v tabulkách jednotlivců? Dočkáme se nějakého překvapení?

Nastávajícímu ročníku BALLH přejeme aktraktivní pohodové fair play zápasy, fanouškům hodně zábavy a hráčům sílu, víru a štěstí :)