Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Finálový turnaj Iceshop Hockey Cupu

titulní obrázek

27.4.2008 od Vladimír Schreiner, 63x přečteno

Nejúspěšnější celky třech kvalifikačních víkendů se sjely do Brna bojovat o pohár Iceshopu.

Čtěte také: Výsledky Iceshop Hockey Cupu 2008

Moravská metropole tak mohla přivítat elitu české hobby-hokejové scény ze všech koutů republiky: Prahu přijeli reprezentovat Sony Ericsson s Komplexní brigádou, ze severu dorazili HC Nebory, Olomouc vyslala Delfíny, za Hodonín vyrukovali Old Stars; to vše doplněno o domácí trio Petrov, Falcons a CESA VUT.

Už klání ve skupinách ukázala na vyrovnanost všech finalistů, žádný z celků jimi neprošel vysloveně hladce. CESA VUT, vítěz skupiny A, musel třemi brankami slepenými do poslední dvouminutovky otáčet duel se Sony Ericssonem. I zápas s Komplexní brigádou nakonec rozhodl hubený jednogólový náskok.

Brankář Komplexní brigády Josef Kucharczyk se svým týmem vybojoval páté místo.

Ve skupině B udělal všem čáru přes rozpočet tým Falconů - poté co nestačili na Nebory a Petrov opustil turnaj a namísto hráčů na ledě se zapotili organizátoři. Přímý postup si tak s pomocí kontumační výhry vybojovali hodonínští Old stars, kteří po tuhém boji zdolali jak Nebory (v těsném poměru 3:2), tak Petrov.

V předkole se pak potkal zmíněný brněnský celek Petrova s Komplexní brigádou. Při mužstvu v oranžových dresech stála znovu smůla - po těsné prohře ve skupině prohrála Brigáda o jednu branku i v tomto důležitém zápase. Druhé předkolo, to svedlo Sony Ericsson s HC Nebory, mělo jednoznačnější průběh, Pražané v něm zvítězili 5:0.

Náladu po čtvrtfinálové prohře nezvedl severomoravským hráčům ani boj o postup do malého finále ve kterém prohráli s Delfíny Blatec. Jenže Nebory nejsou nezkušení mladíci a tak dobře věděli, že pachuť z nevydařených zápasů zaručeně smyje Radegast!

HC Nebory ví, že prohraný zápas neznamená konec světa

Radek Kubáň dobře ví, že pivo bude studené a hořké i po prohraném zápase.

V souboji o páté místo, hraném ještě v sobotu večer, si Komplexní brigáda poradila s Delfíny Blatec vysoko 8:1 a předvedeným výkonem dala jasně najevou že proher o jednu branku má už plné zuby.

Sobotní program pokračoval oběma semifinále: Sony Ericcson oplatili Hodonínu prohru z finále druhé kvalifikace, houževnatě bojující Petrov zlomil až třetí brankou chvíli před koncem střelec VUT David Valášek.

Iceshop Hockey Cup vrcholil nedělními boji o cenné kovy: zápas o třetí místo byl nádhernou dramatickou podívanou. Hodonín rychle vedl, Petrov ale dokázal dvěma brankami otočit. Old Stars neskládali zbraně a osm minut před koncem Svozilem srovnali. Utkání mířilo k penaltovému rozuzlení. V době, kdy na světelné tabuli zbývali necelé tři minuty, rozhodl utkání Libor Brůžek. Bronz tak patří Petrovu.

Nejen tímto zákrokem dotáhl Pavel Novotný Old Stars až do zápasu o bronz.

Ve finále zkřížili hole dosud neporažení studenti z VUT s fialovými suverény Sony Ericsson. Na obou stranách byly patrné včerejší postupové oslavy, lépe se ale mezi mantineli zorientovali pražané: Dancákova rána znamenala vedení 1:0. Branka zároveň odstartovala gólové hody. Na začátku druhé třetiny dával Kučera už na 4:3 pro VUT, pak se ale hráči Sony nadechli k drtivému náporu. Neuvěřitelnými čtyřmi brankami zlomili odpor vysokoškoláků a připravili jim tak první prohru v turnaji v nejméně vhodný moment.

Vítězem Iceshop Hoceky Cupu 2008 je tým Sony Ericsson.