Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Soupeři devátým rokem

titulní obrázek

20.3.2009 od Libor Grabec, 131x přečteno

Minulý víkend jsme navštívili nedělní utkání věčných brněnských rivalů JBS a HC Crocodiles..

 

 

Tyto dva celky se navzájem velmi dobře znají, hráči spolu v civilu kamarádí, již několik let mívají společné tréninky. Mnoho dřívějších členů JBS nyní obléká dresy Crocodiles. Současný šéf JBS Martin Jelínek k tomuto jevu říká: „My jsme vlastně taková krokodýlí farma. Najdeme hráče, naučíme je bruslit a hrát hokej a oni nám potom utečou k nim… většinou kvůli penězům.“ Směje se. Jinak než s humorem se celá situace brát nedá. Ze všech vzájemných duelů v lize dokázala JB Stavební zvítězit pouze jednou. Stalo se to na začátku loňské sezóny, kdy se tito brněnští rivalové potkali hned v prvním kole. JBS vyhrála velice překvapivě a bylo to také skoro jediné její vítězství v podzimní části soutěže, nicméně se o této události hovořilo celou sezónu.

Za uplynulých devět let soupeření je bilance vzájemných zápasů v BALLH 16:2 pro Crocodiles.

 

Tým HC Crocodiles patří mezi první členy soutěže. Hráčskou základnu tvoří skupina kamarádů z brněnské Slatiny soustředěných kolem bratrů Grabcových, nicméně týmový management zaznamenává značné úspěchy při verbování nových tváří a proto je soupiska Crocodiles poměrně různorodá. Nejnovějším příspěvkem je obránce Libor Brůžek, který během sezóny přestoupil z letos tragického týmu Čertů. HC Crocodiles hrají pohledný a dynamický hokej. Výkony předvádějí vesměs vyrovnané a díky mnohaletým zkušenostem zvládají dobře i občasné šlápnutí vedle. Jedná se o pohodový tým jehož hokejové i hráčské kvality rok od roku rostou. Během svého působení v BALLH se HC Crocodiles stále drží v první polovině tabulky a pomalu dosahují na medailové pozice.

                   

                   Luboš Dobšík                                      René Ličartovský

 

Tým JB Stavební vstoupil do BALLH v sezóně 2000/01 pod jménem HC Linde. Po čtyřech ročnících změnil jméno na HC Gahr podle svého hlavního sponzora a s odchodem onoho sponzora do Crocodiles před dvěma lety se opět přejmenoval na nynější JB Stavební (opět podle sponzora). Jedná se však o stále tentýž tým, zde je základem skupina komíneckých kamarádů kolem Martina Jelínka a Zdeňka Šťastného.  I zde je však patrná velká hráčská různorodost, protože nedostatek hráčů je jedním z největších problémů, se kterým se JBS potýká. Díky nestálé a nekompletní sestavě tým neustále hledá sama sebe. Předvádí rozporuplné výkony,chaotickou a unavenou hru. Snadno se stává kořistí takřka jakéhokoliv soupeře. Během let v BALLH se vždy umísťuje v poslední třetině tabulky. Letos aspiruje (nikoliv poprvé) na poslední místo. Nicméně zdá se, že ani to nedokáže kluky z Komína porazit a zdravé jádro věří, že bude zase lépe.

 

V pořadí osmnáctý duel HC Crocodiles proti JBS skončil snad nejhorším výsledkem v historii vzájemných zápasů 11:1. Od začátku byla patrná převaha Crocodiles, kteří soupeře přibruslili minimálně o třídu. Je pravda, že některé góly padly za záda modrobílého gólmana hodně nešťastně, ale na druhé straně JBS takřka neuměla odpovědět. Během prvních dvou třetin byl k vidění jen jeden trochu hrozivější útok na bránu Crocodiles. Ti diktovali tempo zápasu a hráli si svoje. Na tomto ledě si mohli se soupeřem pohrát a vyzkoušet kombinace, finty a zakončení a také toho využívali. Z pohledu Crocodiles to byl pěkný tréninkový zápas, z pohledu JBS bylo zřejmé, že ačkoliv jim nechybí odvaha, tak je čeká ještě dlouhá cesta k vítězství.                                       

            

                Michael Gulda                                        Libor Grabec

Svůj letošní první gól v sezóně zaznamenal Mirek Pilát, který otevíral skóre zápasu. Dvakrát se trefili Marek Rotrekl, Pavel Navrátil, René Ličartovský a Libor Grabec. Po jednom gólu si připsali Luboš Dobšík a Jirka Mrázek.Shoot out krokodýlího gólmana Michaela Guldy zkazil ve třicáté čtvrté minutě zápasu Jarda Baláž. 

 

             

              Miroslav Coufal                                                       Miroslav Přerovský