Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Víkendové události v BALLH

titulní obrázek

24.3.2009 od Libor Grabec, 86x přečteno

Tento týden jsme se byli podívat na sobotní večerní utkání. A nelitovali jsme.

V prvním zápase nastoupily proti sobě celky HC Crocodiles a HC Pančava. Očekával se vyrovnaný zajímavý zápas, Pančava v poslední době předváděla dobré výkony, ale skutečnost byla nakonec trochu jiná. Krokodýli opět potvrdili, že mají na konec sezóny výbornou formu a vletěli do zápasu jako draci. Po chvilkovém úvodním oťukávání padl první gól v páté minutě, hned po čtyřiceti sekundách druhý a v osmé minutě vedli černobílí už 3:0. Pančava se dokázala po této studené sprše trochu zvednout a postavila se na odpor, ale v v závěru první třetiny inkasoval Jiří Šedrla další dvě rychlé branky a nálada na Pančavské střídačce nebyla veselá. I přes nepříznivé skóre přinesla druhá třetina očekávaný pěkný hokej. Oba celky se snažily, dávaly do hry všechno a viděli jsme řadu pohledných kombinačních akcí a brankářských zákroků. Ve třetí třetině se vlády opět ujali Krokodýli a připsali si na své konto dalších šest branek. Odpor soupeře už byl jen minimální.

            

            Jiří Šedrla                        Miroslav Coufal               Michael Gulda

Utkání skončilo výsledkem 12:1. Nulu na kontě Michaela Guldy překazil až v 36 minutě Martin Bitta po chybě v krokodýlí rozehrávce. Na lavičce HC Crocodiles se nejvíce radoval Mirek Pilát, který dostal puk do soupeřovy branky čtyřikrát. Hattrick zaznamenal Míra Přerovský a s dalšími třemi body za přihrávky se stal nejproduktivnějším hráčem zápasu.

          

    Mirek Pilát                                       Luděk Dubšík

 

V druhém sobotním zápase se střetli Toyota a Čerti. Zde se předpokládal poměrně jednostranný zápas, protože Čerti, kteří se sotva drží na předposledním místě v tabulce, mají problémy s docházkou a vůbec se jim nedaří, měli podle očekávání prohrát na celé čáře. I tady byl ale opak pravdou. Utkání sice skončilo dosti rozdílným výsledkem 9:4 pro Toyotu, ale rozhodně nešlo o odevzdaný zápas.

Čerti v devíti hráčích sice neměli mnoho šancí na úspěch, ale nevzdali se. Snažili se na soupeře pořád dotahovat a hlavně zpočátku se jim to docela dařilo. Dávali vyrovnávací gól na 1:1, snižovali na 2:3 a nebýt tak velkého náskoku, který si Toyota vytvořila, utkání by díky poslední třetině mohlo dopadnout všelijak. Největší čertovskou slabinou byla obrana, bylo vidět, že tým sahá pro hráče až na hodně vzdálenou farmu. A útočníci výkonnostně nedostatečné obraně ani zdaleka nepomáhali tak, jak bylo třeba. Naopak největší devizou byl gólman, který předváděl neuvěřitelné zákroky. V mnoha jasných gólových situacích, kdy byl sám bez obrany, dokázal zázračně vychytat útoky Toyoty a hlavně díky němu neskončilo utkání ještě daleko větší brankovou nadílkou. Ze všech čtyř brankářů, kteří se v obou zápasech sobotního odpoledne představili, byl tento jednoznačně nejlepší. A práce měl hodně.
Toyota hrála velmi pěknou technickou hru a připravila divákům skutečně kvalitní hokejovou podívanou. Útok stíhal útok a nejednalo se v žádném případě o nějaké laciné samostatné úniky. Vždy to byly precizně provedené kombinační akce na které bylo opravdu radost se díval. Střelecky se vyznamenali Jakub Teršl, Hugo Semrád, Michal Veselý a Václav Sedláček po dvou gólech a Rudolf Vala s jedním. Nejproduktivnějším nahrávačem byl Libor Teršl. Jak už bývá u Toyoty zvykem, tým doprovázela početná základna fanoušků a na zimáku bylo veselo.
 
V neděli dopoledne se utkaly týmy Sršni Brno a Tučňáci Rosice. V tomto střetnutí padla pouze jediná branka, v 32 minutě se trefil Richard Zich po nahrávce Karla Konečného. Zajímavostí je, že střelec branky je nominován na nejlepšího obránce letošního ročníku BALLH (spolu s Václavem Loškem z Bučovic a Karlem Hrouzkem z Tišnova). Tuto cenu udílejí vedoucí jednotlivých týmů hlasováním pro několik jimi vybraných obránců. Soutěž sice ještě není uzavřena, ale podle průběžných výsledků to vypadá tak, že vítězem se pravděpodobně stane právě Richard Zich.

Sršni se díky tomuto vítězství usadili na třetím místě v tabulce BALLH.

 Richard ZICH

 
Zápas JB Stavební – HC Tišnov skončil výsledkem 2:13. Toto utkání nepřineslo žádné překvapení.
 

Na detašovaném bojišti ve Vyškově nastoupili proti sobě Luleč a Kačeři. V zápase došlo k nečekanému obratu, když lulečtí dokázali z nepříznivého skóre 0:3 otočit na 4:3. Kačeři srovnávali těsně před koncem a rozhodovaly samostatné nájezdy. Při nich byli šťastnější hráči Lulče a připsali si za zasloužené vítězství jeden bod.(v utkání bylo uděleno 19 x 2min.trest!)