Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Závěry ze schůze AHL

titulní obrázek

17.4.2010 od Jan Turek, 130x přečteno

16. dubna 2010 se konala schůze AHL .....
16. dubna 2010 se konala schůze AHL, které se zúčastnili zástupci těchto týmů: Panteři, Zvole, Medvědi, Lukavice, Bernard, Mohelnice, Bohuslavice a Červenka. Nezúčastnil se Radegast a Svinov bez omluvy, Zábřeh se z účasti omluvil.
 
Dořešení minulé sezóny:
-          Zápas Svinov – Bohuslavice bude kontumován ve prospěch Bohuslavic pro neoprávněný start hráče.
 
Dohodnuté a odhlasované body pro příští sezónu:
-          Na soupisce každého týmu mohou být max. 2 DR hráči + DR brankář, do zápasu však může nastoupit pouze 1 DR hráč a DR brankář, nebo 2 DR hráči a neregistrovaný brankář. Toto pravidlo platí i v případě zapůjčení DR brankáře, který není na soupisce.
-          Soupisky pro 9.ročník je nutné odevzdat do 31.7. 2010 s uvedením jména, případné dřívější registrace, data narození a fotografie. Doplnění hráčů na soupisku bude v průběhu sezóny možné pouze po 14ti dnech od nahlášení a předání zmíněných údajů.
-          Případné spory, požadavky na kontumace atd. bude dle dohodnutých pravidel rozhodovat Radek Vašata (Mohelnice) spolu s Ladislavem Přecechtělem (Lukavice) a Františkem Malínkem (Panteři).
-          Pro opakované hrubé zákroky byl z AHL vyloučen Tomáš Kopka (Radegast).
-          Nový tým by do AHL mohl být přijat jen v případě, že některý ze současných týmů z AHL odstoupí.

Komentáře

25.4.2010, 20:15 - Lada Horák

Přestupy mezi tými,by měli být časově omezeny třeba do konce roku a po tomto datu by mohli být dopsáni na soupisku jen hráči kteří nenastoupili k ani jedinému zápasu v probíhající sezoně.

27.4.2010, 9:44 - František Malínek

První musíš přesvědčit svého vedoucího,aby o tom nechal hlasovat na schuzi.. pravidla pro příští sezonu se budou projednávat tam.....
ta poslední schuze měla být spíš vyhodnocení uplynulé sezony a na přednesení návrhů pro sezonu další...vedoucí by si měli popřemýšlet o tom co se navrhlo a odhlasovalo a před sezonou to buď potvrdit nebo upravit...

27.4.2010, 10:47 - Jan Turek

Úpravy, týkající se soupisky, bylo nutné dohodnout už teď. Protože se chtělo předejít tomu, že sestavu týmů poznáte až při prvním zápase, stanovil se termín odevzdání soupisek na konec července, takže před schůzí. Začátkem srpna budou soupisky zveřejněny na internetu, všichni budou mít možnost se s nimi seznámit a začátkem září budou na schůzi odsouhlaseny a budou případně doladěny pravidla.

22.4.2010, 21:27 - Petr Grofek

Ahoj,
sice jsem letos Ahl nehrál, ale sledoval jsem průběh soutěže. Libí se mi návrh s omezením DR hráčů. Co mě, ale zarazilo je vyloučení hráče Ragedastu Tomáše Kopky. Nechci ho hájit. Znám ho a vím, že je to horká hlava. Hraje tvrdě a za to má být vyloučený! Pokud ho chcete vyloučit mělo by následovat vyloučení dalších X hráčů, kteří hrají "více než tvrdě" řekl bych spíš zákeřně. Bohužel neznám jména, v každém týmu je minimálně jeden.

22.4.2010, 22:40 - Radek Pospíšil

Zdraví Vás všechny,
omlouvám se za to, že jsem nebyl na schůzi, až dnešní návštěva stránek mi připomenula, že schůze je již ta tam.
Jsem stejně jako Petr nepříjemně překvapený z výsledku rozhodnutí o vyloučení Tomáše Kopky ze soutěže. Proč tak bylo učiněno? Ve statistikách TM snad není jasný lídr, s podobným hodnocením je tam více adeptů a jak říká Petr, v každém týmu se takový Tomášové najdou, tak proč zrovna ten náš? Je to snad opožděná reakce na neštastnou příhodu se zlomeným zápěstím protihráče ?
Pokud pominu tuto nešťastnou příhodu, není jeho projev abnormální, vyžadující takovéto potrestání.
A taky bych se rád zeptal, pravděpodobně disciplinární komise, jestli je toto rozhodnutí nezvratné a chtěl bych také vědět odůvodnění, které Vás vedlo k tomuto závěru, už jen kvůli budoucím možným následníkům tohoto precedentu.
Tome, Tobě se musím taky omluvit, protože nesu vinu na tom, že jsem, svojí neúčastí na schůzi, nedokázal hájit Tvoje další setrvání v soutěži.
S pozdravem Pospa

25.4.2010, 10:59 - Jan Turek

Šlo o poslední zápas Panterů s Radegastem, ve kterém Tomáš dostal 5+20 za krosček do obličeje na Zdenu Vaníčka. Já jsem zákrok neviděl, ale rozhodčí mi to vylíčili jako hodně hrubý zákrok a že je s podivem, že z toho poškozený vyvázl bez zranění. Protože šlo o poslední zápas a nemohl následovat trest daný v pravidlech, řešilo se to na schůzi. Mohl minimálně dostat stop na první zápas další sezóny, ale ve spojení se zlomeným zápěstím z minulé sezóny a jeho pověstí to bylo na ultimátum nebo tak něco, nikdo ale nechtěl čekat, kdo to odnese příště a tak to dopadlo jak to dopadlo. Vzhledem k tomu, že na schůzi nebyl zástupce Radegastu, můžete ho příště obhajovat, navrhnout a nechat hlasovat o zmírnění trestu.
Honza.

27.4.2010, 9:40 - František Malínek

Čau, já jsem na ten zákrok uplně zapoměl a to že někomu zrovna tento hráč zlomil ruku jsem taky nevěděl. V případě našeho zápasu asi zbytečně vyhecované, když si vzpomenu, že jste dorazily na zápas v 5 lidech a my jsme vám ještě sháněli někoho kdo zrovna dohrál hokej před náma ,aby si šel ještě zahrát za vás :-))
Jinak na schuzi jsem bohužel taky nebyl, takže nevím jak toto hlasování probíhalo a co padlo za argumenty.. Já sám nehraju někdy v rukavičkách a proto ať chci nebo ne, je to zdvižený prst i nade mnou :-)) V minulé sezoně jsem byl vyloučený všehovšudy dvykrát a v té letošní 13krát... Ale ještě nejsem nejlepší ani v našem týmu, tak mám rezervu :-)) Ten Kopka má tuším 35tm...
Jinak Radku, ještě bude schuze před začátkem sezony, takže tam doraz a svého hráče braň ( nebo dorazte oba, to by bylo možná nejlepší,aby o tom v klidu promluvil i on)..

21.4.2010, 11:52 - František Malínek

Zdarec, na schuzi jsem bohužel nedorazil (byl za mě Kodl)
ale vidím, že sedím v nově zřízené disciplinární komisi :-))

Tyto doplnění pravidel jsou konečná, nebo bude schůze ještě před začátkem dalšího ročníku a bude vše ještě jinak ? :-)
Chápu to správně, že budou zřízeny registrační průkazy??
Počet týmů by se podle mě mohl zastavit na čísle 12 a stejně by se vše bez problémů odehrálo..
Trošku mezerka v pravidlech o DR hráčích... Mužu si podle upravy napsat 2DR + brnakáře?? a do zápasu mohou nastoupit jen 2?? Podle mě hloupost.. Je schudnější na soupisku 3 DR hráče včetně brankařů a do zápasu "pouze" 2 - .Příklad třeba Bob Seidl-jako registrovaný vždy chytal a poté co skončil začal amatérsky hrát... Já si ho uvedu na soupisku jako brankaře a když nebude moct 1 DR hráč,tak bude moct nastoupit... Není to nejlepší příklad..stejně tak si mužu jako brankaře na soupisku označit(pokud tedy DR brankář musí být označen) třeba Libora Šenka.. a pokud nebude moct 1 DR hráč,tak muže nastoupit...

Dále tedy bude možné,aby nastupoval 1 brankař za 3 týmy celou sezonu?? Podle mě je brankařů kteří by chtali slušnej nadbytek.. Když jsem sháněl brankaře já ,tak mi Peťa Němeček dal číslo na 4 co pravidelně nechytají soutěž a já sám znám dalších aspoň 5... z nihž většina jsou neregistrovaní ovšem.. Pokud by někdo měl zájem,tak kontakty rád poskytnu :-) Fanis

21.4.2010, 21:23 - Jan Turek

Šéf disciplinární komise Radek Vašata Tě navrhnul, ostatní to odhlasovali a Radek Ti to měl zavolat.
Pravidla nejsou nikdy konečná, nemyslím že by před sezónou mělo být vše jinak, ale určitě je možné o dalších úpravách a návrzích hlasovat. Hlavně se vždy musí zareagovat na Tvoje vychytávky ve stylu co není zakázáno je povoleno :-) Vidím, že jsi tradičně nezklamal a našel skulinu, a jsem rád, že jsi nám to sdělil. Můj návrh tedy rozhodně bude, aby zapsaný brankář nemohl nastupovat jako hráč. Návrhy ohledně DR šly od 3+brankář přes stávající stav až po odhlasovanou variantu. Většina týmů chtěla DR omezit a ne jich přidat. Odhlasovaná varianta omezuje týmy, které mají DR brankáře + 2 DR hráče (Radegast, Červenka, Bernard, Bohuslavice), u ostatních vlastně zůstává stávající stav. Tvůj návrh by naopak pomohl týmům s neregistrovaným brankářem mít v záloze dalšího DR.
Registračky nebudou, budou soupisky s fotografiemi, které budou k dispozici na internetu a u rozhodčích, tedy takové registrační listy jednotlivých týmů.
Střídání brankářů se řešilo, nastupování za více týmů se zatím neomezilo. Taky se řešil záskok DR brankáře, který není na soupisce – je možný s tím, že musí být dodržen max. počet DR v zápase.
Honza.