Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Schůze před sezonou 2010/2011

titulní obrázek

6.6.2010 od Jakub Štětkář, 70x přečteno

Dne 1. června 2010 se uskutečnila první předsezonní schůze týmů ZAMHL. Bylo projednáno několik bodů a součástí sezení bylo i předložení soupisek pro novou sezonu. Schůze se zúčastnili zástupci sedmi týmů (omluven byl K.A.S.) a dva zástupci rozhodčích.

Na schůzi byly projednány tyto body:

 

1. Zimní stadion, na kterém se bude hrát ZAMHL

Bylo rozhodnuto, že i v sezoně 2010/2011 se všechny utkání odehrají ve Zlíně. Cena ledu za jedno utkání by mněla být maximálně 3.500,- Kč, což je o 600,- Kč méně než v loňské sezoně.

 

2. Pravidla účasti nových hráčů v ZAMHL

V ZAMHL může působit jen ten hráč, který nehrál nebo nebyl na soupisce klubu registrovaného u ČSLH po dovršení svého dvanáctého roku. Jinými slovy, ti hráči, kteří po dovršení svého dvanáctého roku hráli nebo byli uvedeni na soupisce klubu registrovaného u ČSLH nikdy nemohou nastoupit v ZAMHL. Toto pravidlo se netýká hráčů, kteří v ZAMHL působili v sezonách 2006/2007, 2007/2008, 2008/2009 a 2009/2010 a bývalých brankářů, kteří nehráli vyšší soutěž než 2. liga a nyní budou působit jako hráči v poli.

Za to, že na soupiskách budou uvedeni jen ti hráči, kteří splňují výše uvedená kritéria ručí vedoucí týmu. V případě, že v průběhu sezony bude zjištěno porušení uvedených pravidel (podnět k prověření hráče mohou dávat jen vedoucí týmů), bude dotyčný hráč vyloučen ze soutěže a tým, který se proviní proti pravidlům bude potrestán ztrátou dvaceti bodů v tabulce a podmínečný vyloučením ze soutěže. Přehled hráčů ZAMHL, na které se uvedená pravidla vztahují bude uveřejněn v nejbližší době na portálu ahl.cz

 

3. Rozšíření ZAMHL na deset týmů

Bylo schváleno rozšíření počtu týmů z osmi na deset (nové týmy Hospůdka ART Zlín a HC Březnice) za předpokladu, že se nové týmy budou řídit pravidly účasti nových hráčů. Podmínka je rovněž rozšíření soutěže tak, aby byl sudý počet týmů.

 

4. Přestupy v ZAMHL

Byl schválen vznik dvou přestupových „oken“ v průběhu sezony. Hráči budou moci přestoupit z jednoho týmu ZAMHL do druhého (nelze tedy v průběhu sezony nabírat hráče mimo ZAMHL) a to po odehrání první čtvrtiny a první poloviny (respektive po jednotlivých třetinách soutěže v případě rozšíření) ZAMHL.

 

5. Hráči na černo

Bylo odsouhlaseno, že v případě, kdy některý tým nasadí do utkání hráče mimo svoji soupisku, bude kromě kontumace utkání udělena i sankce -3 body do tabulky.

 

6. Test na alkohol

Zástupci týmů rozhodli, že bude zakoupen alkohol tester a v případě podezření, že hráč nebo rozhodčí je pod vlivem alkoholu, může být otestován na množství alkoholu v krvi. V případě překročení hranice 0,5 promile nebude moci dotyčný hráč nebo rozhodčí nastoupit do utkání. Rozhodčímu bude navíc udělena sankce 300,- Kč.

 

7. Trestání nebezpečných zákroků

Bylo rozhodnuto o tom, že i za fauly, za které je v soutěžích ČSLH udělován dvouminutový trest, ale přitom jsou provedeny s úmyslem zranit nebo svou povahou mohou způsobit zranění bude udělen ke dvěma minutám i osobní desetiminutový trest. Týká se to především úmyslného sekání, kdy je již malá pravděpodobnost získat kotouč, sekání s „nápřahem“, úmyslná hra tělem, úmyslná nebezpečná hra vysokou holí, kolenem nebo krosčeky do oblasti krku, hlavy a podobně. Posouzení je již plně v kompetenci rozhodčích, kteří však o tomto budou poučeni.

 

8. Zavedení časomíry na utkáních ZAMHL

Od nové sezony bude zavedeno používání časomíry. Hrací doba bude 3x15 minut čistého času (může být ještě upraveno v závislosti na optimálním nastavení tak, abychom hráli plných 90 minut). Byla schválena úhrada 200,- Kč na utkání pro časoměřiče, který současně bude obstarávat vyplnění zápisu.