Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Meziligový souboj skončil nerozhodně

titulní obrázek

20.4.2011 od Libor Grabec, 151x přečteno

Výběr BHL-BALLH 6:3, ligoví mistři Koupalište Dražovice – Medlov 5:1
 
 
Stalo se již tradicí, že se vítězové dvou nejprestižnějších brněnských amatérských lig BHL a BALLH utkávají o pomyslné prvenství v Brně. Letos organizátoři slavnostního ukončení sezóny přidali navíc allstar game – utkání výběrů nejlepších hráčů obou lig. Zápasy byly doplněny o slavnostní předávání ocenění a pohárů pro vítěze.
 
Nejprve se představily výběry obou lig. Za BALLH nastoupilo 13 hráčů ze sedmi týmů. Liga BHL postavila skvělou sestavu ve které byly zastoupeny téměř všechny celky soutěže a tento výběr byl potom i na ledě viditelně lepší. Přesto byl zápas poměrně vyrovnaný, borci BALLH statečně drželi se soupeři krok a bojovali ze všech sil.
Nejviditelnější útok výběru se skládal z celoročních spoluhráčů z HC Crocodiles Petra Tošnara a Jaroslava Styblíka doplněný o Jiřího Veselého z JB Stavební. Petr Tošnar se umístil na druhém místě v kanadském bodování soutěže a právem patří mezi nejlepší hráče (nejenom) této ligy. V zápase si připsal jeden bod za přihrávku Stanislavu Zechmeisterovi. Tento jediný zástupce Kohoutovic ve výběru upravoval ve 42. minutě skóre na konečných 6:3. Vytvořil obranou dvojici s Michalem Blahušem z Bláhovky, jehož týmový kolega Tomáš Zahradníček se postavil naopak do útoku s dvojicí Kačerů bratry Petrem a Michalem Veselými. Ti se zasloužili o druhý gól BALLH, v 16 minutě srovnávali na 2:2.
První branku výběru střílel v 9. minutě Michal Veselý z Toyoty, který patří mezi nejrychlejší bruslaře a nejpřesnější střelce ligy. Jeho útok doplňoval týmový kolega Adam Olšák, jeden z tahounů výborného toyoťáckého hokeje. Sršni měli v týmu zástupce tři. Ještě nezmíněného útočníka Miloše Hiermana, který předvedl v sestavě s mladšími spoluhráči obdivuhodný výkon, pečlivého a spolehlivého Lukáše Kolenovského a Karla Hájka. Poslední jmenovaný měl tu čest hájit branku výběru a potvrdil svým výkonem, že je právem druhým nejlepším gólmanem soutěže (v průměru branek na zápas). Zmařil mnohé šance soupeře a být na jeho místě slabší gólman, skóre by rozhodně tak příznivě nevypadalo.
Jediným oficiálním obráncem v sestavě byl René Jašek, celoroční opora Toyoty, který odvedl v zápase skvělou práci. Nicméně, právě obrana byla největší slabinou výběru. Dalším z významných faktorů zápasu byly dva rychlé góly (během jediné minuty) ve druhé třetině na 4:2 a 5:2, po této akci BHL bylo prakticky rozhodnuto. Přesto utkání přineslo velmi pěkný, rychlý hokej, bohatý na hezké akce a výborné zákroky obou gólmanů a allstar tým BHL si odnesl vítězství zaslouženě.
 BALLH                                                              BHL
   
 

Blahuš,Zechmeister,P.Veselý,J.Veselý,Styblík,Jašek,Hierman,

Olšák,Kolenovský,M.Veselý,M.Veselý,Tošnar,Hájek,Zahradníček

 
 

V druhém utkání se střetli mistři. Za BHL tým Medlov proti vítězi BALLH Koupaliště Dražovice. A zatímco první zápas byla skvělá podívaná, toto byla opravdu přímo mistrovská.

 

V tomto prestižním zápase nastoupili Dražovice bez dvou velkých opor, vynikajícího střelce Vladimíra Crhonka a Václava Loška, nejlepšího obránce BALLH pro letošní sezónu.
A přesto, že se Medlov hodně snažil a byl v tomto klání důstojným soupeřem, Dražovice nenechaly nikoho na pochybách o tom, který z mistrů je lepší.
Skóre zápasu bylo otevřeno již ve druhé minutě, kdy Petr Špičák předvedl ukázkový samostatný únik a kličkou překonal Radima Protivínského v brance Medlova. Zápas rozhodla druhá třetina, Dražovice zvyšovaly na 4:0 postupně góly Vratislava Čabla, Jana Špidlíka a Jaroslava Steinera. Poslední jmenovaný předvedl jednu z nejkrásnějších akcí zápasu, uvolnil se od protihráčů, vyjel si s pukem do mezikruží a naprosto nebráněný vystřelil se tří metrů přímo do šibenice. Pátý gól za Dražovice patří Radoslavu Pospíšilovi.
Za zmínku rozhodně stojí nejkrásnější akce Medlova, ze které ve 34 minutě padl jediný jejich gól – útočník Martin Kutek po přihrávce projel neohroženě celé kluziště a přesnou střelou překonal gólmana. Velmi viditelný byl i medlovecký obránce Richard Zich, který působí i v BALLH v týmu Sršnů a patří mezi nejlepší hráče ligy.
Velká pochvala míří rovněž do obou branek, Libor Peč ukázal všem, proč je letošním nejlepším gólmanem BALLH. Radim Protivínský měl na své straně trochu smůlu a nepříliš spolehlivé obránce, jinak zachytal rovněž výborně.  
Dražovice v tomto utkání předváděli svůj mistrovský hokej tak, jak jsme na něj za celou sezónu zvyklí. Ukázali, že jsou skvělým, sehraným týmem, složeným ze zkušených a ostřílených bojovníků. Za jejich úspěchem ale není pouze fakt, že se převážnou část týmu tvoří bývalí hokejisté (což již dnes není rozhodně v amatérských ligách výjimka), ale hlavně celosezónní práce, tvrdá příprava (2 tréninky týdně) a disciplina. Vítězství v tomto zápase i mistrovský titul BALLH jim právem patří.

Na záznam tohoto zápasu se můžete podívat zde:http://www.tvgold.cz/?a=100&ID=517

Dražovice                                         Medlov

  
 
 
Rádi bychom poděkovali Karlovi Kopeckému (OBL) za zapůjčení dresů pro výběr BALLH. Jak jsme se později dozvěděli, dresy byly použity na plese v sobotu večer a v neděli ráno byly vyprané a připravené pro hráče. Velký obdiv a klobouk dolů před takovou organizací.
 
 

Historie BHL vs BALLH:

06/07 - ČPP Falcons Hrušovany u Brna - Toyota Brno     1:4

07/08 - Medlov ROS - Tišnov                                           0:4

08/09 - Medlov ROS - Bučovice                                        2:3

09/10 - Petrov - C&K Toyota Brno                                   2:3

10/11 - Medlov ROS  - Koupaliště Dražovice                     1:5