Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

BOHbL - Ostravská liga začala v neděli prvním kolem

titulní obrázek

13.10.2011 od Jaroslav Pikula, 128x přečteno

V neděli 9. října odstartovala kompletním prvním kolem na hřišti TJ Sokol Poruba BAIL Ostravská Hokejbalová Liga. Nová soutěž přilákala v prvním roce sedm účastníků, u nichž šest si poměřilo své síly v úvodních zápasech. Za deštivého počasí si nejprve tým Sanitrans Opava dokázal poradit s HBC Martinovem přesvědčivě 8:1. V dalším zápase mužstvo porubských Tygrů nestačilo na starou gardu Havířova a prohrálo 0:14. V závěrečném utkání prvního hracího dne Dukla Hrabyň dokázala po vyrovnané první třetině porazit bývalý havířovský dorost 11:3.

Neděle 9. října 2011 – 1. kolo

SANITRANS Opava - HBC Martinov 8:1 (4:1, 1:0, 3:0)

K historicky prvnímu utkání novodobé Ostravské Hokejbalové Ligy nastoupil tým SANITRANS Opava proti týmu HBC Martinov. V obou týmech se objevilo i pár tváří, známých ze zápasů první národní ligy. Mistr opavské soutěže z minulého ročníku přijel do Ostravy s velkými ambicemi a hned od začátku se zařadil mezi favority na titul.

Opava se dokázala prosadit již v 1. minutě utkání, to se nenápadnou střelou zápěstím prosadil Aleš Kavan – 1:0. Martinov ale nechtěl, aby zápas dostal jednostrannou podobu a dokázal vyrovnat. Obránce, jinak brankář Poruby, Martin Šlahorek dokázal od modré propálit k tyči Schreiera – 1:1. Sanistrans se dokázal prosadit 9. minutě, to vrátil vedení Opavě bombou od červené David Raab – 2:1. A to ještě třetina zdaleka nekončila.

V 10. minutě se prosadil střelou z otočky opavský Matěj Okruhlica – 3:1. O minutu později udělal za první třetinou tečku Pavel ANDĚL, který se prosadil typicky střelou švihem od modré čáry – 4:1. Druhá část utkání nabídla sice tlak Opavy, ale žádné výrazné navyšování stavu. Jediným kdo dokázal vstřelit branku, byl ve 24. minutě Radek Vlašánek – 5:1.

Do třetí třetiny už se šlo pouze s cílem dohrát zápas. Ve 34. minutě přidal svou druhou branku v duelu Radek Vlašánek, který chtěl blafákem vykoupat brankáře Davida Poláška, to mu ale nevyšlo, z následné dorážky z úhlu už ale brankovou síť rozvlnil – 6:1. Ve 35. minutě skvěle nabil Jan Říha Radku Vlašánkovi, který se přesnou střelou z první dokázal prosadit příklepem a zaznamenal hattrick – 7:1. Poslední branku utkání dokázal vstřelit po dorážce v chumlu hráčů před brankou Martinova Aleš Kavan – 8:1.

Martin Šlahorek (HBC Martinov): „Absolvovali jsme první utkání proti silné Opavě, která přijela s dobrým manšaftem, na tři pětky. Po jednom tréninku nezvládáme základní obranné činnosti, jsou tu hráči, kteří většinou hráli před barákem, zkušenosti s vrcholovým hokejbalem má tak třetina, ale určitě se budeme zlepšovat. Opava bude jedním z favoritů na titul v této soutěži.“

Branky: Vlašánek 3, Kavan 2, Anděl, Okruhlica, Raab – Šlahorek

Střely 36:15, Vyloučení 2:3, Přesilovky 3:2, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 25, Rozhodčí Solarski – Velčovský.

 

 

HBC Tygr Poruba – HC Warrioti Havířov 0:14 (0:3, 0:3, 0:8)

Ke svému vstupnímu utkání přicestoval do Poruby také tým Havířova. Warrioti jsou de facto loňský HC Warriors, který letos do soutěže nasadil i výrazně omlazený kádr. Tygři z Poruby jsou oproti tomu klubem, který zdejší ligu hrál v letech minulých před jejím pádem na přelomu tisíciletí.

Kdo byl v utkání favoritem, se začalo projevovat hned od začátku. Warrioti oplývali velkou pohodou a vše jim skvěle vycházelo. Nejvíce branek dosáhli David Purgat a Jan Kotrla, oba dali shodně po 4 brankách. Pozadu nezůstal ani Marek Purgat a Radek Kraina. Okamžiku vstřelení branky se dočkal i obránce Jakub Budač.  V utkání skvěle zachytal brankář Josef Navrátil, který za svá záda nepropustil ani jeden míček. To musel ale potvrzovat při nařízeném trestném střílení, vychytal ho a připsal si první nulu v soutěži.

O tu jej nakonec nepřipravila ani sympatická snaha Tygrů v závěru, když při přesilovce o dva muže sáhli k power-play, bohužel jim dnes ale vstřelit branku nebylo souzeno. Warrioti Havířov vyhráli 14:0 a dostali se tak díky skóre do čela tabulky.

Branky: Kotrla 4, David Purgat 4, Marek Purgat 3, Kraina 2, Budáč 1

Střely 15:64, Vyloučení 0:4 (v čase 27:27 neproměnil Baron (TGP) trestné střílení po faulu Ševčíka (WAR) - hákování), Přesilovky 4:0, Využití 0:0, V oslabení 0:1, Diváků 40, Rozhodčí Pikula – Olesz.

 

Dukla Hrabyň – HC Warriors Havířov 11:3 (2:2, 6:1, 3:0)

Poslední utkání se neslo ve výborné divácké atmosféře, mladíci z Havířova ale vstoupili do utkání špatně. Už ve 3. minutě pohrávali 0:2 po brankách Janoše a Kusýna, ale jméno Warriors nemá Havířov náhodou. Válečníci dokázali dvěma brankami po sobě utkání srovnat. Na obě branky nahrával Patrik Brůna Danielu Richtárovi . První třetina tak nakonec skončila remízou. Prokletí druhých třetin Havířov pronásledovalo celou loňskou sezónu v soutěžích staršího dorostu a letos je postihlo znovu. Hrabyň dokázala vsítit celkem 6 branek a zápas otočila na svou stranu, Miloš Kusýn z Dukly dokonce zaznamenal v rozmezí necelých dvou minut čistý hattrick. Podobně se pak vedlo ještě Šimkovi a Janošovi. Výrazný bodový zisk si na své konto připsal také Matocha, který se asistencí podílel na pěti brankách svého týmu. Výsledek utkání narostl až do konečné podoby 11:3 a nic na tom nezměnila ani gólová akce, když si Tomáš Máca připsal na své konto první kanadský bod. V utkání se na havířovské straně skvěle předvedl nováček Stanislav Švec, který se podílel na všech třech brankách asistencí.

Josef Nudera (trenér HC Warriors): „Jak jsem říkal, že vstup do ligy je hodně důležitý, tak to je pravda. V dnešním utkání jsme nezačali dobře, ale nakonec jsme zápas dokázali vyrovnat. Bojovnost nechyběla, ale vytvořili jsme opět spoustu chyb v brankovištích. Malý důraz před vlastní brankou a před brankou soupeře. Myslím si, že v dalším utkání můžeme bodovat, ale musíme dřít. Děkuji týmu za dnešní výkon a gratuluji soupeři k výhře.“

Branky: Kusýn 4, Janoš 3, Šimko 3, Zavadil – Richtár 2, Máca

Střely 55:12, Vyloučení 0:2 (v čase 14:31 neproměnil Janoš (DUK) trestné střílení po faulu Kalvody (HAV) - hákování), Přesilovky 2:0, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 33, Rozhodčí Pikula - Olesz.

(autoři Josef Nudera, Jaroslav Pikula)