Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Občerstvovací stanice

titulní obrázek

13.5.2012 od Zdenka Kölblová, 94x přečteno

Jistě jste si nemysleli, že jsme jeli do Nymburka jen hrát hokej :)

Za základnu bychom mohli považovat zahrádku za zimákem. Když jsme v pátek přijeli a autobus byl se všemi věcmi, lidmi a výstrojí přistaven k hlavnímu vchodu do ZS, museli jsme pak všechny ty věci a i některé lidi tahat přes celé útroby stadionu do šatny, která nám byla přidělena a nacházela se až úplně na druhé straně. Jaké bylo příjemné překvapení, když jsme zjistili, že ubytovna na zimáku, kde spala polovina výpravy, se nachází od šatny pět metrů přes zadní vestibul a pár schodů do patra. Ještě příjemnější překvapení čekalo u zadního vchodu hned vedle šatny – čerstvě otevřená a téměř všemu ochotná zahrádka.

 

 

Kromě časné sobotní česnečky se tu podávala i nedělní snídaně a do pozdních nočních hodin točilo místní pivo (a nejen to). Je jen s podivem, že přilehlé dětské hřiště, pískoviště a trampolína unikla pozornosti veselejších kolegů (ačkoliv není vyloučeno, že se tak stalo mimo záznam). Každopádně zde ještě celý víkend v televizi neustále vysílali hokej (EuroHockey Tour a přenosy z NHL), když byli požádáni. Česnečka, pivo a hokej, co víc si od základny přát? :)

 

 

V sobotu večer se útočištěm většiny výpravy stala plzeňská pivnice. Překvapivě přesto, že byla umístěná uprostřed sídliště, nekonala se zavírací doba zahrádky v deset hodin, jak jsme v těchto případech zvyklí z Brna. A rozhodně je třeba zmínit, že vrchní skutečně věděl, o čem je pivo, a ta plzeň byla opravdu luxusní.

 

 

Pěkným vylepšením zimního stadionu je restaurace v prvním patře, která je okny otevřena na ledovou plochu. Pro potřeby turnaje zde upravili otevírací dobu i jídelníček. Místní pivo sice úplně nenadchlo, stejně tak jako vyzkoušený párek s hořčicí, ale pizzu zde dělali dost dobrou. Nejhlavnější předostí byla ale možnost sledovat dění na ledě přímo pod sebou a také, pokud jste řekli obsluze, pustili v televizi místo klipů na hudebním kanále aktuální hokejový přenos. Například v sobotu večer, kdy v pozdnějších večerních hodinách hrál tým, jehož gólman byl tak rozjařený, že po cestě ze střídačky do branky upadl třikrát a zápas podle toho vypadal, bylo utkání z NHL vítanou změnou :)

 

 

Ve výčtu občesrtovacích stanic nelze nezmínit pizzerii na náměstí, kterou většina členů výpravy navštívila, ať již v sobotu nebo v neděli, ne za účelem alkoholu, ale dobrého jídla. Bylo opravdu dobré.

 

 

Možná sem úplně nepatří zmínka o ubytování, ale spánek jistě do občerstvení také patří (až na výjimečné členy zájezdu, kteří spát nepotřebovali :)) Bydleli jsme částečně v hotelu kousek od zimáku a částečně na ubytovně přímo na stadioně.Rozdíl stokoruny na noc a komfortu sociálního zařízení přímo na pokoji byl, myslím, plně vyvážen přítomností zahrádky a šatny, obojí plné piva :). Ubytování samo o sobě bylo pro tým CSKA jedním velkým rébusem. A ačkoliv milionáři zaplatili pokoje na hotelu a ani jednu noc nespali s námi a tudíž byly k čtyři volné postele navíc, přesto se stalo, že pařící jádro CSKA spalo v pěti lidech na pokoji se čtyřmi postelemi a to dokonce i přes upozornění obě dvě noci. A pak nemají vznikat fámy :)

 

Samozřejmě ještě jsme potkali několik dalších občerstvovacích stanic, například v pátek v noci v Poděbradech. Nebo i v Nymburce, zvláštní zážitek určitě bude mít skupinka účastníků, které taxikář nalákal na klub plný děvčat, a kteří se za chvíli vrátili na základnu se zjištěním, že slečny bylo to jediné, co v klubu chybělo. Chybicka se někdy vloudi :)

A díky všem benzínkám, které jsme po cestě tam i nazpátek navštívili, byl jednou velkou občerstvovací stanicí i sám autobus.

 

 

Drinkem víkendu budiž vyhlášen redbull s vodkou. To doopravdy teklo proudem ve všech statečnějších hrdlech. Dále byl neustálý přísun místního postřižinského piva – v hodnocení se trochu dá srovnat s brněnskou jedenáctkou, ale víc po něm bolí hlava :) Samozřejmě neopakovatelně luxusní byla plzeňská dvanáctka v sobotu večer. A v neděli dopoledne proběhly šatnou poznámky o Jagermeisteru...

Přijeli jsme si zahrát hokej, pravda. Ale přijeli jsme se i pobavit a zapít sezónu v ligách a dát vale dlouhému hokejovému ročníku. Každý v ruce s tím, co bylo po chuti. A chutnalo to výtečně.


A končíme článkem Den třetí