Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Turnaj Nymburk

titulní obrázek

13.5.2012 od Zdenka Kölblová, 111x přečteno

HC Crocodiles a CSKA Brno na kvalifikačním turnaji na Mistrovství ČR amatérů

Myšlenka na společný výlet Krokodýlů a CSKA na turnaj na ukončení sezóny se zrodila již vloni, ale za CSKA tenkrát nejdřív nebylo dost hráčů, potom nebylo místo a ve finále, když už místo bylo, bylo zase málo času dát dohromady tým. Letos jsme se k celé záležitosti postavili zodpovědněji a misi se podařilo uskutečnit. Ovšem...

Cesta od únorového rozhodnutí k dubnovému odjezdu byla krkolomější než výstup na himalájskou osmitisícovku. Krokodýli, staří veteráni turnaje v Nymburce, měli od počátku jasno v sestavě a dalších záležitostech. I u CSKA vypadalo vše růžově do okamžiku, kdy se ještě před koncem sezóny zranil plánovaný gólman Vladimír Schreiner a pak se pokazilo, co mohlo. Z účasti za CSKA odstoupilo několik plánovaných hráčů, s náhradním brankářem přišlo několik dalších a několik týdnů se osdtraňovaly komplikace, které se vynořovaly téměř denně. Ke všemu zmatku podlehl zranění i brankář Krokodýlů a nastala opravdová groteska. Kdo z vás do organizování turnaje neviděl, buďte rádi, ušetřili jste si pár šedivých vlasů a bezesných nocí.

To, že v pátek 27. dubna skutečně dva téměř kompletní týmy odjely do Nymburka, je malý zázrak (a je v něm spousta poučení pro příště, pokud nějaké bude :))

 

 

Než se v příběhu posuneme dál, dovolte mi několik vysvětlujících poznámek k celému turnaji. Událost v Nymburce během víkendu 27.-29.4. byla jedním ze šesti letos odehraných kvalifikačních turnajů na 8. ročníku otevřeného Mistrovství ČR v amatérském hokeji, tím posledním z plánovaných. Turnaje se zúčastnilo celkem dvanáct týmů, kromě nás dvou brněnských i jeden ze slovenských Piešťan, jeden domácí nymburský, několik z Prahy a další. Týmy byly rozděleny do čtyř základních skupin po třech a dle herního klíče turnaje čekaly na každý tým až do nedělního odpoledního klání o umístění čtyři až pět zápasů.

Přídomek „amatérský“ je v tomto případě stejně diskutabilní jako asi ve všech „amatérských“ soutěžích, které existují. Z turnaje byli vyloučeni hráči, kteří v této sezóně nastoupili v ELH, I nebo II lize můžů a extralize a I lize juniorů. Jinak bez omezení (výjimku mohli dostat brankáři II ligy, kteří nastoupili do pole, což byl případ CSKA). Tolik k úrovni.

 

Potkali jsme se na turnaji s lidmi, kteří to přijeli za každou cenu vyhrát a naštěstí i s lidmi, kteří se přijeli pobavit a zahrát si k tomu hokej. Nevidím do všech hlav, ale myslím, že k tomu prvnímu druhu „za každou cenu“ většina z nás nepatřila. Jeli jsme si to užít a vím, že to se určitě podařilo.

Ať jsou následující řádky pěknou vzpomínkou pro všechny z nás, kteří měli tu odvahu a v posledním dubnovém víkendu se do Nymburka vypravili. A vy všichni ostatní, kteří jste s námi nebyli, pokud máte chuť, přečtěte si náš příběh a možná s námi pojedete příště :)

 

následuje článek: Den první