Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Opava po obrovské bitvě do finále Ostravské ligy!

titulní obrázek

14.6.2012 od Jaroslav Pikula, 67x přečteno

Zápasy mezi Duklou Hrabyň a Sanitrans Opavou nabídly skvělý hokejbal a velké dramata! Série se musela hrát na všech 5 zápasů a rozhodla branka, na kterou bude chtít Hrabyň rychle zapomenout. Opava postoupila do finále brankou 3 vteřiny před koncem 5. rozhodujícího utkání a vyzve Warrioty Havířov!

4. zápas semifinále

Dukla Hrabyň – Sanitrans Opava 1:2 pr (0:0, 1:1, 0:0)

Pokud se ale zaměříme na uplynulé dva zápasy, musíme začít neméně dramatickým duelem číslo 4! To bylo utkání, kde musela Opava, pokud chtěla pomýšlet na postup, uspět. Zápas to byl opět velmi vyrovnaný a cestu na něho si našlo 50 diváků.

Utkání započal přesnou trefou ve druhé třetině opavský David RAAB po asistenci Přemka Kučery – 1:0. Ve 20. minutě utkání se skóre opět měnilo. Dukla dokázala vyrovnat brankou Radima VACULÍKA – 1:1. Třetí třetina nám opět nabídla dramatické chvíle, ale branku nepřinesla. Muselo se jít do prodloužení, kde se podařil v čase 37:33 opavskému Aleši KAVANOVI poslat Sanitrans Opavu do rozhodujícího pátého zápasu série.

Branky:  19:23 Vaculík Radim - 18:46 Raab David (Kučera Přemek ), 37:33 Kavan Aleš (Holeš Daniel)   

Střely 38:44, Vyloučení 2:1, Přesilovky 0:1, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 50, Rozhodčí Krakovčík – Šprincl

 

5. zápas semifinále

Sanitrans Opava – Dukla Hrabyň 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Po tom, co se v minulém utkání podařilo Opavě se udržet v sérii brankou v prodloužení, musely oba celky jít do utkání s čistým štítem. Oba celky měly k finále stejně daleko. Zápas se očekával opět vyrovnaný, a pokud by se hrálo prodloužení, nikdo by se nemohl divit!

Opava stejně jako v minulém utkání vstoupila na střeleckou listinu první. Přesná střela Jakuba ANDĚLA a 1:0 pro Sanitrans. Po dvou třetinách bylo skóre pořád stejné a bylo jasné, že to bude strhující třetí perioda.

V čase 29:36 vyrovnal dukelský Lukáš GRABOVSKÝ a vnesl do celku Hrabyně velkou radost. Nikdo ale nemohl očekávat, co se stane na konci třetiny! V čase 35:57 (!) – to jsou pouhé 3 vteřiny před koncem základní hrací doby, rozvlnil síťku za Benkem Radek VLAŠÁNEK a stel se opavským hrdinou! Jeho branka přinesla Opavě velkou radost a postup do finále, pro Duklu to znamenalo konec série a smutek ve tvářích, prohrát 3 vteřiny před koncem musí mrzet.

Opava se utká ve finále proti Warriotům z Havířova. Tato série bude začínat nyní o víkendu!

Branky:  19:45 Anděl Jakub  (Vlašánek Radek, Raab David), 35:57 Vlašánek Radek  (Anděl Jakub) - 29:36 Grabovský Lukáš  (Tomeš Pavel ,Vaculík Radim)

Střely 32:23, Vyloučení 7:6, navíc Zavadil (DUK), 10 minut plus do konce utkání, Přesilovky 5:6, Využití 2:1, V oslabení 0:0, Diváků 40, Rozhodčí Olesz - Pikula.

Konečný stav série: Sanitrans Opava – Dukla Hrabyň 3:2 (2:4, 2:1pr., 0:1, 2:1pr., 2:1)