Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

První finále rozhodl jediný gól v prodloužení

titulní obrázek

14.6.2012 od Jaroslav Pikula, 94x přečteno

V sobotu od pěti hodin odpoledne odstartovala finálová série BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy mezi týmy HC Warrioti Havířov a Sanitrans Opava. První utkání přineslo vyrovnanou bitvu, která ovšem zůstala chudá na góly a celé utkání tak rozhodla jediná trefa, a to až dvě a čtvrt minuty před koncem prodloužení. V ryze „neostravském“ finále ostravské ligy se tak Opava ujala vedení 1:0 a udělala první krok za ziskem titulu…

Sobota 2.6.2012 – 1. zápas

HC Warrioti Havířov – SANITRANS Opava 0:1 (0:0,0:0,0:0 – 0:1)

Prvním zápasem odstartovala v sobotu finálová série mezi Havířovem a Opavou. Zatímco Havířov postoupil do finále po poměrně hladkém vítězství 3:0 na zápasy s Martinovem, Opavě se podařilo otočit nepříznivý stav v semifinálové sérii proti Dukle a do finále postoupila po pětizápasové bitvě. I dnes nastoupily oba celky bez některých zraněných opor, Havířov se nemohl spolehnout na nejproduktivnějšího hráče soutěže Davida Purgata a klíčového muže posledních zápasů Kudělku, opavským opět chyběl Vlašánek, který i přes své očividné zranění dokázal minulý týden v podstatě sám rozhodnout páté utkání, ve kterém se mihl pouze na několik krátkých střídání při přesilových hrách.

Finálová série dvou nejlepších mužstev ze základní části odstartovala opatrně, obě mužstva nechtěla udělat zbytečnou chybu, která by poslala soupeře do vedení. I přesto měla ze hry v první třetině více Opava. Ta mohla otevřít skóre na začátku desáté minuty, chybu obrany havířovské obrany hasil na poslední chvíli Budáč, po jehož zákroku však nemohlo následovat nic jiného než trestné střílení. Jak se ukázalo v následujícím průběhu utkání, byla to také největší šance celého zápasu. Opavský Raab si však na Navrátila v brance Havířova nepřišel, a tak stav zůstal po první třetině bezgólový.

Druhá třetina začala přesilovkou Havířova, která ale i přes slibné šance zůstala nevyužita a nadále pokračoval boj o to, kdo první otevře skóre zápasu. To se však nepodařilo ani jednomu mužstvu v celém průběhu základní hrací doby, když několikrát zachraňovali své týmy výborně chytající brankáři. Ti si dnes prostě řekli, že prostě nic nepustí a tak utkání došlo za bezbrankového stavu až do prodloužení.

V tom byla zpočátku aktivnější Opava, s postupujícím časem se ale stále více osmělovali i hráči Havířova. Paradoxně při útočné snaze Warriotů pak nastala situace, která rozhodla celé utkání. Havířovští hráči ztratili míček a Budáčovi nezbylo opět nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu v podobě faulu. Přesilovku se pak opavským hráčům nakonec povedlo využít zásluhou Kučery po zblokované přihrávce Raaba a jediná branka tak rozhodla o vítězství Sanitransu v prvním finálovém utkání.

Branka a nahrávka: 43:18 Kučera Přemysl (Raab David)(PP)

Střely 26:37, Vyloučení 3:2, navíc v čase 9:03 neproměnil Raab (SAN) trestné střílení po faulu Budáče (WAR) za sekání, Přesilovky 2:4, Využití 0:1, V oslabení 0:0, Diváků 25, Rozhodčí Pikula - Šprincl

Sestavy:

HC Warrioti Havířov: Navrátil – Ševčík, Tichý, Budáč, Hájek, Harazim, Purgat Marek, Horvát, Kotrla, Kraina, Klečatský.

SANITRANS Opava: Schreier – Raab, Ondrejo, Šindlář, Kučera, Okruhlica Matěj, Kavan, Kala, Říha, Bechný, Steinwirth.

 

Program dalších zápasů:

Neděle 3.6.2012 – 17:00 – 2. utkání – HC Warrioti Havířov  – SANITRANS Opava (hřiště Poruba)

Neděle 10.6.2012 – 13:00 – utkání o 3. místo – Dukla Hrabyň – HBC Martinov (hřiště Poruba)

Neděle 10.6.2012 – 17:00 – 3. zápas – SANITRANS Opava – HC Warrioti Havířov (hřiště Poruba)

Sobota 16.6.2012 – 17:00 – případný 4. zápas – SANITRANS Opava – HC Warrioti Havířov (hřiště Poruba)

Neděle 17.6.2012 – 17:00 – případný 5. zápas – HC Warrioti Havířov  – SANITRANS Opava (hřiště Poruba)

 

Finálová série se hraje na tři vítězná utkání, série o bronzové medaile na jeden vítězný zápas.