Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Městská liga Moravské Budějovice - 1. liga

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Čelo tabulky se dramaticky vyrovnalo, favorité nezaváhali

titulní obrázek

28.3.2013 od Jaroslav Pikula, 97x přečteno

Víkendové zápasy BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy přinesly v zajímavých duelech výhry papírových favoritů. V nedělním ranním utkání potvrdil Martinov na porubském hřišti svou vítěznou sérii a přehrál Tygry 4:1. V dramatickém souboji mužstev z dolních pater tabulky dokázali hráči Young Blood přetlačit výrazně posilněný Warriors Havířov 2:1. Nejzajímavější duel víkendu se ale odehrál na druhém hřišti v Ostravě – Zábřehu, kde v důležitém zápase Falcon Ostrava ztratil dobře rozehraný duel proti Dukle, která předvedla famózní třetí třetinu a svého soupeře smetla 8:3. Po těchto výsledcích se na čele soutěže srovnaly čtyři týmy s jednobodovými odstupy, o dramatickou zápletku do posledních zápasů základní části je tak postaráno.

HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba – HBC Sokol Martinov 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)

Martinov proti oslabeným Tygrům nastoupil v pozici favorita se snahou prodloužit svou pětizápasovou vítěznou sérii a tuto úlohu začal naplňovat hned v první minutě, kdy skóre utkání otevřel Dominik Weinfurter po nahrávkách Jakuba a Vojtěcha Homoly – 0:1. Z vedení se však martinovští hráči neradovali dlouho, v polovině čtvrté minuty srovnal stav zápasu Pavel Chamrád po asistencích Jaroslava Štěrby a Davida Mánka – 1:1. Vyrovnaný stav vydržel do poloviny osmé minuty, kdy vrátil vedení na stranu Martinova Radek Vávra po spolupráci s Adamem Breburdou a Tomášem Musálkem – 1:2.

Jednobrankový rozdíl ve skóre pak vydržel až do konce dvaadvacáté minuty, ve které střelecky aktivnější Martinov překonal brankáře Tygrů Piwowarského zásluhou Jakuba Homoly potřetí. Když na začátku třetí části hry přidal čtvrtou branku Martinova v přesilové hře po nahrávkách Breburdy a Marcela Kozlíka Tomáš Musálek, bylo o osudu utkání definitivně rozhodnuto. Ve zbylém čase si martinovští hráči vytvořili několik slibných šancí a svého soupeře vysoce přestříleli, stav 1:4 však vydržel až do konce zápasu.

Tygři tak ani podruhé v letošní sezóně na Martinov nevyzráli a po podzimní prohře 2:3 na svého soupeře nestačili ani v jarní odvetě. Martinov naproti tomu pokračuje ve skvělých výkonech a svou šestou výhrou v řadě se dotáhl na dva body k prvnímu místu. O celkovém umístění v základní části napoví hned další zápas, ve kterém si to Sokol Martinov rozdá v přímém souboji o druhou (a možná nakonec i o první) příčku s havířovskými Warrioty. Porubští Tygři se pak v posledních zápasech ještě mohou porvat o šesté místo.

Branky a nahrávky: 3:31 Chamrád Pavel (Štěrba Jaroslav, Mánek David) - 0:49 Weinfurter Dominik (Homola Jakub, Homola Vojtěch), 7:38 Vávra Radek (Musálek Tomáš, Breburda Adam), 21:50 Homola Jakub (Weinfurter Dominik), 24:38 Musálek Tomáš (Kozlík Marcel, Breburda Adam)(PP).

Střely 17:37, Vyloučení 2:1, navíc Tomáš Slečka (TGP) osobní trest za nesportovní chování, Přesilovky 1:2, Využití 0:1, V oslabení 0:0, Diváků 10.

 

HC Warriors Havířov – Young Blood Ostrava 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Warriors chtěli v tomto zápase odčinit poslední vysokou porážku z Opavy a navázat na kvalitní výkon z prvního jarního utkání s Warrioty. Pro havířovské hráče to byla zároveň jedna z posledních šancí, jak se ještě vyhnout poslední příčce po základní části, proto také nastoupili ve velmi silné sestavě, vyšperkované několika novými tvářemi, a také posilami z extraligové Karviné Dittmannem a Palcerem. Proti nim se pak poprvé v soutěžním zápase postavil v brance Young Blood Martin Horák, který přešel do soupeřova týmu na hostování v rámci ostravské ligy právě z Havířova.

Vstup do zápasu se povedl lépe Young Blood, kteří se ujali vedení hned po minutě a půl, když akci Radima Lembarda s Matějem Elblem zakončil perfektně Jiří Kubesa – 0:1. Vedení však hostům dlouho nevydrželo, protože o dvě minuty později dokázal využít zaváhání hostující obrany Michal Šmída po asistencích Patrika Brůny a Jana Křibíka – 1:1. Po góle Havířov ožil a v následujících minutách svého soupeře přehrával, což vyústilo v několik faulů soupeře, všechny šance ale končily u nové akvizice Young Blood Horáka.

Podobný scénář měla i druhá třetina, Havířov předváděl sympatickou hru, se kterou měla jinak kompaktně hrající obrana hostů problémy, i přes výraznější střeleckou převahu se ale Warriors nepodařilo vstřelit vedoucí branku.

To je nakonec v této pasáži zápasu zřejmě stálo naději na vítězství, protože nástup do posledního dějství jim hrubě nevyšel. Hned po osmatřiceti sekundách totiž rozvlnil síťku za Kuśmiderem Rostislav Bogumský, který svou první trefou v sezóně naklonil misku vah tohoto střetnutí na stranu Young Blood. Domácí měli v dalším průběhu několik slibných šancí na vyrovnání skóre, museli si ale ve své honbě za vyrovnáním dávat pozor na zadní vrátka, protože Young Blood několikrát zahrozili z rychlých protiútoků. Gól však už ani na jedné straně do konce zápasu nepadl, a tak se z výhry mohli radovat hráči hostů, kteří se díky zisku tří bodů výrazněji odpoutali od posledních pozic v tabulce a stále ještě mají šanci své průběžné šesté místo vylepšit. To havířovský celek si svou pozici hodně zkomplikoval a i přes jeden z nejlepších výkonů v letošním ročníku soutěže skončil bez bodu. Jeho šance opustit poslední pozici v tabulce tak klesla na minimum.   

Branky a nahrávky: 1:32 Kubesa Jiří (Elbl Matěj, Lembard Radim), 24:38 Bogumský Rostislav (Hlaváč Jiří, Svoboda Ondřej) - 3:23 Šmída Michal (Brůna Patrik, Křibík Jan).

Střely 32:21, Vyloučení 0:4, Přesilovky 4:0, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 20.

 

HBC Falcon Ostrava – Dukla Hrabyň 3:8 (1:0, 2:2, 0:6)

Divácky nejatraktivnější zápas víkendu se odehrál na hřišti v Ostravě – Zábřehu, kde proti sobě nastoupili na jaře nepříliš úspěšní Falconi s Duklou, která v minulé kole dokázala jako druhý tým v soutěži získat skalp první Opavy a tímto výsledkem ještě pořádně zamotala boj o vítězství v základní části.

Podobně dobře jako hrála po celý zápas s Opavou, vstoupila Dukla i do utkání proti Falconu. Domácí hráči nevěděli najít recept na dobrou kombinační hru soupeře a v úvodních deseti minutách mohli děkovat pouze brankáři Ondřeji Živčákovi, že je stav skóre stále bezbrankový. To jeho protějšek Vladimír Benko v brance Dukly si musel na první zákrok počkat až na konec desáté minuty, před tím měl největší práci při dalekonosném nahození, které trochu podcenil a ve snaze ho rychle rozehrát, jen tak tak neskončilo za jeho zády. Klíčovým momentem první třetiny se ukázalo první (a v nadprůměrně slušně hraném utkání také poslední) vyloučení zápasu. V nabídnuté přesilové hře Falconi několikrát nebezpečně zahrozili, až se na konci jedenácté minuty ujala střela Filipa Čahoje, kterému nahrávali Radim Blažej s Vojtěchem Juříčkem - 1:0.

Dukla se od začátku druhé třetiny snažila rychle vyrovnat, to se jí povedlo přesně v polovině šestnácté minuty, kdy nahrávku Stanislava Laryše zužitkoval ve vyrovnávací gól Tomáš Macko – 1:1. Vyrovnaný stav ale nevydržel příliš dlouho, hned po vyhraném buly se z nahrávky Petra Parolka opět prosadil nejproduktivnější hráč Falconů v jarních zápasech soutěže Filip Čahoj, kterému stačilo šest vteřin, aby vrátil vedení na stranu svého týmu – 2:1. Dukla se ale nevzdala a to se jí vyplatilo hned o tři minuty později, když po souhře Josefa Janoše s Martinem Mackem srovnal Tomáš Šimko stav utkání na 2:2. Bláznivá část zápasu však pokračovala, uběhlo totiž pouhých patnáct sekund a Falconi byli opět ve vedení, které jim vrátil Vojtěch Juříček. Stav 3:2 pro domácí vydržel až do konce prostřední části hry, i když počet střel po dvou třetinách vyzníval výrazně lépe pro hosty – 14:28.

Do třetí třetiny vstoupili hráči Hrabyně s jasným odhodláním pokusit se zvrátit nepříznivý stav utkání. Sami zřejmě nečekali, jakým stylem se jim to povede – hostující tým totiž předvedl jeden z nejlepších výkonů během celé existence soutěže. Z posledního dějství uplynulo pětatřicet vteřin, když vyrovnávací branku zařídil po nádherné kombinaci Pavel Tomeš, kterému stačilo po přesných nahrávkách Marka Miksy a Stanislava Laryše pouze zamést míček do branky Falconu – 3:3. Po vyrovnávací brance se opět opakovala situace jako v předchozích případech, tentokráte však na druhé straně. Pouhých šest sekund stačilo Dukle k tomu, aby obrátila vývoj utkání, po vyhraném buly a zisku pásma stínil falconskému brankáři nikým neatakovaný autor prvního gólu Tomáš Macko tak dokonale, že nahození Pavla Kozubka od mantinelu skončilo až za zády bezmocného Živčáka – 3:4. A aby toho nebylo málo, hned za dalších šestadvacet sekund už to bylo o dva góly, když míček po akci Stanislava Laryše s Radimem Vaculíkem usměrnil do branky Marek Miksa – 3:5. Dukle tak stačilo pouhých dvaatřicet vteřin, aby dokonale zvrátila stav utkání na svou stranu. Domácí mužstvo se pokusilo zastavit gólovou smršť Dukly oddechovým časem, síly na zvrat v tomto utkání už ale v sobě Falconi nenašli. Ba naopak. Perfektní výkon v poslední třetině podtrhli hráči Dukly ještě třemi góly, když se nejprve na konci třicáté minuty trefil Martin Matocha, aby pak svou druhou a třetí brankou v zápase dokonal hattrick a završil famózní představení Dukly v poslední třetině Marek Miksa – 3:8.

Falconi tak ztratili v přímém souboji o horní příčky tabulky dobře rozehrané utkání díky kolapsu v závěrečném dějství, Dukla se i přes nepříznivý stav po dvou třetinách vzchopila a po šestigólové smršti v poslední části hry si uchovala šanci se dokonce na dálku porvat o první místo v základní části, protože ze všech týmů má v posledních dvou kolech relativně nejlehčí los.

Branky a nahrávky: 10:49 Čahoj Filip (Blažej Radim, Juříček Vojtěch)(PP), 15:36 Čahoj Filip (Parolek Petr), 19:10 Juříček Vojtěch (Kološ David, Čahoj Filip) - 15:30 Macko Tomáš (Laryš Stanislav), 18:55 Šimko Tomáš (Macko Martin, Janoš Josef), 24:35 Tomeš Pavel (Miksa Marek, Laryš Stanislav), 24:41 Kozubek Pavel (Macko Tomáš), 25:07 Miksa Marek (Vaculík Radim, Laryš Stanislav), 29:48 Matocha Martin (Šimko Tomáš, Macko Martin), 32:43 Miksa Marek (Laryš Stanislav, Vaculík Radim), 35:01 Miksa Marek (Vaculík Radim).

Střely 20:43, Vyloučení 0:1, Přesilovky 1:0, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 20.

 

 

Rozpis zápasů nadcházejícího víkendu - 13. kolo:

Sobota 30.března:

10:00  HBC Falcon Ostrava - Young Blood Ostrava (hřiště Ostrava - Zábřeh)

Neděle 31.března

13:00  Sanitrans Opava - HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba (hřiště Opava - Kylešovice)

13:15  Dukla Hrabyň - HC Warriors Havířov (hřiště Ostrava - Poruba)

15:30  HBC Sokol Martinov - HC Warrioti Havířov (hřiště Ostrava - Poruba)

 

Sobota 30.března - Dohrávka čtvrtfinále Ostravského Ligového Poháru

14:00 HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba - HBC Sokol Martinov (hřiště Ostrava - Poruba)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2012/2013

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. SANITRANS Opava 11 8 1 0 2 65:14 (51) 26
2. HC Warrioti Havířov 12 8 0 1 3 42:21 (21) 25
3. HBC Sokol Martinov 12 8 0 0 4 37:24 (13) 24
4. Dukla Hrabyň 12 7 0 2 3 44:24 (20) 23
5. HBC Falcon Ostrava 11 5 1 0 5 27:31 (-4) 17
6. Young Blood Ostrava 11 3 1 1 6 22:43 (-21) 12
7. HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 11 2 1 0 8 29:36 (-7) 8
8. HC Warriors Havířov 12 0 1 1 10 16:89 (-73) 3

Veškeré statistiky a další informace naleznete na stránkách soutěže www.ahl.cz/soutez/bohbl