Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Krokodýli letos podruhé na nájezdy, rozhovor s Petrem Tošnarem

titulní obrázek

29.10.2014 od Zdenka Kölblová, 97x přečteno

páté kolo BALLH

Pátým kolem jsme se pomalu dostali do první čtvrtiny letošní základní části BALLH.

Při pohledu na tabulku vidíme v jednoznačném vedení Toyotu, která zatím ztratila jediný bod v remíze z prvního kola proti Židenicím. Tento týden si bez potíží poradila s JB Stavební 5:1. Modrobílý tým je zatím stále s nulou a zaujímá poslední místo v tabulce. JBS ale pořád oplývá optimismem a chutí se o nějaký ten bod porvat, tak se moc těšíme, až se toho dočkáme.

 

Podobně jednoznačný výsledek mělo další sobotní utkání mezi Sršni a HAK 0:4. Vyškováci jsou považováni za jednoho z favoritů letošního ročníku, jak již bylo vícekrát řečeno, a zaujímají v současné době 2. místo v tabulce a jsou pouze o skóre lepší než třetí Krokodýli.

Sršňům se letos zatím moc nedaří, z předposledního místa ale pošilhávají po lepších pozicích od nichž je dělí jen pár bodů.

 

Trochu překvapením jsou letos Kohoutovice, obvykle neporazitelní hrdinové kolem Tomáše Flory jako by se nemohli zatím pořádně rozjet, zaostávají na šestém místě o šest bodů na vedoucí tým a tento týden přijeli z Vyškova s porážkou 1:4.

Jejich soupeř Kopaliště Dražovice má stejně bodů, rozdíl je opět ve skóre.

 

Překvapením na druhou stranu jsou již zmiňované Židenice, stali se z nováčka a outsidera důstojným soupeřem, se kterým je nutno počítat. Aktuálně okupují sedmou příčku tabulky, z tohoto týdne si připisují bod remízou s Krokodýly. Utkání okomentuje Petr Tošnar v rozhovoru.

Krokodýli jsou po tomto týdnu třetí.

 

Poslední utkání sehráli Kačeři a ACA, které skončilo 8:5 a dle zápisu se první dvě třetiny hrál vyrovnaný zápas. Kačeři jsou nyní na bramborovém místě se ztrátou 5 bodů na Toyotu, ACA (také trochu překvapivě) zatím osmí s pouze čtyřmi body.

 

Jak se nám změní pořadí za další 4 kola, která chybí do poloviny soutěže?

 

 

Dnes nám poskytl pár slov centr první lajny Krokodýlů Petr Tošnar.

 

V pátém kole Krokodýli narazili na Židenice a vyhráli jste na nájezdy. Jak hodnotíš sobotní zápas?

Petr Tošnar: „Vzhledem k tomu, že asi po 5 a půl minutách hry jsme prohrávali 0:2 a soupeř stále tlačil, měl jsem o výsledek zápasu trošičku obavy. Byl to velice kvalitní zápas, Žideničtí byly ze začátku všude o krok dříve a podle toho dopadla i 1. třetina. My jsme se do hry dostali po kontaktním golu na začátku té druhé. Začali jsme trošku lépe kombinovat a obraz  hry se vyrovnal stejně jako celý zápas, který dospěl až k nájezdům, v nichž jsme byli ti šťastnější my hlavně proto, že Michal Gulda potvrdil svůj výborný výkon ze zápasu taky ve zmiňovaných nájezdech, kde nepustil ani jeden.“

 

Tým Židenic v loňské sezóně seděl na dně tabulky a letos mají už za sebou pár úspěchů a mnohem vyšší ambice. Jaký vidíš rozdíl mezi loňskými a letošními Židenicemi?

P.T.: „Z mého pohledu je to velice podobný tým jako jsou Kačeři. V první řadě přišlo pár posil jako třeba Honza Urbanec, kterého jako jediného z nich dlouho znám a který jejich hru uklidnil. Taky už se více sehráli, hrají rychle a výborně bruslí, proto si myslím že pro tuto naši soutěž jsou jednoznačně přínosem a zápasy s nimi budou pro všechny soupeře vždy hodně těžké.“

 

Jsi střelec vítězného gólu, jediného úspěšného nájezdu. Co se ti tak honí hlavou, když jedeš na brankáře a víš, že máš možnost rozhodnout zápas?

P.T.: „Měl jsem tentokrát štěstí, já při nájezdu moc neimprovizuju, vím dopředu co chci udělat a ono to sem tam vyjde:-)“

 

Krokodýli jsou zatím na pěkném třetím místě se stejným počtem bodů jako druhý Vyškov. Který váš letošní zápas byl dle tvého názoru zatím nejtěžší?

P.T.: „Je hrozně brzo hodnotit postavení v tabulce, protože nás čekájí ještě 4 zápasy do konce první části soutěže, kde není žádný snadný soupeř ba právě naopak. Vzhledem k tomu, že jsem zatím odehrál v podstatě jen dvě celá utkání, nemůžu objektivně říct, který zápas byl zatím nejtěžší, ale oba co jsem odehrál byly hodně těžké a na slušné úrovni.“

 

Část loňské sezóny tě trápilo zranění a letos se prý opět ozývá. Jaké máš v tomto směru výhledy do budoucna?

P.T.: „Ne neozývá, musím to zaklepat, ale kotník, se kterým jsem měl loni problém naštěstí drží a pokud to zdraví dovolí budu pokračovat normálně dál, protože mě to pořad baví.“

 

Jaké máš osobní cíle v letošní sezóně?

P.T.: „Není to ani tak osobní jako týmový cíl, ale chtěli bychom samozřejmě vyhrát soutěž a popereme se o to už kvůli Liborovi, který by si tu trofej zasloužil za to jak tuto soutěž dlouhodobě dobře vede.“

 

Komentář k přechozím kolům ligy si můžete přečíst zde:
první kolo - Židenické překvapení a rozhovor s Vladimírem Schreinerem
druhé kolo - JBS posílila a rozhovor s Petrem Nováčkem