Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Kontumace

titulní obrázek

18.2.2008 od Jan Turek, 100x přečteno

Zápasy druhého kola, ve kterých Svinov nastoupil v sestavě v rozporu s pravidly AHL, ....
Zápasy druhého kola, ve kterých Svinov nastoupil v sestavě v rozporu s pravidly AHL, jsou k dnešnímu dni kontumovány v neprospěch Svinova. Jedná se o zápasy: č.56 Svinov-Lukavice, č.68 Svinov-Červenka a č.81 Svinov-Zvole. Výsledky zápasů č.76 Svinov-Radegast a č.77 Panthers-Svinov zůstávají v platnosti, protože před zápasem došlo k vzájemné dohodě. Tresty odebrání dvou bodů z tabulky Svinovu a Panthers, odsouhlasené na schůzi AHL 14.prosince, budou zohledněny později, je totiž nutné provést úpravu v programu.

Komentáře

25.2.2008, 19:41 - Jan Turek

Ještě jsem si vzpomněl, a co zápas Panteři-Svinov, totálně mimo pravidla, Panteři pravdivě uvedli Radka Honsche (taky 2.liga) ale za Svinov asi nehrál Petr Kopáčik mladší se zlomenou klíční kostí. Respektoval jsem vaši dohodu, výsledek je započítán a statistiky taky, tak si to srovnejte.

1.3.2008, 20:24 - bohumil seidl

Pro Martina Prcka nebo Prucka.Myslím že už kolem těch jmen jestli někdo ví že hraje na to či ono jméno bylo dost.Prosím tě už do toho nerypej kdo to má pořád číst ty tvoje bludy.Hlavně jsem se chtěl omluvit Honzovi Turkovi.Honzo,byl bych nerad kdyby jsme se měli kvůli několika nesrovnalostem tady dohadovat a pořád se nějak urážet,prostě se stala chyba která se neměla nebo nemusela stát.Druhá věc je taky ta že jsem nikdy nestudoval pravidla AHL,protože já jsem tam šel stím ,že budu hrát hokej za Svinov a nic víc mě nezajímalo.Možná je to moje chyba.Tak se nezlob že jsem si šel ten hokej zahrát.Mě ta hra prostě baví a jestli to někomu vadí tak ať řekne.Myslím si že jsou tady lepší borci vtéto soutěži,ale jedno vím jistě.Dokud jsem nehrál tak do toho nikdo nerýpal,ale až jsem začal hrát a Svinovu se začlo dařit (ovšem to nebylo mojí zásluhou protože jeden hráč sám nikdy nic neudělá!vždy ktomu musí mít aspoň jednoho parťáka)tak to někomu začalo šíleně vadit!!!Klidně budu i proto aby se zkontumovali i ty ostatní zápasy kde jsme teda nastoupily tři DR.Hlavně kvůli tomu aby to bylo vůči všem férové.A taky bych se chtěl omluvit vše kterým jsem ublížil nebo ukřivdil.čau Bob Seidl a hlavně sportu zdar.

2.3.2008, 0:53 - martin prucek

pro Seidla

bludi jste Vy kdo si z amatérské soutěže dělá místo pro svoje exhibice a z kluků co hrávali na rybníku si děláte kuželky, musí vás to hrozně bavit že? ... a s tím mojím jménem - přeber si jestli je k smíchu to jméno nebo ty ...

25.2.2008, 18:53 - Jan Turek

Zkuste chlapi konečně pochopit, že já se snažím jednat nestranně za AHL a nedovolil bych si zvýhodňovat Červenku. To co jsem udělal bych udělal i kdyby byla Červenka poslední. Takže postupně:
1) kontumace - nepodařilo se mi nikde v oficiálních pravidlech najít, jak se má při kontumacích postupovat. Dostal jsem od Luckyho zasvěcený výklad, který zveřejnil v komentáři (14.1.2008) k článku "Kontumace" (12.1.2008). Tedy dávno před zápasem Mohelnice-Červenka, tak snad uznáte, že bez zištných úmyslů. Osobně se mi to takhle zdá spravedlivé, ale pokud je to oficiálně opravdu jinak, určitě si nebudu vymýšlet nová pravidla. Letos byla nějaká kontumace i v extralize a na 100% se říkalo, že hráčům vítězného týmu body do statistik zůstávají. Ten zápas skončil 3:0, kontumačně potom 5:0, takže jak je to při kontumaci výsledku při skóre 9:1 nevím určitě, ale obecně by se mi 9:0 zdálo spravedlivé.
2) na to, že je Jan Králik registrovaný, jsem nepřišel já, ale ostatní hokejisti (ne z řad Červenky), já jsem po několika upozorněních registraci prověřil. To že hrál 2.ligu kromě několika hokejistů potvrdil na schůzi i Petr Krejčiřík. Já si vážím toho, že jste nefalšovali rodná čísla, jména atd., ale proč teď chcete něco zapírat a domáhat se razítka ČSTV opravdu nechápu.
3) pro Zdenu: fakt si myslíš, že jsem měl radost, když mi Petr Němeček zavolal, že je jich 5, že si bere na výpomoc Medvědy aby jsme si nějak zahráli a že počítá s kontumací? Co jsem měl dělat, i naši byli naštvaní, že by se měl hrát přátelák, ale ztratit body jsme taky nechtěli. Dopadlo to jak to dopadlo, řekni jak jsem to měl řešit.
4) Franta Szabó sice vede kanadské bodování, ale co z toho, v AHL se hodnotí hlavně střelci, a tam je nejlepší Zdenek Vaníček a vhledem k tomu, že Panteři budou hrát ještě dvakrát, má největší šanci na cenu nejlepšího střelce on. Já ho jako nejlepšího v AHL beru, teď mě sice mrzí, že do mě šije a nevím za co, ale to na tom nic nemění. Nebo si myslíte, že kromě vítězství Červenky v AHL si chci zařídit ještě nejlepšího střelce. To bude asi ono.
5) Kdyby se Svinov po schůzi podřídil pravidlům, byl jsem připraven hájit před ostatními to, že se mu namísto několika kontumací odečetly jen 2 body a mohl klidně AHL vyhrát. Jenže se rozhodli jinak, a teď jdou po mě.
Na závěr) Dost mě tato situace psychicky deptá, motá se mi to pořád v hlavě a místo abych dělal něco užitečnýho, spisuju tady romány. Jednám dle nejlepšího vědomí a svědomí, fakt se neurazím, když to povede někdo důvěryhodnější.
Honza.

25.2.2008, 19:25 - martin prucek

K tomu co tady bylo řečeno bych chtěl jenom uvést, že stejně jako Honzovi Turkovi i Medvědům vadí situace v AHL, kdy místo hokeje se neustále řeší podrazy pár jedinců. Jednou jsou pravidla a komu se nelíbí tak ať si založí svoji ligu se svými pravidly a předvádí se tam .

Pár faktů na oficiálních stránkách ČSLH (http://www.cslh.cz/index.php?lng=CZ&webid=358&view=clanek_static&id=80&rozbalid=70

je toto

Článek 402
Kontumační výsledek znamená přiznání dvou bodů neprovinivšímu se družstvu. Do tabulky se započítá poměr branek 5:0 ve prospěch neprovinivšího se družstva a 0:5 v neprospěch provinivšího se družstva. Jestliže družstvo, v jehož prospěch je kontumační výsledek vyhlášen dosáhlo v utkání na hřišti příznivějšího brankového rozdílu, považuje se výsledek dosažený na hřišti za kontumační výsledek. Oboustranný kontumační výsledek znamená započítání poměru branek 0: 5 v neprospěch obou družstev, body se nepřiznají nikomu.

To podle mne znamená, to že Honza Turek má pravdu a pokud AHL jede podle ČSLH tak výsledek zápasu Červenka - Mohelnice, je po kontumaci nebo i bez kontumace 9:1.




25.2.2008, 19:42 - martin prucek

ještě for Honza Turek

Za sebe a za Medvědy bych chtěl říci aby jsi se nenechal rozhodit jedinci, kteří za to nestojí. Nevím už kolik let tu soutěž přesně hrajeme, ale určitě za ty roky bylo vidět kdo hraje a jedná férově a myslím, že ty jsi na prvním místě. Ten, který nedokáže říci ani svoje pravý jméno nebo vědomě na úkor ostatních porušovat pravidla je podle mne na tom posledním. čus

25.2.2008, 23:45 - Zdenek Vaníček

pro Honzu:myslím si,že už jsme si toho napsali dost a rád bych tuto diskuzi mezi námi ukončil.Už bych to dál neřešil,ale chtěl jsem tě poprosit o jednu věc,kdyby se mi náhodou podařilo vyhrát cenu za nejlepšího střelce,předej tuto cenu nejlepšímu střelci(ale z amatérů).Je to přeci jen Amatérská hokejová liga a ten si ji určitě zaslouží právem.Díky a hokeji zdar

25.2.2008, 15:43 - bohumil seidl

Milý Petře Lakomý zvaný Lucky Jane Turku.Bylo by dobré,kdyby i vy jjste dodržovali pravidla.Když tedy soudíte že my ty pravidla porušujeme a vy si hrajete na to že jste čistí,tak si sáhněte do svědomí a proberte si co se dělá při kontumaci.Pokud mě paměť nešálí tak se body za vítězství přičtou celku který nebyl kontumován a kontumace je vždy 5:0 a body za góly a nahrávky nepíšou,tak když chcete být tak féroví jak vy říkáte tak všechny body co jste si připsali vymažte.

25.2.2008, 16:01 - bohumil seidl

Jo a až budeš mít potvrzení z ČSTV že Jan Králík hrál extra ligu nebo 1.národní anebo 2.ligu tak potom můžeš něco kontumovat takový řeči že jedna bába povídala se mě taky nelíbí.A nejlépe písemně s razítkem ČSTV.Jo a jinak děkuji za pochopení.Pokud se to prokáže tak je to na místě a počítám stím že to dáš vše do pořádku a hlavně ty body po případné kontumaci že to bude vše fair play.Díky moc Bob Seidl.

25.2.2008, 19:55 - martin prucek

podívej se tady:

č. 402

http://www.cslh.cz/index.php?lng=CZ&webid=358&view=clanek_static&id=80&rozbalid=70

25.2.2008, 7:24 - Petr Lakomý

Opět jsem nucen porušit svoje předsevzetí o zdržení se komentářů, ale bohužel Zdenek mě svým komentářem ( možná nebyl jenom ve formě) vyprovokoval. Zdenku, co by řešila kontumace kdyby se chlapi rozešli a nezahráli si hokej. Červenka by stejně brala 2 body. Domluva byla, že to odehrají a výsledek započítají, tak o co jde?
.......Vy všichni , kdo nehodláte akceptovat pravidla této soutěže, tak prosím, pro příští ročník nepodávejte ani příhlášku. My budem hrát klidně zase 4 nebo 5 manšaftů jako na začátku, podle pravidel a bez nechutností na těchto stránkách, u některých i mimo web. Já věřím, že 4 manšafty se dáme dohromady a budem hrát klidně spolu 5 x za sezónu. A hlavně bez slaboduchých urážek a nevalných komentářů a dle pravidel. Teď narážím na komentáře, které se tady ani neobjevují. Postižení vědí o kom je řeč. Předpokládám, že se zde objeví další pohnutky mysli, ale já jsem řekl snad vše co si myslím a dál nebudu reagovat. Musel by být vznesen logický dotaz, který jsem stran tohoto tématu nezmínil.
Hokeji zdar

25.2.2008, 11:41 - Petr Krejčiřík

Pan Vaníček tím chtěl možná také říct, že kdyby byl zápas kontumován, tak by pan Szabo přišel o neuvěřitelných 7 bodů (nebo kolik mu tam naběhlo?), které získal v tomto zápase, protože nám se taktéž šmahem vytratily všechny body za kontumované zápasy ze statistik, i když jsme se bavili o tom, že body hráčům zůstanou ... a když už jsem v tom psaní, tak pro ty kterých se to týká - Svinov se dá taky porazit na ledě v HOKEJI. Tímto musím pogratulovat mužstvu Zábřeha za včerejší super zápas.

25.2.2008, 12:14 - Jan Turek

Pro Petra Krejčiříka:
Body do statistik při kontumaci zápasu zůstávají pouze hráčům týmu, který kontumačně vyhrál. To, že body zůstávají všem hráčům, byl můj omyl, za to se omlouvám. Konzultoval jsem to i s tvůrcem web. stránek, ani to tak nejde zadat.

25.2.2008, 15:45 - Zdenek Vaníček

Vím moc dobře,že by Červenka brala body za káždých okolností,ale myslel jsem tím přesně to co napsal p.Krejčiřík.Zároveň mi šlo i o to,že pokud by za Mohelnici nastoupila lajna z kteréhokoliv mužtva,která by mohla ovlivnit výsledek,tak by jste se na tom s nimi nikdy nedohodli a zápas by se kontumoval ještě před utkáním.A pokud dobře vím,tak kontumace je 5:0 a body se nikomu nepřipisují(aspoň tak by to mělo být).A Honzu z ničeho neobviňuji,jen jsem se ptal i když to na první pohled vypadá jako by to tak bylo.

24.2.2008, 8:57 - Zdenek Vaníček

Může mi p.Turek vysvětlit proč nebyl zápas Mohelnice - Červenka kontumován ve prospěch Červenky,když za Mohelnici na stoupilo čtyři nebo pět hráčů mužstva Medvědů?Je to proto,že s těchto hráčů nikdo nevynikal tak,aby bylo ohroženo vítězství mužstva Červenky?

24.2.2008, 17:29 - Jan Turek

Ještě ty mě Zdeno obviňuj, že dělám všechno proto, aby vyhrála Červenka! Zaprvé ještě nic nevyhrála a zadruhé kdybys nastoupil v zápase proti nám, s největší pravděpodobností by jste vyhráli a byl by klid. Zápasy Svinova bych kontumoval stejně a vyhráli by Panteři nebo Zvole. Mohelnice neměla na zápas dost lidí a odkládat ho už nebylo kam, tak jsme se dohodli, že to odehrajeme i za cenu kontumace. Vyhráli jsme 1:9 kontumace by tedy byla 0:9, tak jsem to nekontumoval, aby mě zas někdo neobviňoval, ale stejně jsem se tomu nevyhnul. Zápasy Svinova ve druhém kole, kde hrál Jan Králik (jakožto bývalý hráč 2.ligy), jsem kontumoval po dotazu vedoucího mužstva. Lukavice, Červenka a Zvole kontumaci chtěly, Radegast a Panteři ne. Pro příští sezónu se nezříkám práce kolem soutěže jako je domlouvání ledů, správa webových stránek, statistiky atd., ale rozhodně nebudu ten, kdo bude rozhodovat ve sporných situacích. Každý rok se vylosuje jeden vedoucí týmu a ten bude tyto věci rozhodovat dle pravidel, hlasování, případně svolávat schůze, aby se u kormidla vystřídali všichni.
Honza.