Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Ivančické překvapení

titulní obrázek

4.12.2018 od Zdenka Kölblová, 216x přečteno

devátý hrací víkend BALLH

K prvnímu víkendovému zápasu nastoupila Toyota proti JB Stavební. Ačkoliv jsme JBS v posledních týdnech oprávněně chválili za zlepšení, v tomto případě neměli příliš šancí. Toyota hlavně v první půlce špílu téměř beze zbytku diktovala dění na ledě, až v poslední třetině trochu polevila (a JBS se do toho s tím větší vervou obuli) a umožnila soupeři lehce upravit skóre. Ale záležitost byla i tak jednoznačná.
Viditelný rozdíl byl tentokrát i v brankářích. Michal Miloš byl hodně v zápřahu a vybičoval se k solidnímu výkonu (a chytil pár parádních věcí), Radim Protivínský se trápil, mrznul a pouštěl střely, které u něj nejsme zvyklí, tento zápas mu zkrátka nesedl. Nicméně to nemění nic na tom, že tři body putovaly k oprávněnému a předpokládanému vítězi.
V souvislosti s tímto utkáním ještě zmiňme hattrick Martina Moudrého a tři kanadské body (2+1) Petra Kommy.

 

Krokodýli mají zjevně rádi dramata. Minulý týden infarktový závěr proti Židenicím si tentokrát zopakovali proti AC Autosklo. Byl to hezký zápas zahraný v pěkně svižném tempu bez zbytečného přerušování. Vyrovnaní soupeři se přetahovali ve vedení a viděli jsme pár pohledných akcí. Za všechny stojí za zmínku například v 24. minutě krokodýlí branka na 3:2, kdy se dostali do úniku dva na nikoho a Tomáš Krajdl kousek před gólmanem chladnokrevně přihrál Petrovi Tošnarovi, který zkušeně skóroval. A nebo chytrý gól ACA zpoza branky v 44. minutě, kdy pěkně vymyšlenou kombinaci zakončovali Igor Pelka a Martin Kerbler.
Tato akce posunula ACA do vedení 4:3 a odstrartovala ono zmiňované drama, neboť Krokodýli se s tím opět nesmířili a ani ne za minutu bylo vyrovnáno. Ve zbytku zápasu si více šancí vytvářela ACA, ale nešťastně se jim nedařilo skórovat. Následné nájezdy si pro sebe urvali Krokodýli a tím i dva body do tabulky.

 

Chcete znát recept na tři body s Dražovicemi? Zeptejte se v Ivančicích. Neměl to být ani šlágr kola a nakonec se z toho vykubalo zatím asi největší překvapení letošní sezóny.
Dosud neporažení Dražovičtí v neděli stanuli proti nováčkovi ligy Ivančicím a byla to pecka jako hrom. Dražovice vlítly do zápasu ve svém obvyklém stylu rychle, tvrdě a nesmlouvavě, ale Ivančice si nenechaly nic líbit a dlužno říct, že ukázaly tvář, kterou jsme u nich v BALLH dosud neviděli. Pryč s uvážlivým přemýšlivým hokejem a akcemi na čtyři přihrávky, na tohle teď nebyl čas. Hrál se rychlý, velmi tvrdý a zkušený hokej přesahující standarty amatérské ligy. A Ivančice dokázaly, že na to mají.
Podařilo se jim skloubit všechnu tu tvrdost a agresivitu s rozvahou a branky padaly po chytře vymyšlených akcích. A samozřejmě fungovala i obrana, takže pro Dražovice bylo složité cokoliv podniknout. Dvakrát polevily Ivančice v nasazení, na konci druhé a na konci třetí třetiny, a soupeři toho okamžitě zkušeně využili a byla z toho pokaždé dvojice branek v méně než půlminutovém intervalu. Bylo by zajímavé spekulovat, jak by to celé dopadlo, kdyby to vraždené tempo, nastavené už na začátku, jeden ze soupeřů nevydržel. Vydrželi ale oba a zrodil se z toho nádherný zápas, který jsme v BALLH dlouho neviděli (ale snad zase brzo uvidíme).
Hvězdami utkání vyhlasme oba gólmany, i když všichni hráči zasluhují pochvalu. Marek Tersch byl možná ze svého výkonu trochu zklamaný, ale stejně jako vynikající kolega Honza Nohel statečně čelil této, na amatérskou ligu nebývalé výzvě a oba předvedli spoustu parádních zákroků a oba svůj tým v nejhorších chvílich neochvějně podrželi.
Dosud neporažený lídr tabulky, letos skvělé Dražovice, poprvé narazil na soupeře, kterému musel odevzdat celé tři body. A Ivančičtí, jakkoliv zatím o sobě vysílali ne úplně čitelné signály, tímto výkonem ukázali, že jsou týmem, se kterým skutečně bude třeba vážně počítat.