Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Sedm statečných samurajů

titulní obrázek

11.12.2018 od Zdenka Kölblová, 185x přečteno

další adventní víkend BALLH

Vlastně osm, když počítáme i Radima, a toho nesmíme rozhodně opomenout, protože gólmani byli v tomto duelu oba skvělí, ale vezměme to pěkně po pořádku. Řeč je o sobotním zápase Toyoty a AC Autosklo.
Toyota obvykle se účastní v silné sestavě, tentokrát ale zřejmě shodou předvánočních okolností přišlo na zápas pouze sedm hráčů do pole, což je na tak silného soupeře počin nejen odvážný. A utkání se podle toho také odvíjelo. Samozřejmě dle předpokladu jsme viděli parádní hokej, na obou stranách se sešli zkušení hráči. A protože se nastoupilo svižně a ve vysokém tempu, také podle předpokladu přebírala ACA na ledě postupně nadvládu, jak začínali být soupeři unavení.
Když se podíváme do zápisu, je vidět že si během prvních dvou třetin ACA vytvořila čtyřbrankový náskok, ale tak jednoznačné to rozhodně nebylo. Oba týmy předváděly pěkné útoky a důvod, proč na skóre Bláhovky stále svítila nula, se jmenuje famózní Lukáš Čábelka.
Hned na začátku třetí třetiny se již lehce unavené Toyotě podařilo snížit na 1:4, ale další dlouhé minuty to vypadalo, že je prakticky rozhodnuto. ACA si s přehledem udržovala vedení a zkušeně kontrolovala zápas, nevypadalo to už na žádné větší drama. Ale stateční soupeři někde vydolovali sílu a vůli a rozhodli se nedat svou kůži tak lacino. První velkou šanci měl v úniku Petr Veselý v 39. minutě, ale to ještě Čábelka ustál. A pak najednou Pavel Hájek snížil na 2:4 a Martin Moudrý téměř v zápětí na 3:4, měli jsme skoro pět minut do konce, dost času na spoustu věcí, a už to vůbec nevypadalo jednoznačně. V samotném závěru se tedy rozpoutala ta pravá bitva, jeden tým v naději na vyrovnání, druhý ve snaze udržet si vítězství, a v tomto boji Toyotu dlouho držel Radim Protivínský jako poslední bašta, když spoluhráči už moc nemohli pomáhat. Dramatu učinil přítrž v samostatném úniku David Zlatohlávek, který tak dvě minuty před koncem prakticky potvrdil vítězství ACA.
ACA získala v tomto utkání tři body oprávněně, byli na tom ve všech ohledech lépe. Je ale škoda, že se Toyota nešešla ve více hráčích, s vyrovnanějšími sestavami bychom asi viděli trochu jiný hokej – dynamičtější a akčnější, jaký jen dovedou předést dva týmy takovýchto kvalit.

Druhý sobotní zápas se konal na Úvoze, Dražovičtí zvítězili nad Židenicemi 7:4 a při letmém pohledu do zápisu jako zajímavost upoutají tři kanadské body dražovického Iva Dumišince a židenického Jiřího Ireina.

V nedělním utkání porazili Krokodýli Ivančice vysoko 7:1, ale zápas byl po téměř celé dvě třetiny docela vyrovaný. V té poslední trochu hosté zaváhali, jejich brankář se dopustil několika chybiček, a přesto, že měli zajímavé šance, například přesilovku 5 na 3, lepší Crocodiles všechno ustáli. V tomto zápase máme tři hráče se třemi zářezy do tabulky kanadského bodování, Tomáše Krajdla, Simona Grubera a Davida Cvingráfa, všichni z týmu vítězů.