Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Židenicím jaro svědčí

titulní obrázek

26.2.2019 od Zdenka Kölblová, 170x přečteno

a Krokodýli nestačili na Čábelku

Začátkem března měla BALLH týdenní prázdninovou přestávku a po ní začala závěrečná jarní část soutěže. S velkou chutí a bojovností se do hry vrátili Žideničtí, kterým se toho zatím po novém roce příliš vyhrát nepodařilo. Minulý týden sice trochu překvapivě, ale rozhodně zaslouženě oplatili Bláhovce poslední porážku a tuto sobotu v podvečer si vychutnali Krokodýly. V pohledném zápase byli aktivnější, od začátku víc tlačili a hráli dravěji. Až poslední třetině trochu polevili a umožnili Krokodýlům kapku volnosti, ale už to nebylo nic platné. Utkání skončilo pro Židenice 8:4 a na vítězství určitě měli velkou zásluhu i jejich obětaví obránci, kteří neváhali padat do střel krokodýlím sniperům. Autorem šesti židenických branek byl zapsán Petr Sochora a tým se po tomto vítězství posunul na 5. místo tabulky.

 

Druhý sobotní zápas byla v podstatě jednoznačná záležitost. Ačkoliv JB Stavební umí občas překvapit, tentokrát nebylo moc co řešit. Ivančice si odvezly tři body po vysokém vítězství 12:2.
Samozřejmě se rozdělovala spousta kanadských bodů – Tomáš Filiač (4 branky), Pavel Šeiner (3+1), Martin Kališ (2+3), Pavel Pokorný (2 branky), Zdeněk Neterda (3 přihrávky) a další. Za JBS čestné góly vstřelili Jiří Trněný a Radek Smolka.

 

Pro Crocodiles byl uplynulý víkend ve znamení dvojzápasu, po sobotních Židenicích v neděli vyzvali AC Autosklo. Výsledek vypadá hrůzostrašně, 13:4 pro ACA, ale tato čísla zdaleka nevypovídají o kvalitě zápasu. V neděli jako by nastoupil proti Bláhovce jiný tým než předchozí den.
Hrálo se od začátku hodně svižně, nahoru dolů a akce střídala akci. Krokodýlů bylo jen 8 hráčů do pole, přesto se soupeřem důstojně drželi krok. Ačkoliv nikdo nevěřil, že to mohou dlouho vydržet, ve druhé třetině se stal zázrak a ještě více přidali. A tak to zůstalo až do konce utkání, ve kterém jsme viděli plno krásných hokejových momentů. ACA měla trochu smůlu (i při vší té brankové nadílce), v prostřední části zápasu jim zvonila jedna tyčka za druhou. Krokodýli vymýšleli krásné akce a snažili se moc, je až neuvěřitelné, že za tolik úsilí, byli odměněni pouze tak málo góly. Jedením z hlavních důvodů byl bezesporu Lukáš Čábelka. Měl v neděli vynikající formu a jeho místy akrobatické zákroky ho pasovaly na hráče zápasu.
Bohužel kolega v brance na opačné straně Michael Gulda dochytal kvůli zranění jen s největším sebezapřením. Přejeme, aby se dal rychle do pořádku a mohl ještě letos zasáhnout do dalších hokejových bojů.

 

Další hrdinným gólmanem, který s obětavostí šel v neděli na led, aby pomohl svému týmu, je Radim Protivínský. I on tak tak dochytal zápas a i jeho zranění si zřejmě vyžádá nějaký čas léčení, přejeme co nejkratší. Přes jeho indispozici byla Toyota šťastnější a získala nad Dražovicemi tři body. Toto vítězství ji posadilo do čela aktuální tabulky soutěže.