Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

23 vteřin

titulní obrázek

14.12.2019 od Zdenka Kölblová, 312x přečteno

desáté kolo BALLH

Název dnešního článku prozrazuje, kolik času zbývalo do konce utkání, když žideničtí útočníci Marek Bartoš a Vilém Juráň po úporném boji vstřelili v nedělním zápase rozhodující branku Ivančicím. Občas se nám přihodí, že v naší lize proběhne opravdu pamětihodný zápas a tento mezi takové rozhodně patří. Nebudu moc přehánět, když napíšu, že jsme viděli snad nejnapínavější utkání podzimu.
Tým z Ivančic začal lépe a už v šesté minutě se obrnil náskokem 2:0, ale potom se síly vyrovnaly. Hrál se zajímavý hokej s šancemi na obou stranách a do konce druhé třetiny jsme se dostali na skóre 3:3 a začínalo se zase od začátku.
Třetí třetina byla jako sen. Zlý sen pro Ivančice, kterým se přes soupeře nedařilo založit útok a téměř neopustili svou třetinu, pro Marka Tersche, který ve své brance docela mrznul, a konečně i pro Honzu Nohela, který se naopak skoro nezastavil a vychytal hromadu židenických útoků. Pro Židenice to byl sen neuvěřitelný, hráli parádní hokej a dostávali ze sebe maximum, ale přes všechny šance a neutuchající tlak se jim skórovat podařilo až oněch zmíněných pár vteřin před koncem.
Zápas byl opravdu krásný a obou týmům patří za nasazení a předvedené umění pochvala. Vyhrát mohl kterýkoliv z nich, nakonec bylo přáno Židenicím. Za tu poslední třetinu si vítězství opravdu zasloužili.

Zbylé dva zápasy se odehrály z sobotu a vezmu to opravdu jen z rychlíku.
JB Stavební vyzvala Dražovice. Po deseti minutách si hosté připsali vedení 5:0 a vypadalo to na velmi jednoznačnou záležitost. Jenže pak se JBS vzpamatovala a jak je jejím zvykem, dokázala favorita pěkně potrápit. A když v 34. minutě snižoval ve vlastním oslabení Mikuláš Hruběš na 4:6, říkali jsme si, že to bude ještě zajímavé.
Ale zázračný obrat se nakonec nekonal, Dražovičtí zvítězili 8:4, Lukáš Skácel zaznamenal hattrick.
Srdcaři z JB Stavební přivítali ve svých řadách tři nové posily – Lukáše Manca a Artsioma a Maksima Shynkarenkovy. Přejeme hodně úspěchů :)

Posledním zápasem víkendu byli Crocodiles s Toyotou. Hrál se rychlý, dravý hokej a utkání bylo plné hezkých akcí. Toyota zvítězila 9:3, hattrickem se tentokrát blýskl Pavel Hájek.
 


Zelená je letos v módě :) Po Židenicích se představuje další tým v nových dresech – AC Autosklo.


Napsala bych toho víc, jenže... jenže zdaleka nejsem sama, pro koho advent není obdobím klidu a rozjímání, nýbrž hektického šrumce bez zastávky. Z časových důvodů nezvnikl článek minulý týden a bohužel nevznikne ani ten příští. Proto mi teď dovolte, i když trochu předčasně, za celý realizační tým popřát vám všem kolem BALLH krásné svátky a do dalšího roku jen to nejlepší :) a pokud máte tu možnost, tak i pohodový advent za nás všechny ostatní, co si to nedokážeme zařídit jinak :)

Přes všechnu tu práci a předvánoční shon se podařilo uskutečnit i rozhovor a za to děkujeme tentokrát Michaelu Guldovi. V BALLH působí v Crocodiles a v BHHL v CSKA Brno. Narodil se v roce 1976, pracuje ve společnosti Coca-Cola a za svou letitou kariéru byl třikrát oceněn nejlepším brankářem naší soutěže.


Michael Gulda

Jak jsi se dostal k chytání, jak dlouho se věnuješ hokeji? Co další sporty v tvém životě? Máš nějaký gólmanský vzor?
Michael Gulda:Od malička jsem se cpal do brány. Můj táta byl brankář ve fotbale a pořád mě tahal po stadionech. Hokej se mi líbil a v prostředí bytu se lépe simuluje hokej, než fotbal.“

Tvůj brankářský život je v současné době spojený víceméně s Crocodiles z BALLH a s CSKA z BHHL. Co další týmy, chodiš někam jinam ještě hostovat?
M.G.:S Krokodýlama jsem od začátku, takže 21. sezona a je to pro mě nejzajímavější hokej s vysokou kvalitou. S CSKA se mi podařilo získat jediný titul, takže taky srdcovka. Já moc za jiné týmy nechodím a to hlavně z časových důvodů. Navíc chytat třeba 3 dny za sebou, to bych asi už nedal……“

Crocodiles patří k těm týmům, kteří spolu jako parta tráví hromadu dalšího času i mimo led - zimní hory s dětma, druhé zimní hory bez dětí, v létě kola, tenisový turnaj a spousta dalšího. Vzpomeneš si, jak to celé vzniklo? A co pro tebe či pro vás tohle nadstandartní kamarádství znamená?
M.G.: „Tahle parta je ten důvod, proč si ještě pořád nechám cíleně pukem ubližovat :) . Kdy a kde to vzniklo, to si nepamatuju, ale určitě v tom má prsty Libor G. Nebýt jeho není tahle soutěž ani naše skvělá parta. Před sezonou jsme stáli před rozhodnutím, jestli vůbec nastoupíme, nebo omladíme a budeme chtít hrát špici (jenže to by nás moc nezbylo), ale nakonec zvítězila parta s vyšším věkovým průměrem.“

Když se člověk dívá na tvůj brankářský styl, nemůže si nevšimnout exkluzivní práce s lapačkou. Tvoje semafory jsou pověstné :) Prozraďíš nám svoje tréninkové tajemství?
M.G.:No, exkluzivní je asi silný výraz, ale když to „lepí“ tak někdy přijdou i efektní zákroky. Z toho zase dokážu pustit cokoli, takže se to vyrovná. Tréninkové tajemství není, snad jen, že dokážu zvedat krýgl i levou.“

V nedělním zápase (předminulýminulý víkend) se vaši soupeři v závěru zápasu vzbouřili proti nepříznivému vývoji utkání a měli našlápnuto na parádní obrat. Vzpomeneš si na nějaký zápas své kariéry, který jste vy sami takto zázračně na poslední chvíli vyhráli nebo naopak ztratili?
M.G.: „Já si toho obecně moc z hokejových zápasů nepamatuju. Jen vím, že jsme před pár lety obrátili zápas o třetí místo v powerplay a na nájezdy. Bylo proti Vláďovi S. Nutno dodat, že nám to za rok nebo za dva vrátili velmi podobně.“
(Vláďa Schreiner)

Co považuješ za svůj největší hokejový nebo obecně sportovní úspěch?
M.G.:Za úspěch považuju, že jako amatér bez jediného profi tréninku můžu hrát v soutěži jako je BAHHL. A titul mám s CSKA, tak co by si golman mohl přát víc. Snad jen to zdraví.“

Díky, ať se ti daří :)