Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Zápas první: HC Delfíni Pustá Rybná - CSKA Brno 2:2

titulní obrázek

5.4.2008 od Zdenka Kölblová, 43x přečteno

Máme první bod. Všichni žijou a těší se na další boje :)

Nebylo to špatné :) První gól jsme dali my, už po minutě a půl hry, po nádherné přihrávce našeho vzácného hosta Martina se skvěle trefil Míra Partyka. Radost převeliká a trochu nervozity snad ze všech spadlo. Dohromady to byla taková rána, že musela být slyšet až u rolbařů vedle bazénu :) Ale to byl teprve začátek a udržet tohle vedení po celou dobu zápasu by bylo i nad síly jinačích expertů (naše farma HC Kometa by si určitě taky neporadila). Přibližně v polovině první půlky (sakryš, skoro jako bychom byli na fotbale :)) udělala naše obrana nešťastnou chybu při vhazování bully a Miloš samostatný nájezd útočícího Delfína nechytil. Asi to byl profík.

Pár minut potom jsme se ovšem zase dostali nahoru a tentokrát střelou Libora po nahrávce Tondy. A pak že si kluci nebudou spolu rozumět :) První půle skončila vítězně pro CSKA, ale zdaleka nebylo dobojováno. Vyrovnávací gól padl chvilku po výměně stran po trochu chaotické situaci před naším gólmanem. Začínalo se zase od začátku a my jsme vítězství strašně moc chtěli. Ale hokejový bůh CSKA si asi odskočil někam na vodku, přece jen byla v NHL hale moc zima, a výsledek se už do konce zápasu nezměnil.

Byl to celkově docela pohledný a pěkný hokej. Skóre dva vyloučení na naší straně oproti čtyřem na straně Delfínů taky hovoří za vše, nešlo o žádnou divokou bitvu na hranici slušnosti. Sil jsme měli dost a ještě zbyly na ráno, což je dobře alespoň v tom, že můžeme na dalšího soupeře vlítnout znovu v plné parádě :) Nejsmutnějším momentem utkání byl okamžik chvíli před koncem, kdy nešťastnou náhodou dostal protihráč pukem do obličeje a teklo trochu krve. Z naší strany padla za oběť Golemova předlouhá hokejka a moc moc doufám, že se nám v dalších bojích už nic horšího nestane.

Není na mě, abych soudila, kritizovala či chválila, ale svůj názor na hru říct můžu. Připadalo mi to všechno trochu křečovité, kluci jakoby nemohli najít tu správnou hladinu zdravé agresivity a občas na ledě hledali sami sebe i spoluhráče a někdy sklouzávali do přílišné opatrnosti. Nebude na škodu se trochu víc odvázat a věřit si, co, pánové? Střílet, střílet, střílet... Ono to tam samo nenapadá :) Ale bylo to dobré, ustáli jsme svůj první velký boj daleko lépe než naši soupeři, měli jsme v zápase jasnou převahu, jen trochu toho štěstíčka chybělo, přestříleli jsme je minimálně jednou tolikrát. Velice oceňuju nasazení všech hráčů, za touhu vyhrávat dávám všem jedničku s hvězdou (takovou krásnou, jakou nosíme na erbu na srdíčku:)). Máme první bod a doufám, že ne poslední. A hlavně doufám, že to se zvednutou hlavou celé ustojíme i nadále a budeme se u toho skvěle bavit :)