Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Bučovice - Medlov 3:2

titulní obrázek

10.4.2009 od Libor Grabec, 124x přečteno

O vítězství rozhodl gól devět sekund před koncem hrací doby.

Již třetím rokem se stalo tradicí, že vítězové dvou předních brněnských amatérských lig sehrají mezi sebou na konec sezóny přátelský zápas. Už nejde o body ani o poháry. Jen tečka na závěr.

V letošním „ligovém finále“ se poprvé představil tým HC Bučovice za ligu BALLH proti HC Medlov za BHL, kteří úspěšně obhájili svůj loňský titul a tudíž nebyli v měření meziligových sil nováčci.

    

HC BUČOVICE                                                                     HC MEDLOV ROS

Očekával se velký boj a stalo se. Oba celky šly do zápasu s neuvěřitelným nasazením a po celou dobu se hrál velice pěkný a tvrdý hokej. První gól padl hned na začátku zápasu, do sítě bučovického gólmana se od vnějšího kruhu trefil Richard Zich (letos oceněný nejlepší obránce BALLH). Až ve čtrnácté minutě odpověděl Václav Lošek z Bučovic a srovnal skóre. Ve druhé třetině padl jediný gól na vrub Medlova, střílel Petr Špičák a Bučovičtí vedli 2:1. V třicáté páté minutě vyrovnal Josef Matoušek v oslabení Bučovic. Byla to přímo učebnicová ukázková akce ve spolupráci s nahrávajícím Ondřejem Hloužkem a zbytkem týmu, který se zhostil přesilovky naprosto dokonale. A hrálo se znovu od začátku.

        

Richard Zich                                 Václav Lošek                            Petr Špičák

Jak již bylo řečeno, byl to velmi aktivní a tvrdý hokej. Na obou stranách docházelo k takřka permanentím vyloučením, mockrát jsme byli svědky hry čtyři na čtyři. Rozhodčí se snažili těžký zápas ukočírovat v co nejrozumnějších mezích (tresty byly udělovány převážně za technické fauly). Podařilo se i když za cenu mnoha diskuzí a ostrých výroků na ledě. Debaty a komentáře kolem rozhodnutí rozhodčích jsou trochu stinnou stránkou tohoto utkání, a smutné je, že se hráči k tomuto snížili.  

Naprostým zážitkem byl výkon obou gólmanů, ačkoliv jeden z nich byl potrestán a druhý měl být (za „útok“ na hráče oba dva). Předváděli v brance neskutečné zákroky a oba ukázali to, proč jsou ve svých týmech jedničkami a i to, proč právě jejich týmy vyhrály svoje ligy. Libor Peč (Bučovice) chytal s jistotou, perfektním bruslením vykrýval šance soupeřů a mockrát jsme ho viděli i na břiše a na zádech a i bez hokejky, nevzdal se ani na chvíli. Radim Protivínský (Medlov) ve svém klasickém klidném stylu, kdy obránci udělají svoji práci a pak on zasahuje, měl dokonalý přehled o hře a bez problémů likvidoval všechny útoky, které na něj ještě prošly.

     

             Lošek - Zich                                             Formánek - Sapoušek

Bruslařsky měli po celou dobu trochu víc navrch Medlováci, projevovalo se to hlavně při napadání ve středním pásmu. Mnoho útoků bučovských bylo tak zmařeno ještě před rozjetím, nemluvě o přesilovkách. Každopádně na obou stranách byl k vidění přesný kombinační hokej bohatý na krásné akce.

Ale vítězí skóre. Ačkoliv jsme si všichni přáli na závěr podívat se na samostatné nájezdy a remíza by tomuto zápasu rozhodně slušela, nestalo se. V čase 44:51 se gólman Medlova zamyslel nad tím jak se pojedou nájezdy (cituji Radima) a dostal rozhodující gól na 3:2 od Vratislava Čabaly.

 

Gratulujeme oběma týmům k vítězství v jejich ligách, přejeme do příští sezóny důstojnou obhajobu a děkujeme za předvedený výkon v tomto přáteláku. Doufáme, že jste si tu tečku na závěr užili.  

    

            Michal Goryl                                Štefan Birdáš                            Kamil Sapoušek

Historie BHL vs BALLH:

06/07 - ČPP Falcons Hrušovany u Brna - Toyota Brno     1:4

07/08 - Medlov ROS - Tišnov                                           0:4

08/09 - Medlov ROS - Bučovice                                        2:3

  

 

Komentáře

14.4.2009, 13:43 - František Kachlík

Čau všem.
Docela dobrý zápas, určitě se dá zařadit mezi ty nejlepší v sezóně. Jak říká Libor, jem toho kecání na adresu sudích bylo až trochu moc-ještě že jsme nebyli moc sprostí. Tak snad zase příští rok.
Díky Kluci ,,MEDLOVÁCI,,. Čau všem Franta Bučovice