Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Informace č. 6 OSLH Jihlava

titulní obrázek

14.1.2010 od OSLH Jihlava, 66x přečteno

Informace ze schůzky klubů OSLH Jihlava ze dne 11. ledna 2010
Zápis ze schůzky oddílů OP LH a OSLH Jihlava dne 11. 1. 2010
 
Přítomni:    Jiří Hájek - předseda OSLH
   MartinTobola – HZS Jihlava
                 Zástupci klubů – viz prezenční listina
 
Schůzka byla svolána za účelem časového skluzu odehraných utkání dle rozpisu soutěže. Bylo konstatováno, že k dnešnímu dni je odehráno pouhých 43 zápasů ze 110. Bylo společně konstatováno, že dosavadním tempem soutěž nemůžeme odehrát.
 
 Z těchto důvodů byl předložen podnět zúčastněných oddílů soutěž rozdělit na skupiny po 6 a 5 družstvech podle pořadí po prvním kole a druhé kole odehrát v těchto skupinách. Druhý návrh trval na původním dvoukolovém systému s tím, že se musí týdně odehrát minimálně 6 utkání. Pan Tobola argumentoval tím, že podle dodaného rozpisu dal ledy na konání OP i na všední dny, avšak následně dostal odvolávky od mužstev, že se jim to nehodí, s tím že požadují hrát o víkendech. P. Tobola upozornil, že za tohoto stavu nemůže zaručit tolik ledu, abychom soutěž dohráli dosavadním stylem. P. Vrbecký projevil nepochopení nad tím, proč mužstva nechtějí hrát ve všední dny. Dále navrhoval rozdělení soutěže na slabší a silnější.
 
Z důvodu nesourodosti názorů na pokračování soutěže, byl dán návrh na hlasování pro pokračování soutěže původním systémem za předpokladu, že zápasy se budou hrát i ve všední dny se začátky nejpozději do 22 hod., které p. Tobola zaručuje. Nedostaví-li se mužstvo k utkání, musí počítat s kontumací a s hrazením nákladů. Všichni zástupci oddílů tento návrh odsouhlasili.
 
Dále byly řešeny otázky technického rázu, vyplňování zápisu o utkání, tj. špatně vyplněné soupisky, v zápisech chybí údaje o času vstřelených branek, nesouhlasí čísla střelců branek, asistentů či vyloučených hráčů se soupiskami apod. Je třeba tuto činnost zlepšit. Odpovědnost je na všech zúčastněných - vedoucích družstev, zapisovatelích i rozhodčích. Rovněž bylo konstatováno, že zápis o utkání je vizitkou rozhodčího a oni musí po zápase spolu s vedoucími družstev zápis uvést do správné formy. Předseda OSLH předá tento podnět komisi rozhodčích k projednání. Poté byla schůzka s přáním všech ke zdárnému ukončení soutěže v cca 17hod. ukončena.
 
Zapsal Jiří Hájek
Předseda OSLH