Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Zápisky ze čtvrtého kola BALLH

titulní obrázek

2.11.2010 od Libor Grabec, 96x přečteno

Výkony většiny týmů jsou zatím nevyrovnané

V sobotu v podvečer se utkali obnovení Sršni s nováčkem soutěže Turbínou Komín. Zatímco Sršňů se na střídačce usadilo skoro na tři pětky, Turbína nastoupila sice s novým gólmanem Igorem Pazderou, ale pouze v devíti hráčích a to je zřejmě důvod stavu konečného skóre.

Do poloviny utkání byl zápas poměrně vyrovnaný, šance na obou stranách. Ve dvacáté minutě srovnávala Turbína na 2:2, ale pak se utkání zlomilo a už se prakticky nedostala ke slovu. Sršni nakonec nastříleli jedenáct branek a jednoznačně vyhráli. Hráči Turbíny neunesli prohru a v závěru třetí třetiny se na ledě strhla rvačka mezi Paulem Peňou a Petrem Laicmanem, které předcházelo několik ošklivých nesportovních zákroků ze strany komíneckých hráčů.
Navíc se utkání díky úpravě ledu a již zmiňované rvačce dohrávalo ve spěchu po ukončení vymezeného času, což na atraktivitě také zrovna nepřidalo. 

     

      Igor Pazdera                                           Petr Vojanec

Pěkné zápasy se nekonaly ani ve Vyškově. Zde se hrálo o první místo v tabulce, nastoupily proti sobě dva dosud neporažené celky Koupaliště Dražovice a Crocodiles. Celou dobu byli o krok napřed dražovičtí hráči, Krokodýli neustále dotahovali. Ve třetí třetině za stavu 4:3 pro Dražovice nedali Krokodýli gól z vyložené šance a hned v zápětí byli potrestáni na konečných 5:3.
Luleč si poradila s HAC Brno jednoduše a vyhrála s přehledem 9:1.
Na obou zápasech se velmi viditelně podepsali sudí, kteří svou úrovní degradovali úroveň utkání i hokeje samotného. Bohužel tento jev doprovází zápasy ve Vyškově již poměrně pravidelně.
 
Svůj den měli Kačeři, kterým se proti Tišnovu podařilo zvrátit nepříznivé skóre 1:4 na konečných 6:5 po samostatných nájezdech. Hráčů Tišnova se na zápas sešlo bohužel jen osm, což může být příčina porážky stejně jako v případe Turbíny.
 
Zajímavý výsledek přinesl zápas Toyota – JB Stavební. Ačkoliv oba týmy okupují opačné konce tabulky, bývá pravidlem, že jejich vzájemné zápasy jsou poměrně vyrovnané. A tak tomu bylo i tentokrát. Toyota zvítězila 4:3 gólem v poslední minutě ze skrumáže před brankářem Milošem Michalem, který při této akci zlikvidoval tři dorážky než byl nakonec se štěstím překonán. JBS patří gratulace za předvedený výkon.
 

Nejhezčí zápas kola byl jednoznačně nedělní polední špíl Bláhovka – Kohoutovice. Netřeba říkat, že oba týmy jsou hokejově značně vyspělé a to samo o sobě bylo zárukou pěkné podívané. Utkání skončilo 6:3 pro nováčka Bláhovku. K vítězství přispěl čtyřmi body Ivo Staněk, který měl v minulém kole trestnou stopku a znatelně chyběl. Mezi největší plusy utkání jednoznačně patří i pouze tři udělené tresty za celých 45 minut (KOH 0, BLH 3), což je skvělé a velmi ovlivňuje celkovou kvalitu utkání i hokejového zážitku. Svazem delegovaní sudí neměli na práci nic jiného než vhazování buly a zapisování gólů. Kéž by se v podobném duchu vedla všechna utkání ligy.