Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Martinov vyřadil Old Boys Ostravu, do semifinále jde po boji také Dukla

titulní obrázek

24.5.2012 od Jaroslav Pikula, 130x přečteno

Čtvrtfinále play-off přineslo rozuzlení v nejkratší možné době. V sobotu nejprve na hřišti v Porubě smetla v prvním zápase Dukla Hrabyň porubské Tygry 8:1, odpoledne pak Martinov dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání a zvítězil nad Old Boys 6:4. O den později pak dokázala Dukla na poslední chvíli zvrátit špatně rozehraný zápas a díky brance 6 vteřin před koncem prodloužení zvítězila 3:2 a stala se dalším postupujícím do semifinále. Čtveřici semifinalistů pak doplnili hráči Martinova, kteří v odvetě na hřišti v Ostravě - Zábřehu jednoznačně 6:1. V semifinále, které začíná už tento víkend se tak utkají HC Warrioti Havířov s HBC Martinov a SANITRANS Opava s Duklou Hrabyň.

Sobota 5. 5. 2012

Dukla Hrabyň – HBC Tygr Poruba 8:1 (4:0, 1:0, 3:1)

V otevíracím zápase celého play-off BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy proti sobě v repríze posledního kola základní části narazili hráči Dukly Hrabyň a Tygrů z Poruby. Právě zmiňovaný závěrečný vzájemný zápas mohl slibovat vyrovnaný boj, protože utkání skončilo až na nájezdy vítězstvím Dukly. Vše bylo ale nakonec jinak. Tyg

ři možná i z přemíry snahy totálně zaspali úvod utkání a po první třetině bylo de facto o vítězi prvního zápasu rozhodnuto. Skóre otevřel hned na konci třetí minuty Radim Vaculík, druhou branku Dukly přidal po nahrávce brankáře Tomaky v sedmé minutě Matocha a kolaps porubské obrany ve vlastní přesilovce potrestali opět Vaculík a po něm Pavel kozubek, kteří během jednoho oslabení dokázali překonat brankáře Piwowarského hned dvakrát. Stav 4:0 po první třetině tak znamenal, že se utkání po zbytek hrací doby víceméně dohrávalo.

Ve druhé části hry padla jediná branka, a to opět do klece Tygrů. Postaral se o ni Pavel Kozubek – 5:0. Skóre pak ještě ve třetí třetině postupně navýšil Lukáš Grabovský a Jan Hluzák už na 7:0. Branka Grabovského pak byla vůbec první, kterou Tygři inkasovali ve vlastním

oslabení v celé sezóně. Až za tohoto hrozivého stavu se podařilo vstřelit čestný úspěch i Tygrům a korigovat stav utkání v 33. minutě na 1:7 zásluhou Tomáše Slečky po nahrávce Juraje Krista. Poslední slovo ale patřilo Hrabyni, Martin Matocha svým druhým gólem v zápase pečetil na konečných 8:1 pro Duklu.

První utkání tak ovládla Dukla a pokud chtěli Tygři pomýšlet na návrat do série, věděli, že se musí v příštím utkání rapidně zlepšit, maximálně koncentrovat už o začátku utkání a vyvarovat se individuálních chyb, které v první třetině rozhodly o osudu tohoto zápasu.

Branky a nahrávky: 2:59 Vaculík Radim, 6:43 Matocha Martin (Tomaka David), 10:29 Kozubek Pavel (Matocha Martin)(SH), 10:47 Vaculík Radim (Grabovský Lukáš)(SH), 18:28 Kozubek Pavel, 25:21 Grabovský Lukáš (Vaculík Radim, Velčovský Roman)(PP), 26:28 Hluzák Jan (Velčovský Lukáš, Matocha Martin), 34:58 Matocha Martin (Bystroň Kamil, Kozubek Pavel) - 32:06 Slečka Tomáš (Kristo Juraj)

Střely 33:20, Vyloučení 2:1, Přesilovky 1:2, Využití 1:0, V oslabení 2:0, Diváků 70, Rozhodčí Pikula - Šprincl.

 

Neděle 6. 5. 2012

HBC Tygr Poruba – Dukla Hrabyň 2:3 pp (0:0, 1:0, 1:2)

Stejní soupeři, stejné hřiště, ale naprosto rozdílné výkony oproti sobotnímu zápasu. Tak by se dalo stručně charakterizovat druhé utkání této série, kde šlo Tygrům o přežití v play-off. Podle toho také k zápasu přistoupili a hned od začátku bylo jasné, že tento zápas bude úplně o něčem jiném, než ten v sobotu. Tygři hráli od začátku zápasu absolutně koncentrovaně, skvěle si počínali v obraně, a co nezachytili obránci, to zlikvidoval dnes opět fantastický Piwowarski. V útoku to pak na začátku zápasu už tak slavné nebylo, ale i přesto si Tygři v první třetině dokázali vytvořit několik slibných šancí, které však skončili na brankáři Dukly Benkovi. První třetina tak i přes optickou převahu Hrabyně skončila bez branek.

Ve druhé třetině pokračoval tlak Dukly, s přibývajícími minutami se ale začala na jejich minuty vkrádat nervozita a to byla voda na mlýn poctivě bránícímu týmu Tygrů. Dvě minuty před koncem druhé třetiny se totiž Tygrům podařilo otevřít skóre zápasu po brance Jana Šamaje a začalo se rodit překvapení – 0:1.

To ještě umocnil nástup Poruby do poslední třetiny, když v přesilové hře zvýšil na 2:0 Lubomír Balhárek. Dukla byla v těchto okamžicích i přes svůj předchozí tlak úplně mimo hru a Tygři kráčeli za vyrovnáním série. Vysvobozením se možná pro hrabyňské hráče stalo až střídání stran v polovině třetí třetiny, po kterém svého soupeře téměř nepustili z pásma, velkou překážkou v tomto utkání však byl pro dukelské střelce Petr Piwowarski, který se zdál být nepřekonatelný.

Nakonec se však Dukle přece jen podařilo snížit, a to v hodině dvanácté. Tři minuty před koncem se totiž ujala střela Lukáše Grabovského v přesilové hře – 1:2. Neuběhla pak ani minuta a bylo srovnáno. Roman Velčovský dokázal zužitkovat přihrávku střelce první branky ve vyrovnávací gól – 2:2. V tuto chvíli byla Dukla na koni a Tygři přišli během jedné minuty o dvougólové vedení v zápase. Šance na vítězství se Tygrům naskytla ale opět hned vzápětí, když minutu a půl před koncem dostali možnost hrát přesilovou hru. O tu se však vzápětí připravili dvojicí faulů, které znamenaly, že se půjde do prodloužení. Za druhý faul inkasoval porubský Zoubek ke dvěma minutám ještě osobní desetiminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku, když při přemíře snahy nechtěně v posledních vteřinách utkání při otáčení se svou nataženou rukou doslova sestřelil hrabyňského Hluzáka.

V tom se po skončení trestu pro Hranyň naskytla jejim hráčům téměř minutová přesilovka pět na tři, kterou ale Tygři za cenu největšího sebeobětování a s nutnou dávkou štěstí dokázali ubránit. Tygři pak měli další šanci rozhodnout v druhé polovině prodloužení v přesilové hře za sekání Bystroně. Přesilovou hru však nedokázali využít a nakonec tak platilo staré známé nedáš - dostaneš. Když už se schylovalo k samostatným nájezdům, prosmýkl se po nahrávce Tomeše porubskou obranou Lukáš Grabovský a šest vteřin před koncem vsítil rozhodující gól nejen tohoto zápasu, ale celé série.

Dukla tak po velkém boji udolala Tygry 3:2 v prodloužení a postoupila do semifinále proti Opavě, kterou dokázala letos dvakrát porazit. Mužstvo Tygrů i přes vyřazení ukázalo, že jejich postup do play-off nebyl náhodný a jednoznačně potvrdilo to, že se během soutěže stalo týmem s největším výkonnostním progresem. Konečné šesté místo v soutěži však zřejmě bylo letošním maximem, okořeněným výborným výkonem v posledním utkání sezóny. Nejlepšími hráči Tygrů v sezóně pak byli vyhlášeni brankář Petr Piwowarski, obránce a kapitán Roman Štěrba a útočník Tomáš Slečka.

Branky a nahrávky: 21:44 Šamaj Jan (Javor Miroslav, Zoubek Michal), 24:33 Balhárek Lubomír (Lalík Ondřej, Šamaj Jan)(PP) - 32:55 Grabovský Lukáš (Tomeš Pavel)(PP), 33:51 Velčovský Roman (Grabovský Lukáš), 45:54 Grabovský Lukáš (Tomeš Pavel)

Střely 24:50, Vyloučení 5:6, navíc Zoubek Michal (TGP) 2 + 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku, Přesilovky 6:6, Využití 1:1, V oslabení 0:0, Diváků 50, Rozhodčí Olesz – Pikula.

Konečný stav série Dukla Hrabyň – HBC Tygr Poruba 2:0 (8:1, 3:2 pp)

Fotogalerie k utkání na Facebooku

 

Sobota 5. 5. 2012

HBC Martinov – Old Boys Ostrava 6:4 (1:2, 2:1, 3:1)  

Druhá čtvrtfinálová série mezi Martinovem a Old Boys začala sobotním podvečerním utkáním na hřišti v Porubě. Od této série se čekal vyrovnaný boj, to ale potvrdil pouze první zápas. Old Boys sice byli týmem, ve kterém se během základní části vystřídalo na čtyřicet hráčů, do play-off kvůli pravidlu o startech však mohlo zasáhnout pouze torzo hráčů, a to se nakonec stalo zřejmě rozhodujícím faktorem celé série.

Sobotní utkání však začali lépe hosté, které do vedení poslal už na začátku druhé minuty Jiří Wlodyka po nahrávce Čogaly. Hned vzápětí ale bylo srovnáno, přesnou střelou se prezentoval Václav Besta po asistenci Breburdy – 1:1. Zlom v utkání mohl nastat po vyloučení martinovského Dlouhého, jehož faul v polovině desáté minuty ocenili rozhodčí trestem na pět minut plus do konce utkání a hostujícímu mužstvu se tak naskytla dlouhá přesilovka pět na čtyři. Tu se Old Boys podařilo využít ještě před koncem první třetiny, Wlodyka svou druhou brankou strhl vedení v zápase opět na stranu Old Boys – 1:2.

Dlouhá přesilová hra pokračovala i na začátku druhé třetiny a těsně po jejím konci poslal Old Boys do dvoubrankového vedení Marcel Hereik – 1:3. Jenže Martinov se nevzdal a do konce prostřední části hry stačil ještě vyrovnat. Nejdříve po góle Adama Karoly snížil přesně v čase 20:00 na 2:3, a za dvě minuty už bylo srovnáno zásluhou Petra Vávry, kterému se podařilo zužitkovat přesilovou hru – 3:3.

Dokonat obrat se pak Martinovu podařilo hned na začátku třetí třetiny, když další přesilovku využil Marcel kozlík – 4:3. Martinov si pak své vedení zkušeně hlídal a dokonce se mu povedlo průběžný stav navýšit po brance v oslabení, kterou vstřelil Jiří Navrátil – 5:3. Tento gól se nakonec ukázal jako rozhodující, neboť hostům se již pouze povedlo snížit zásluhou Robina Goly, jehož Old Boys využili na play-off na „divokou kartu“. Tečku za utkáním pak přinesla druhá trefa Petra Vávry, který upravil na konečných 6:4 pro Martinov.

Martinovští hráči tak do nedělní odvety na hřišti v Zábřehu vstupovali s vedením 1:0 na zápasy, v odvetném zápase však nemohli počítat se službami Daniela Dlouhého, který nasbíral 3 vyšší tresty v sezóně, což podle pravidel Ostravské Ligy pro něj znamenalo automatickou stopku na dvě nejbližší utkání.

Branky a nahrávky: 2:24 Besta Václav ml. (Breburda Adam), 20:00 Karola Adam (Kratochvíl Tomáš, Weinfurter Dominik), 22:17 Vávra Petr (Breburda Adam, Kratochvíl Tomáš)(PP), 25:32 Kozlík Marcel (PP), 32:28 Navrátil Jiří (SH), 34:23 Vávra Petr (Kozlík Marcel) - 1:19 Wlodyka Jiří (Čogala Marek), 11:03 Wlodyka Jiří (Čogala Marek, Juříček Vojtěch)(PP), 15:08 Hereik Marcel (Gola Robin), 33:15 Gola Robin (Čogala Marek)(PP).

Střely 30:35, Vyloučení 5:8, navíc Dlouhý Daniel (MAR) 5 minut plus do konce utkání za sekání, Přesilovky 7:5, Využití 2:2, V oslabení 1:0, Diváků 79, Rozhodčí Šprincl – Velčovský.    

 

Neděle 6. 5. 2012

Old Boys Ostrava – HBC Martinov 1:6 (1:1, 0:2, 0:3)

Utkání poznamenala zdržovací taktika domácího celku, protože gólman Old Boys uvázl v koloně na cestě, a tak po zpoždění začátku začali Old Boys nejen úvodní dvě minuty s prázdnou brankou, ale také s trestem za zdržování hry. Martinov však kupodivu nedokázal této chyby využít a nakonec po nástupu gólmana Old Boys a vypršení trestu sám v polovině sedmé minuty inkasoval po střele Wlodyky, kterého přesně našel Gola 1:0. Vedení však Old Boys, kteří hráli ve velmi okleštěné sestavě, nevydrželo dlouho, v polovině desáté minuty potrestal další vyloučení domácích Adam Breburda – 1:1. Nerozhodný stav pak vydržel i přes šance na obou stranách až do konce první třetiny.

Tu druhou začali lépe hosté, kteří dokázali zásluhou Petra Vávry zužitkovat další přesilovku a ujali se vedení v zápase - 1:2. To mohli navýšit v dalších početních výhodách, největším problémem domácích v této fázi hry totiž byla disciplína a jednu chvíli si své tresty odpykávala dokonce čtveřice domácích hráčů. Martinov však další branku přidal až při hře v plném počtu, na 1:3 zvyšoval Breburda.

Třetí třetina přinesla snahu domácích s výsledkem ještě něco udělat, při malém počtu hráčů jim ale brzy začaly docházet síly, což se projevilo na konci utkání. V posledních šesti minutách martinovští hráči dokázali překonat brankáře Horáka ještě třikrát, když se trefili Dominik Weinfurter, podruhé Petr Vávra a postup do semifinále pečetil devět vteřin před koncem zápasu Raadek Vávra.

Martinov zvítězil v sérii 2:0 na zápasy a v semifinále se utká s vítězem základní části z Havířova, se kterým jako jediný tým tým dokázal v obou zápasech bodovat, když obě utkání dospěla až do nájezdů. Old Boys se se sezónou loučí na pátém místě, když doplatili zejména na úzký kádr pro play-off. Nejlepšími hráči Old Boys byli po zásluze vyhlášeni brankář Martin Horák a útočníci Jiří Wlodyka s Vojtěchem Juříčkem.

Branky a nahrávky: 6:22 Wlodyka Jiří (Gola Robin) - 9:54 Breburda Adam (Vávra Radek, Vávra Petr)(PP), 14:22 Vávra Petr (Besta Václav st.)(PP), 19:45 Breburda Adam (Besta Václav st.), 30:34 Weinfurter Dominik (Korola Adam, Vávra Radek), 31:34 Vávra Petr (Musálek Tomáš, Raab Vítězslav), 35:51 Vávra Radek (Korola Adam, Weinfurter Dominik)(PP).

Střely 22:32, Vyloučení 7:3, navíc Juříček Vojtěch (OBO) 10 minut osobní trest, Přesilovky 2:6, Využití 0:3, V oslabení 0:0, Diváků 50, Rozhodčí Olesz - Pikula.

Konečný stav série HBC Martinov – Old Boys Ostrava 2:0 (6:4, 6:1)

 

Program prvních zápasů semifinále play-off (na 3 vítězné zápasy):

HC Warrioti Havířov - HBC Martinov (v základní části - 4:3ss, 2:3ss)

SANITRANS Opava - Dukla Hrabyň (v základní části - 3:4, 2:3ss)

 

Sobota 12.května:

18:00  HC Warrioti Havířov - HBC Martinov (hřiště Poruba) - 1. zápas

 

Neděle 13.května:

10:00  SANITRANS Opava - Dukla Hrabyň (hřiště Poruba) - 1. zápas

18:00  HC Warrioti Havířov - HBC Martinov (hřiště Poruba) - 2. zápas

 

Semifinále a finále se hraje na 3 vítězná utkání, utkání o 3. místo na jedno.

Více informací naleznete na http://www.ahl.cz/soutez/bohbl/