Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Ohlédnutí za 1. a 2. kolem BHHL

titulní obrázek

24.9.2012 od Marek Havlačka, 107x přečteno

BHHL

Máme za sebou první dvě kola soutěže. Na čele tabulky se bez ztráty bodu usadili Sověti z CSKA řízení kupředu střeleckým duem Tošík a Mira Přerovský. Následuje Sputnik, kde ordinuje doktor Klepsa svým pacientům švédské kapky a z nich vyplývá i „švědský“ obranný  styl 90.let, který dělá soupeřům problémy. V prvních dvou kolech si na nich vylámali zuby jak lonští finalisté Panteři ze ZFP, tak i předloňští mistři -Ďáblové z MBL vedené kupředu snajpry Hrabošem a Davidem Zemem. Bez ztráty by byli taktéž Medvědi a Býci, ale ti, stejně jako další 3 týmy přišli o  3 body u „zeleného stolu“, což je pro samotnou soutěž škoda.

 

Příjemným překvapením druhého kola byla remíza Ravenů proti Predátorům a jejich velmi bojovný výkon. Raveni a Bulls by letos mohli být štikou ligy….ale nepředbíhejme. O titul se bude jistě chtít utkat více týmů. Mimo tradičně se v tabulce vysoko pohybujícího tria Sputnik, MBL, ZFP určitě můžeme počítat i s CSKA, Predators, černým koněm respektive býkem .. Bulls. Nechat zahanbit se jistě nebude chtít Farma , u které jsou však výsledky velmi závislé na docházce jejich hráčů. Stejně je tomu tak i u perspektivních Ice Bears.

 

Otazníkem zůstává tým Kings, který se od zisku titulu již 3 roky tak nějak hledá…. Jak již bylo výše zmíněno, letos by do bojů o playoff mohli zasáhnout i Ravens. Na chvostu tabulky se pohybují severští Vikings, s klubem se zvučným jménem, spojeným s historií brněnského hokeje, avšak zatím se střeleckou impotencí hráčů, a to týmem Ronda.

 

Co se týče osobních statistik hráčů, do  čela kanadského bodování se po dvou kolech vyhoupl  11 bodový Mira Přerovský s 9 bodovým Petrem Tošnarem z CSKA, na třetím místě je znovuzrozený snajpr Panterů Mara Havlačka s 8 body, stíhaný triem Býků Hnátek, Novotný, Stejskal s 8 potažmo 7 body.

 

Sezona je dlouhá, bodů ve hře je spousta, liga se vyrovnává a tak se můžeme těšit na líté souboje, kdy na konci pohár zvedne nad hlavu  jen jeden  tým…….. Kdo to bude???

 

Uvidíme….. je to sport… :)

 

 

Autor: Jiří Veselý